Nostalgi

De senaste dagarna har jag haft en riktig nostalgi tripp till min ungdoms dansställen. Det började i lördags när vi var på fest på Mollys. Där har man tillbringat många kvällar när man var ung. Men man såg förändringen redan på väg ner (tre våningar i en sprialformad trapp). Den mörkröda heltäckningsmattan i trappen var borta likadant med hamparepet som fungerade som ledstång. När man väl var nere i danslokalen var det sig likt fast det var nya färger på väggarna och nya möbler. Ett problem som vi inte hade när vi var unga var att mobilen fungerade inte tre våningar under mark för när det begav sig så fans det inte mobiler.

Den andra nostalgitrippen var idag när jag var på en mässa på Folkparken. Porten till logen stod öppen och jag kunde inte låta bli att titta in. Det som jag kände igen var en bit av bänken som gick längst hela väggen. Annars var det helt förändrat takåsarna syntes inte till utan nu var det gjort två våningar så att man såg inte upp till yttertaket längre. Sen var det byggt en bar och eldstad där inne. Synd för det var så roligt med disco på logen på sommaren.


Ett vårtecken

Jag måste bara få visa att nu har pingstliljorna börjat ta fart. Jag satt ute i uterummet och fick se att det börjar lysa grönt ute i rabatten där snön har smält bort. Så här ser det ut.Snön har smält en hel del de sista 14 dagarna. Man kan jämföra med bilden jag tog den 4 april vid växthusetmed en bild tagen idag..Så ser man vilken skillnad på bara 14 dagar. Om det fortsätter i denna fart så kanske det är snöfritt till 1 maj.Betongkrukorna har tinat fram och jag är sugen på att plantera lite vårblommor som penser i krukorna.

Annars har det varit fullt upp i helgen med middag hemma hos mamma och H på fredagskvällen och klassträff med några som jag gick universitetet med i går kväll. Vi var 8 st som träffades och åt och pratade hela kvällen. Det är roligt att höra vad dom andra gör och om de har träffat på några andra från klassen. Jag hoppas det kommer att bli fler klassträffar. Ha det.


Ajaj

Nu har jag fått resultatet av vinterns alla förkylningar nämligen bältros. Jag trodde först att det var snöloppor som katten hadde dragit in. Men kliandet gick över till att göra ont så det blev ett besök hos doktorn idag. Svaret jag fick är att det är bältros så nu hoppas jag att smärtan eller som de kallar det helvetesbranden ska vara en lindrig. 

I helgen var vi till en stuga och åkte lite skoter. Solen tittade fram så vi satt ute och njöt av solen åt gott och hadde trevligt. Tog några bilder men nu när jag skulle lägga över dom så hadde jag inte stoppat in minneskortet i kameran så det blev inga.

Annars har det varit vackert väder så jag gick en promenad på lunchen. Det var underbart och jag hittade ett vårtecken vi fotändan av Viktoriabro nämligen årets första Tussilago.


Bild J Hedström

Pimpling

Igår var vi och pimplade eller rättare sagt alla de andra i familjen. Jag låg och solade i en solstol på isen. Det är så mycket vatten på isen så man var tvungen att ha stolar med sig att sitta i. På aftonen tog vi fram kolgrillen så det blev grillat till middagen. Den senaste tiden så har vi för det mesta använt gasolgrillen så det var gott med lite omväxling.Nejlikorna och gerbian är från förra veckans bukett men rosorna hade vissnat så dom fick ersättas med lite tulpaner. Det blev även en ny blomma till påskgruppen eftersom lökarna hade blommat över.Jag har börjat fundera om det inte är dax att byta till vårgardiner i vardagsrummet. Vi får väll se om det blir av. Ha nu en fortsatt bra dag. 

En dag i solen

Gårdagen bjöd på solsken och värme. Vi var ute hela dagen och njöt. Till att börja med så var det mycket moln som skymde solen med vid två tiden sprack det upp och blev en klarblå himmel. Vi har gjort vattenrännor i gruset så att gårdsplanen ska torka upp.Jag tycker det är roligt att se vilket flöde man kan få i dessa rännilar. Men vi satt även och bara solade uppe vid ladan både jag och maken somnade i solen. Fåglarna kvittrar och man hör vattnet av smält snö som rinner från taken verkligen rogivande.Vi grävde även fram dörren till växthuset och där inne var det varmt och gott. På bilden syns det hur mycket snö som är kvar. Men för några dagar sedan var snön nästan upp till taket så det syns att det har tinat mycket de senaste dagarna.Middagen blev i uterummet. Vi har längtat tills vi kan börja sitta där och äta. Snart bär det av till stan för att hämta dottern som kommer med bussen. Sedan blir det nog att sitta ute och sola för solen har redan börjat att skina och det är molnfritt så det blir nog en toppen dag. Ha det. 

Påskmiddag

Igår var vi på påskmiddag hemma hos lillasyster. Det var släkten på min sida som träffades. Vi brukar göra det varje år. Varje familj tar med sig något till middagen så att ingen behöver stå vid spisen. Jag hade gjort kycklingsallad med vitlöksbröd samt en chokladtårta. Så här såg det ut innan vi satte oss vid bordet.Våran dotter var inte med eftersom hon är i Riksgränsen och åker skidor. Det är ett kompisgäng som har hyrt en stuga i en vecka. Men idag är det sista dagen så hon kommer hem till oss imorgon så då blir det påskmiddag här hemma. Har sparat påskäggen till dess för även om mina barn är stora 19 och 20 år så ger jag dom godisfylda påskägg. Nu hoppas jag på att solen ska titta fram idag också så att man kan sitta ute och njuta. Måste ut och göra vattenrännor så att smältvattnet rinner bort. Ha en fortsatt bra påsk.Glad PåskDet blev att plumsa i djupsnö för att få tag i påskriset. Jag ställer det inte i vatten så att riset slår ut utan jag gillar de bara kvistarna.I natt har det inte varit så kallt så nu tinar snön ganska fort. Gårdagens regn har också hjälpt till. Gruset och sanden har tinat fram på våran uppfart och det syns tydligt på de sandiga tassavtrycken i hallen.

 

Ett annat vårtecken är att grannens katt har fått kattungar. Jag har varit och tittat på dom men innan jag gick över fick jag lova gubben att vi inte skulle ha någon mer katt. De är så söta, ni som undrar kan jag säga att det är inte våran katt som är fadern för han är kastrerad. Ha nu en glad påsk och ät mycket godis och annat gott för det är tillåtet en sådan här helg. Ha det.

Bakverk

Med den rubriken menar jag inte den smärta jag har haft efter spinningpasset för två helger sedan eller den efter all snöskottning utan jag avser riktiga konstnärliga bakverk.

På mitt jobb finns det en tjej som heter Linda och hon gör de mest fantastiska tårtor, kakor och praliner som jag har sett. Jag har fått lite bilder av henne så ni ska få se vilka otroligt fina bakverk hon gör. Som dessa praliner som hon hade med sig till jul och bjöd oss på jobbet.


Foto Linda

Andra exempel på hennes tårtdekorationer.


Foto Linda


Foto Linda

Jag skulle gärna vilja ställa fram ett sådant Cupcakes fat till mina gäster.


Foto Linda

Den sista vet jag inte om jag skulle vilja sätta tänderna i men jag skulle gärna haft en sådan gullig baby på doptårtan.


Foto Linda

Själv ska jag sätta igång och göra en chokladtårta att ha till i morgon. Och jag har tänkt att försöka dekorera den med ett chokladnäste med lite chokladägg i. Man blir ju lite inspirerad att dekorera när man ser hennes tårtor.

RSS 2.0