Baksidan

Idag ska jag visa er hur huset börjar se ut från baksidan. Det är en hel del kvar att göra men nu börjar man se slutresultet.

Sista bilden är på husets västra sida som visar gaveln på uterummet.

För min del så är det slutmålat utomhus för i år eftersom färgen har tagit slut. Jag har under ett år målat upp 10 st 10 liters hinkar med vit utomhusfärg. Vi ska köpa mer nästa år då garaget ska byta färg och bli vit. Men vi väntar till nästa år och startar inte upp det i år för vi har så det räcker att göra ändå. Maken har bland annat påbörjat stenläggningen vid ytterdörren på baksidan. Medan jag håller på att försöka få till rabatten vid uterummet. Men just nu är jag superless och hade hoppas på att det skulle vara lite sämre väder för då skulle vi åka iväg på endagstur. Men så fort vi har bestämt oss för det så blir det bättre väder och då blir det att var hemma och jobba istället. Men i morgon så ska jag och dottern åka ner till stan och shoppa kläder. Jag hoppas att jag hittar något så att man får lite nytt att ha på sig.

Ha det.

Uterummet

Nu börjar uterummet vara klar på insidan. Men uteköket som ska stå mot husets ytterväg är inte köpt eller ens klart vad vi ska ha för något. Förra året hade vi sett ett på Kvik som vi hade bestämt oss för att köpa men eftersom de la ner Kvik här i stan innan vi hade köpt det så har vi börjat att leta alternativ till det. Ännu har vi inte hittat något. Vi är ute efter ett utekök med gasolgrill en ho med kran för kallvatten och en gasolplatta samt lite tillredningsyta. Har någon sett ett bra så lämna gärna en kommentar om vilket och var man kan hitta det. Nu kommer det lite bilder på hur uterummet börjar se ut.Kaminen är inte inkopplad det får bli senare men man kan alltid tända lite ljus i det så det lyser innuti. Gummikorgen är till för ved. Dottern tycker det skulle vara snyggare att lyktorna hänger på olika höjd men jag tycker att de ska hänga så här, vad tycker ni andra?Ljuskrona för värmeljus ovanför bordet fast vi har även 6 st Munkegårdslampor i taket som jag har köpt på auktionssajten Lauritz. Men eftersom jag gillar lycktor så blev jag så glad när vi fick denna av hundägarna som tack för att deras hund har fått vara hos oss.Igår satt vi ute i uterummet hela kvällen och spelade gamla LP-skivor på en skivspelare som jag köpte på Jula för 199:- tidigare i veckan. Det var allt från Gyllene tider till Sparks och Madonna.Men singelskivorna hittade jag inte så jag får leta lite till i våra gömmor. Ha nu en bra kväll.

Vårat gamla hus

Igår kväll kom hundägarna tillbaka från sin semestertur och hämtade igen hunden. Så idag bestämnde vi oss för att åka iväg på en dagstur hela familjen. Färden gick till vårat gamla hus som håller på att timmras upp vid Vindelälven. Bland det första vi såg när vi kom till byn var huset. Så här ser det ut nu när timmerväggarna är på plats. Första bilden visar den västra gaveln samt framsidan.Nästa bild är på den östra sidan där vi hade större fönster på nedrevåningen.Se en tidigare bild innifrån vårat vardagsrum/hus innan rivning.

 

Sist kommer den baksidan mot norr.Det blir en bra plats för huset med utsikt mot älven med kor som betar på ängen framanför.Vi kommer nog att besöka huset fler gånger för att se hur slutresultatet blir. Det känns bra att huset kommer att bevaras och bebos i framtiden också. Det var allt från mig ikväll. Ha det gott.


Lådor

Igår var jag och jobbade några timmar medan det regnade. Vädret gjorde att man inte var så sugen att hålla på med något utomhus. Men som tur var ringde min pappa och talade om att dom var hemma nu så jag kunde åka dit och hämta det dom hade köpt på IKEA som jag hade beställt med dom. Så på aftonen blev det att montera de två lådorna som saknade i vårat dressingroom. Så nu är det klart så här blev det.Gubben har börjat att lägga in golvet i vårat uterum. Det fattas att lägga ca en tredjedel eftersom fixet tog slut så det blir att åka iväg och inhandla två säckar till idag. Men så här såg det ut i morse så vi får se om det blir resten idag.Jag får återkomma med bilder när hela golvet är klart. Det är ett Kinesisk stengolv som tål att läggas både inne och ute. Så det ska klara av att det inte är värme i uterummet året runt. Det var allt från mig denna morgonen. Ha det.

Full av energi

Det är inte jag som jag beskriver utan en som bor hemma hos oss i några dagar. En som hoppar och studsar och vill bara springa omkring. Ni kanske kan gissa att det är en hund jag pratar om. Vi är hundvakt i några dagar medan familjen är på semester. Så här ser energipaketet ut.Så nu blir det långa skogspromenader så att hon får springa av sig lite och kan ligga och vila en stund efter.
Annars jobbar vi på med uterummet vi har bland annat satt in det fasta fönstret och monterat taklamporna.Men vi tar oss även tid att bara sitta och mysa. Igår satt vi ute länge efter kvällspromenaden med tända ljus och ett glas rött.Idag ska jag måla brädorna till underspikningen ett andra varv sen har jag tänkt att prova lägga ut stengolvet för att se hur mycket som går åt och hur vi ska lägga det för att det ska bli minst kapning. Det var allt från mig idag som nu har påbörjat min tredje semesterveckan.

Bromsar saknas

Nu ska jag berätta lite vad som har hänt sedan sista inlägget. I tisdag var jag och jobbade hela dagen eftersom det var bokad tid hos bilverkstaden. Bilen skulle lämnas kl 7.00 så det blev en tidig morgon. Det skulle bytas kamrem, olja, filter och bromsklossar så det skulle ta hela dagen. Vi skulle iväg direkt när bilen var klar så jag gick till verkstaden lite tidigare ifall de skulle bli klar tidigare. Bilen var klar så jag skyndade mig iväg för att tanka och handla lite mat eftersom vi skulle bort. När jag närmade mig rondellen vid E4 så känner jag att bromsarna inte tar. Så det blev en runda i rondellen och direkt tillbaka till verkstaden. Det var en slang som inte satt som den skulle och därför tog inte bromsarna. När jag senare närmar mig hemmet så hör jag hur det börjar skramla och låta i bilen. När jag stannar och tittar så hänger det ner en kåpa under bilen som inte är fastskruvad och släpade under bilen. Det var bara att lossa på kåpan så får jag ta med den till verkstaden en annan dag för att få den fastsatt igen. 

Vi åkte iväg till en enslig stuga i skogen och hade det trevligt resten av kvällen. Tyvärr så var baterierna slut i kameran annars hade ni fått sett hur fin stugan och omgivningen är. 

På onsdagen ringde de och sa att dörrarna var klara så vi åkte iväg och hämtade dom så nu sitter dom på plats.Idag har jag hållit på med att måla hela dagen och det ser ut som om det blir målning i morgon också. Fy vad jag är less på att måla just nu. Det var allt från mig ikväll, ha det.

Panelspikning

Här arbetar vi på som vanligt just nu börjar jag se slutet på panelspikningen. Vi har satt panel i taket och på väggarna nästan helt klart.  Jag tycker det är lättare att spika panelen på väggen för till den har vi elförsinkad dykert medan i taket är det varmförsinkad dykert som är lite svårare att spika. Man ser och hör att det är ganska stor skillnad mellan min spikning och gubbens takspikning. Medan jag hamrar och slår in en spik så hinner gubben slå in tre. Så här börjar det se ut nu på insidan av vårat uterum.På sista bilden ser man att vi har satt upp plast åt söder i väntan på att glasdörrarna ska bli klara vi är lovade att få hämta dom i veckan. Men det blir så mycket varmare och mindre blåsigt att sätta dit plasten så länge. Panelen är målad en gång innan uppsättning så det blir att måla den två varv till. Längtar till vi är så pass klara att jag får sätta igång med piffet. Nu är det dax att sätta igång där ute om vi ska bli klara någon gång. Ha det.


Första semesterveckan..

..är snart slut och ingen sol under dessa dagar. Måndagen var det bara lite små droppar regn som till tisdagen gick över till en riktig regndag. På onsdagen såg det inte så lovande ut så jag åkte iväg till jobbet och arbetade i några timmar. Idag har det varit uppehåll så jag har byggt 6 st lamplådor som ska vara till taklamporna i uterummet. Lådorna kommer inte att synas men jag vill ändå att de ska se bra ut ändå. Annars är det målning som gäller för min del medan maken bygger. Vi hoppas att vädret ska bli bra till helgen (nöjd om det är som idag) så att vi kan sätta in glasdörrarna och fönstrerna som vi har hemma. Nästa vecka skulle de 4 glasdörrarna som fattades bli klara. Det kommer även att bli ett smalt avlångt fast fönster i uterummet.  Inga bilder på bygget tycker det är så tråkigt att visa när man inte ser så stora förändringar. Visar istället ett sorts gräs som maken fick av min mamma och H när han fylde år.Han fick många fina presenter bl a en ny vattenspridar handtag av sin syster ett långt som går att ställa in på olika strålar och vinklar.

Kände mig trött ikväll så jag gick in lite tidigare än maken som fortfarande håller på. Så nu sitter jag och väntar på att dottern ska komma hem, hon har varit och hyrt en film som vi ska se ikväll. Ha det.

Stommen på plats

Vi har inte bara firat i helgen......utan även på börjat att bygga stommen till uterummet i helgen. Det är mest maken som bygger jag hjälper till när det behövs. Jag har istället ägnat tid i trädgården med att rensa ogräs och annat som behövs göras i trädgården. Så här ser uterummet ut nu efter helgen arbete.Det kommer att vara skjutdörrar åt norr och söder medan till väster blir det fönster. Vi längtar till det är färdigt speciellt efter att det har blivit så mycket kallare ute de senaste två dagarna. Ha en fortsatt bra vecka nu är det dax för mig att gå ut en stund.


Bröllopsdag

Idag firar vi vår bröllopsdag. För 5 år sen gifte vi oss här hemma i trädgården. Åren går fort det känns inte som om det var så länge sedan. Jag firar också att jag börjar min semester nu. Veckan som har gått har varit ganska fulltecknad. På tisdagen var vi och gratulerade makens systerdotter M som fylde 12 år. Det blev middag hemma hos dom och vi fick smaka en ny rätt som säkert kommer att börja lagas även i detta hus. På onsdagen var det gjutning av plattan till uterummet och igår var det  middag hemma hos en av mina arbetskamrater. Där serverades det också nya rätter det känns som om man har missat att prova en del nyheter det senaste året. Det får bli skärpning på den fronten så jag förlängde lånet på kokboken om medelhavsmat idag. Nu har jag någon vecka till att studera den och kanske prova laga någon rätt. Ikväll blir det grillat och vi har dukat på den ny gjutna plattan en försmak på det blivande uterummet.Jag har gått en liten sväng i trädgården och sett att två nya Irisar har börjat att blomma. Först visar jag en ljusblåsom jag har fått av min moster sen även den vita.Andra vit blommor som blommar i min trädgård är Krolliljan (i miiten) och till höger Rut Akleja med ett moln av blommor.Det var allt från mig, ha det.

RSS 2.0