Ny blommbänk

Den här helgen har också tillbringas utomhus i trädgården fast det var så blåsigt på lördagen. Det som vi bland annat har gjort är en ny blommbänk på uterumsgaveln. Vi har förlänkt rabbaten som var i hörnet men gjort den helt rak. Så här ser det ut.

Jag målade väggen innan vi satte upp spaljen. Sedan har vi börjat att plantera lite blommor i bänken. Vi har haft en lite grupp med olika växter uppe i skogen som vi inte viste var vi skulle sätta när vi rev det gamla huset. Nu plockar jag ner lite av dom sedan är det någon växt som ska flyttas på. Jag har även fått växter av min mamma som jag har tänkt att sätt i bänken så det kanske inte blir så mycket plats kvar till att köpa nya växter.

Igår slutade vi att hålla på i trädgården vid tre eftersom det var så blåsigt ute. Istället tände vi bastun och tog det lungt. Efter bastun började maken att fixa middagen medan jag tog ett skumbad. Det är inte helt fel att ligga i badet och sippa på ett glas vin för att sedan få gå direkt till en god middag. Jag tycker att vi ska införa den fördelningen varje helg resten av sommaren eller varför inte hela året. Idag blev det också ett skumbad efter trädgårdsarbetet men inget glas med vin och det funkar också. Nu hoppas jag på bra väder på aftonen så jag hinner vara ute och plantera lite.


En helg i trädgårdenstecken

På fredagen gjorde jag och maken en handelsträdgårdsrunda. Vi startade med att besöka Burmans handelsträdgård för att sedan åka vidare till Rylinge och Ursvikens trädgård turen avslutades med ett besök på Blomsterlandet. Vi tittade på växter och träd samt krukor.Hela lördagen och söndagen har jag hållit på att kantskära runt träd och rabatter. Fyllt på med lite mer jord uppblandat med kogödsel.

Maken han har snickrat och byggt bland annat en odlingslåda som är i olika nivåer som vi ska odla sallad och annat matnyttigt i. Så här ser den ut.Vi har även satt igång vattenfontänen i dammen. Det är ganska rogivande att höra vattnets porlande.I natt blir det att hämta dottern som kommer ifrån Stockholm där hon har varit och spelat en innebandykupp. Hon var nöjd för att dom vann kuppen med det mixadelaget. Får se vilken tid hon ringer om det blir jag eller maken som får åka iväg och hämta henne i stan.


Pistillino

Mina lampor kom tidigare i veckan och de hade inga sladdar så det blev att köpa nya. Då fick jag en idé om att göra det lite roligare. Så det blev till att besöka de olika lamphandlarna för att hitta det jag var ute efter.Nu på morgonen monterade jag lamporna så nu sitter dom på väggen där jag ville ha dom. Så här blev resultatetKabelhållarna är blad i hårdplast.Det verkar bli en fin dag att tillbringa ute i trädgården. Det är en hel del att göra ute man skulle behöva vara ledig i någon vecka för att hinna allt man skulle vilja ha gjort. Så ha en bra dag nu är det dags att gå ut.


Turgumma

Igår afton blev jag och några andra upphämtade för att åka på en trevlig möbelmässa i Umeå. Det började med lite bubbel och tilltugg i minibussen medan vi åkte de 12 milen. Väl framme blev det tipsbingo bland de olika montrarna. Mycket provsittning och inspektion av allt fint som utställarna hade med sig. Sedan blev det middag och underhållning av en ståuppare. Jag skrattade så mycket att tårarna rann. Sedan var det dags för prisutdelning gällande tipsbingon. De olika leverantörerna hade bidragit med vinster. Ni som har läst min blogg förut vet att jag är svag för lampor och en av priserna var en Bumlinglampa i mörklila. Allt eftersom de drog vinnare var det fritt att välja bland alla priser. Så min plan var att om jag skulle bli dragen och Bumlingen var kvar så skulle jag välja den. Men vad händer just före dragningen så har det kommit till en till vinst en stol som man kan både ha inne som ute. Som första vinnare med alla rätt ropas mitt namn upp och plötsligt får jag beslutssvårigheter ska jag välja lampan eller stolen. Det här blev det...

  

..en stol från Montana som heter Tivoli.


Rena aprilvädret

I helgen har det varit riktigt aprilväder. En blandning av sol blåst snö/hagel och regn har helgen bjudit på och måndagen har följt i samma spår fast med mera snöfall. Vi har varit ute fast vädret inte har visat sig från sin bästa sida.
På fredagen blev det att vattna lite i rabatterna för solen under påsk hade torkat ut blommbänkarna. Lördagen började vi med att bränna gammalt gräs i backen upp mot vårat hus. Senare på kvällen blev det att tända den stora majbrasan.
På söndagen ägnade vi stora delar av dagen till att rensa i våran damm som har förfallit under våra byggår. Vi plockade upp alla krukor som är synliga och med dom följde en matta av rötter och gräs. Vi fick ta traktorn till hjälp för att få upp dessa stora rotmattor. Det hade börjat likna ett träsk mer än en damm på det senaste året. Medan vi höll på att rensa så började vi prata om att förändra lite i dammen. Så nu kommer den nog att vara lite växtlös i år till vi har bestämt oss hur den ska se ut om vi ska ändra kantstenarna och ha murstenar som kant med dammduken klistrad mot murstenarna samt vilka växter vi ska ha i dammen. Ska låna lite böker och söka inspirationsbilder på nätet med tips på olika dammar så kanske vi hittar något som vi vill göra med våran damm. Så har ni sett någon snygg damm så tar jag tacksamt emot tipsen.Det blev ingen helgbukett eftersom jag fick så fin blomma av min lillasyster med familj till påsk. Men en liten första majblomma köpte jag på fredagen som i år är grön och rosa.

RSS 2.0