Lite om helgen som har varit.

Det blev inget inlägg i helgen som jag hade tänkt utan jag får göra ett idag istället.
Lördagen bjöd på strålande sol i några timmar så vi passade på att sitta ute och njuta. Det är bra att sitta en stund tillsammans och planera lite om vad som ska göras i vilken ordning och när. Har vi alla grejer eller ska det beställas eller går det köpa i stan. Jag har även städat i det blivande tvättstugan för att få den tom så att vi kan börja fixa till den. Det har varit lite av en avställningsplats så det var lite att rensa.
På eftermiddagen blev det grillat till middag och en bastu innan det var dax att släcka alla lampor. Gubben passade på att ställa om tiduret för utebelysningen inför sommartiden så dom var också släkta på lördagskvällen.



Söndagen började med att se skidskytte. Inget bra väder så det blev innomhusjobb. Gubben listar och jag har börjat att kakla i torkrummet. Det är inga roliga bilder så jag tar och visar därifrån senare när det är mer klart. 
Så det var lite om helgen som har varit. Ha nu en bra kväll.  

Klart runt ytterdörrarna

Nu är det färdigmålat runt ytterdörrarna så nu är hallen så gott som klar. Det är en list som ska fästas bättre och så saknas det en list på ett annat ställe. Sen ska gallret som ska sitta över hålrummet i väggen som döljer routern för det trådlösa nätverket målas och skruvas fast. Men så här ser det nu mera ut runt våra ytterdörrar.

Framsidan = gästingången



Det är inte klart på utsidan ännu så därför används inte denna dörr.

Baksidan = familjeingången



På denna sida går vi i familjen in. Här finns garderoberna för våra ytterkläder och skor. Så det var lite nyare bilder av hallen.

Ikväll är det finalen i Lets dance som vi har tänkt att se och där är Magnus våran favorit som vi håller tummarna för.  
Ha en bra fredagskväll.



Långt mellan inläggen

Det har gått några dagar sen senaste inlägget har inte riktigt tagit mig tid att sitta vid datorn. Lite kort om veckan som har gått. 

Har varit och tittat på lampaffärer på jakt efter lampfattningar för upphängning av glaskupor. Oj det där blev lite krångligt när jag ska försöka beskriva. Så här är det jag har två glaskupor som jag skulle vilja kunna använda som fönsterlampor. Dessa glaskupor kommer ifrån två gamla vägglampor som man har trätt kuporna över. Det är färgen på kuporna som jag gillar och skulle vilja ha dom i fönstret på hösten. Så här ser dom ut.



Problemet är att hålen är ca 7 cm i diameter vilket är för stort för de fästen som finns att köpa på lampaffärerna så jag måste försöka hitta någon annan lösning. I min jakt på fästen var jag in på min favorit lampaffär i dag vilket inte är bra för en som gillar lampor. De har så många snygga lampor att man skulle vilja ha flera lampor hemma att byta mellan. Fastnade för en hög vit glaslampa som skulle bli så bra att ha i vardagsrummet mellan två skåp. Lampan fanns även i andra storlekar ifall man vill göra en grupp med lampor. Men det blir inget av med det nu utan den får hamna på min önskelista istället.  
Tidigare i veckan var jag in på Spets och ting och där hittade jag två superfina hönor som jag stod och fingrade på men  de fick stå kvar eftersom jag har köpstopp på hönor. Annars har veckan gått fort som vanligt och i morgon är det fredag igen och då hoppas jag att jag hinner måla klart vid ytterdörrarna så att hallen blir klar. Bilder på det färdiga resultatet kommer.
Själv önskar jag att jag hade kunnat fara på trädgårdsmässan i Stockholm som öppnade idag. Min storasyster, mamma och moster är där och har säkert haft en trevlig och inspirerande dag bland växter och andra trädgårdsprylar.

En solig söndag

Idag har det varit en strålande härlig söndag med en värmande sol. Vi har varit till svärfars stuga och hämtat sommardäcken till bilen. Det var gränsfall att skaren skulle hålla men det blev att plumsa om man skulle gå någonstans. För hunden var det inga problem utan han kunde springa överallt.



När vi kom hem så satte jag upp gardinerna i sonens rum. Det blir bara gardiner i det stora fönstret i det lilla fönstret får det räcka med rullgardin.





Nu ska jag göra en äppelpaj som jag har lovat sonen att vi ska få ikväll. Ha en bra kväll.

Gardiner

Nu har jag sytt färdigt gardinerna. Jag har hängt upp dom i dotterns rum men gardinerna i vardagsrummet ska jag hänga upp om en månad eller så. Så här ser de ut.



Det är samma tyg som jag har använt i båda rummen men med olika veckband. I dotterns rum har jag valt att använda fyrfingerskrokar..

   

... som ger fina fasta veck medan i vardagsrummet har jag veckband som man hakar i varje ögla. Varför de är olika beror på att i vardagsrummet kommer vi att använda gardinerna som solavskärmning och då kommer de att dras fram och tillbaka medans gardinerna i dotterns rum är mer för dekoration eftersom de finns rullgardin i hennes fönster. Så nu åker symaskinen bort och ett pussel fram på bordet istället. Tänkte börja lägga ett ikväll som jag har lånat av min pappa. 
Ha nu en bra fortsättning på lördagen och så håller vi tummarna för att Skellefteå AIK ska vinna.
 

Nu är det klart...

...vilka glasögon jag har valt. De segrande alternativen är nummer 1 och 3. Ni kanske undrar varför två stycken alternativ har blivit valt, men det beror på att Optikern har ett erbjudande där du kan välja två bågar till priset av ett (det dyrare om det är olika prisklasser). Sen tillkommer repskydd och annat som kostnad till extra bågarna. Så det är förklaringen varför jag har valt två alternativ.

Annars har Min dag har sett ut som följande:
-Jobbat förmiddagen eftersom fredag är halvdag (jobbar 90%).
- besök Degermyran soptipp och lämnat in den trasiga micron. Det är inte säkert att vi kommer att ersätta den gamla eftersom vi inte har ett så stort behov av micro.
- sen bar det av till handelsområdet Solbacken där jag besökte olika affärer för att köpa tvål och schampo (Ö&B) sådant som maken glömt vid veckohandlingen ( ICA Maxi) och lite nya blommor till helgen ( Blomsterlandet) så här blev resultatet.



-sen bar det av till optikerna för synundersökning
-och ett och annat stopp till innan jag var hemma.
-och hemma tog städningen min tid före middagen.
Men det viktigaste för dagen är att min Moster fyller år och att min son har namnsdag.

Vilka ska jag välja?

Mina glasögon gick sönder idag, så till lunch besökte jag optikern för att få dom lagade. Men eftersom glasögonen var 2 1/2 år gamla så var det ingen garanti kvar på dom. Då uppstod frågan ska jag köpa nya eller inte? När jag ändå var där så passade jag på att lånat hem 4 st glasögonpar för att testa. Nu är frågan vilka ska jag välja? Jag tror jag vet men det vore roligt att få höra vilka ni läsare tycker jag ska välja. Här kommer några närbilder på mina valda provglasögon.

Glasögonpar nummer 1


 Glasögonpar nummer 2  



Glasögonpar nummer 3



Glasögonpar nummer 4




Imorgon har jag tid för synundersökning så då bör jag ha bestämt mig.
Så vad säger ni?


Stövlarna

Idag har det tinat och blivit ganska blött ute. Som tur var skrapade gubben våran uppfart i går så det är nästan bara grus framme hemma på gården. Men i stan var det ganska blött så jag överväger om jag ska ta fram stövlarna i morgon om det är lika varmt ute. Har visat mina stövlarna förut men jag tar bilden i repris så ni ska se hur dom ser ut.



Jag tycker dom är roliga och brukar mest använda dom hemma i trädgården när det är blött ute. 

I kväll har jag suttit vid datorn och letat utemöbler att ha på framsidan vid dörren. Det jag söker är 2 stolar och ett litet bord som man kan sitta vid på morgonen och dricka kaffe och läsa tidningen. Mitt förslag som jag var sugen på gick inte hem hos gubben så det får bli något annat. Det är ett tag kvar innan vi kan sitta där så jag kan leta vidare. 

Cult

Jag måste bara visa vad jag köpte på Duka i veckan. Det är en sak som jag har önskat mig länge och har efterfrågat den på den förra affären i stan som sålde Cult saker. Det är det svarta mönstrade ägget med hönan.



Nu är den min och jag lovar att jag inte ska köpa några mer hönor eller tuppar inför påsk utan det får räcka. Påsken är ju så kort men den brukar vara efterlängtad paus efter alla blå veckor.
 
Idag har jag  sytt gardiner, spacklat och varit uppe på garagevindan och sökt gardinkrokar. Hittade inga krokar men mycket annat som jag har tagit in i huset. Ska be gubben leta för han trodde han viste var dom kunde vara. Men nu ska jag ut en sväng och skotta av taket på husvagnen för snön är tung som bly. Ikväll blir det att se melodifestivalen och jag håller tummarna på EMD för den låten blir man så glad av. 

Mera till uterummet

Jag fortsätter på gårdagens inlägg med nya önskningar till uterummet. Mina tankar cirkulerar just nu mycket kring det blivande uterummet och idag har det kommit till fläktar. Eftersom vi har tänkt att ha ett utekök med gasolgrill så kommer det att behövas en fläkt ovanför så man inte blir inrökt när man ska sitta där ute och grilla. Så just nu tittar jag på olika fläkt alternativ och den jag har fastnat för är denna fläkt från Whirlpool AKR 989 IX.
























Bild från Whirlpool


Varför jag har fastnat för denna fläkt är för att den är så bred hela 1170 mm också tycker jag att den är snygg och passar till den tänkta uteköket.
Just nu är det något konstigt med bloggen när jag skriver ser inte ut som det brukar så det blir ett kort inlägg. Jag kan avsluta med att berätta att jag har varit till tandläkaren idag.
Det är inte roligt det både gör ont och så kostar det mycket. Jag skulle gärna lägga pengarna på inredning istället. Men det är ju nödvändigt att ha bra tänder.
Jag är en som inte bedövar när de borrar och lagar små hål hur brukar ni andra göra? Tar ni bedövning eller härdar ni ut den stund de borrar?

Uterums drömmar

Igår såg jag Bygglov och genast börjar man drömma om det kommande uterummet och verandan efter gårdagens avsnitt. Bygglovs altanen med alla möbler och utekök blev jätte snyggt. Vi drömmer om att ha ett utomhus kök i vårat kommande uterummet. Det som vi har tittat på ser ut så här.


Bild från sommarshopen

Det är tre moduler en med gasolgrill med kåpa den andra med gasplattor och den tredje med ho och kran som man kan koppla direkt på vattenslangen. Men ännu är vi inte där ännu så det är bara att fortsätta drömma ett tag till. Ska berätta lite mer någon annan dag om hur vi har planerat uterummet. Jag har en ganska tydlig vision i huvudet som jag ska försöka få ner på papper.  Det var allt från mig ikväll.

Mera syning

Nyss hemkommen från Piteå där vi har varit och uppvaktat min stora syster som fyller år imorgon. Det blev mycket fika för hon hade gjort två olika tårtor. När vi kom tillbaka till stan blev det en sväng förbi Pizzerian så denna dag har inte varit så nyttig och hälsosam. Tur att det inte händer varje helg.

Nu ska jag visa vad jag har hållt på med i helgen. Ni kanske kan gissa när ni ser bilden.




Svaret är att jag håller på att sy nya gardiner till vardagsrummet. Det är tunna vita skira gardiner som jag ska sätta upp under sommarmånaderna. Har zickzackat alla kanter och sytt sidorna på några längder men det är mycket kvar så jag håller mig nog sysselsatt hela veckans alla kvällar.  Tyget kommer från Pagulight och heter Dessin det finns i många färger och ser ut som linne men det är inge lin i tyget. Måste komma ihåg att köpa banden för gardinkrokarna i morgon för det fattas. 

Ha en bra kväll.

Hjälper våren...

På förmiddagen var det grått men på eftermiddagen kom solen fram. Jag var och hälsade på min pappa medan jag väntade på att dotter skulle göra ett tvärt stopp i stan innan hon drog vidare till Umeå. Ett snabbt möte på en bensinstation och utbyte av varor hon fick sin pojkväns present och en ny mobiltelefon medan jag fick mina Ikea varor som hon köpte till mig förra helgen. När jag kom hem så var gubben i full gång med att skotta av gräsmattan framför huset. 

 

Det är inte första gången men troligtvis den sista gången han skottar av gräsmattan. Varför man skottar bort snön? Kanske för att man längtar till våren och det går fortare att gräsmattan torkar upp så att man kan kratta tidigare. Eller så är han sugen på att sätta igång med att bygga formar till verandan. Nästa år har vi en ny veranda framför huset (ska gjutas nu i vår) så då kommer inte traktorn rymmas mellan huset och frukträden. Vad jag håller på med när gubben skottar och listar tar jag imorgon. Ha en bra kväll.

En eftermiddag på stan

Idag träffades jag, gubben och sonen och gick på stan. Jag slutar igentligen 12.00 men stannade kvar tills dom dök upp vid 14.30. Vi har gjort en del ärenden bl a blev det två nya jeans och en tröja till sonen sen har vi varit och köpt födelsedagspresent till dotterns kille som fyller 20 år i helgen. Men han är inte den enda som fyller år även min storasyster Yster fyller år så det blir kalas på söndag. Det sista jag gjorde innan jag åkte hem var att köpa lite nya blommor till helgen. 

 

Det blev en bunt rosor. Bladen som jag viker längst ner har jag återanvänt nu för tredje gången till olika buketter. Dom håller sig så bra om man snittar om dom att dom är fina i flera veckor. Det vita är i plastbladen och kommer från en bukett som jag fick av dottern vid jul. Så mycket är återanvänt i helgens bukett.

Vi får se vad som händer i helgen blir det bra väder så måste man passa på att sitta i solen och njuta. Annars har vi listning kvar och att fixa i tvättstugan som är påbörjad men en hel del kvar att göra bl a kakling, materialet finns hemma men det har varit dåligt om tid och lust.  Ha nu en bra helg och så får vi hoppas på sol i morgon.

Tillbaka på jobben

Idag har jag varit och jobbat det har gått bra fast jag är lite hes. Det är bara att försöka vara tyst och inte prata så mycket. Jag vet att jag får ta igen de dagar jag inte jobbar för det är ingen annan som gör mitt jobb så det blir bara mer för mig själv om jag är hemma. Så imorgon blir det inte att sluta kl 12.00 utan det blir någon timme till innan jag gör helg.



Här är mitt kontorsrum som jag sitter i på eftermiddagarna på förmiddagarna sitter jag på ett annat ställe. Nu när arbetsdagen är slut så känner man sig lite slut när man kommer hem så det blir bara vila ikväll. Gubben sitter och ser på hockey men tyvärr så säder de inte SAIK matchen men vi får hålla tummarna på att det går bra för laget. Ha en bra kväll. 

Sopsortering

Jag är fortfarande hemma sjuk det är mina andra sjukdag från jobben. Får se hur man känner sig ikväll om man ska fara och jobba imorgon eller inte. Jag har ingen feber men får hosta så fort jag börjar att prata och så nyser jag en hel del. 



Så det är bara att krypa upp i soffan och dricka te se lite på skidor eller läsa lite. Jag har några inredningstidningar jag inte har hunnit att läsa och några böcker. Det är inga romaner utan böcker om inredning, lampor och arkitektur.



Annars har vi fått nya soptunnor i byn för nu ska vi börja sortera. Nya och nya jag skulle vilja säga bättre begagnade tunnor för de är inte nya utan fulla med repor och smuts. Har sedan tidigare redan köpt lådor som jag har märkt upp efter vad som ska sorteras men vi har inte klart i pannrummet där de ska vara så det får nog bli helgens projekt.

 
  
Nu börjar det bli dax för en liten eftermiddagslur så ha en bra dag.

Sjukdag

Idag är jag inte på jobben eftersom jag fick förkylningen. Jag har hostat hela natten och det går ganska bra på dagen bara man är tyst. Halsen river och ömmande bihålor och toppen på moset fläckvis huvudvärk. Det är bara vissa områden så som kring tinningarna och mitt uppe på fontanellen där jag får huvudvärk. Igår gjorde jag ingenting utan såg vasaloppet och små slumrade hela dagen. Idag är det liknande mycket tedrickning med honung i och vila är det som gäller. Jag tog fram lite tygstuvbitar i lördags för att sy några nya kökshandukar nu när symaskinen står framme men de ligger fortfarande kvar på stykbrädan. Det här är stuvbitarna allt i svart och vitt det är tänkt att det ska bli 2 av varje.



Vi får väll se om de hamnar i skåpet igen eller om det blir senare när jag är piggare jag tar tag i det.
Nu börjar det snart reprisen från gårdagens skidskytte (damernas) på Eurosport som jag har tänkt sova till se. Ha en bra dag.
   

RSS 2.0