Växthuset

Jag är lite less på att visa bilder från huset nu när det bara handlar om skivor som skruvas på väggen. Så därför tar jag istället med er till vårat växthus.Så här ser det ut på utsidan maken byggde det för ca 3 år sedan. Det är han som odlar tomater, gurkor och annat ätbart i det. I år har det inte blivit någon odling utan jag har istället förvarat lite innomhus växter i det.Det ser inte ut som växterna har trivts så bra där jag gissar att det har blivit för varmt och soligt så dom har bränt och torkat bort. Mer vissna blommor på en växtpelare.Mina stora betong krukor har inte heller kommit ut i år utan får stå och vänta på nästa sommar.Odlarbänken är bara på den södra och västra sidan en uppmurad bänk som vi fyller med jord.Tomaterna får sedan stöd av spiraler som hänger ner.I taket finns tornet med fönster som öppnas automatiskt när det blir för varmt, det finns även en fläkt i dörren som startar och suger in luft för att kyla ner.Det finns plats för att ställa dit två stolar och ett litet bord om man vill, så man kan sitta där inne och mysa om det är kallt eller regnit utomhus.Imorse kl 6.00 var det en grad minus och det var frost i gräset så nu börjar vintern att närma sig med storm steg. Fyy jag vill inte att vintern redan ska börja.
Idag har lilla syster Yster varit här och spacklat så tack för hjälpen. Själv går jag på halvfart nu när jag är förkyld jag hoppas förkylningen ska vara över fort. Ha en bra söndagskväll.


Duro tapeter

Igår lånade jag hem lite tapeter från Duro som jag funderar på att tapetsera. I sonens rum blir det gråa tapeter. Jag har lånat hem två tapetprover en ljusare och en mörkare. Möblerna i hans rum är vita och det är svarta detaljer gardinerna blir Elipse tyget och golvet är mörk brunt. Så vilken av de gråa nyansen tycker ni vi ska välja vi är ganska överens om vilken det kommer att bli.


 Ljusare tapeten                                                                 Mörkare tapeten

Till hallen blir det nog en randig tapet och en enfärgad i samma nyans i kök och vardagsrum. Varför jag väljer att ha en enfärgad i dom rummen är för att tavlor och textil får stå för mönstrer och färger. Det är lättare byta gardiner, kuddar, dukar, ljus m.m än att tapetsera om.Tapeten Tango (randiga) samt Enfärgade tapet längst till höger ( det syns knappt att det är en till tapet bakom)  från Duro.

I dotterns rum blir det en blommig tapet lite guldig. Hon var hemma en stund idag och godkände tapet valet.


Tapeten Praktmagnolia från Duro.

Annars har jag blivit förkyld så jag åkte hem tidigare från jobbet på fredagen köpte med mig mat hem för att slippa laga middag. Sedan var det sängen som gällde för min del tog mig aldrig upp därifrån igår. Idag har jag tagit det lite lugnt, vi har haft lite besök idag så man försöker hålla sig lite på avstånd så man inte smittar. Bland annat min Moster och Morbror från Stockholm som inte har sett bygget utan när dom var här sist bodde vi i det gamla huset. Lilla systerysters sambo har varit och hjälpt oss idag det är andra gången den här veckan. Det är vi glada för nu när jag är ur form. Maken håller på att isolera mellan taken så att värmen ska behållas i huset.  Nu börjar det bli dax att fixa middagen så ha en bra kväll alla mina besökare. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om tapeterna.

Ömmande kind

Sitter här med en öm kind och funderar på vad jag ska göra för lämpligt jobb ikväll som inte dammar så mycket. Varför jag är öm och svullen beror på att jag har varit och tagit bort två leverfläckar på kinden. Så jag är bedövad sydd och på det hela sitter ett plåster som ska sitta i ett par dagar. Stygnen får jag ta bort om 7 dagar. När jag var klar på lassa for jag för att göra bort veckohandlingen och jag tyckte folkt tittade lite väl mycket. De ska nog fundera vad jag har gjort för något. Annars håller vi på som vanligt det har kommit lite mer saker bland annat har vi fått upp innerdörrar.Så här ser handtagen ut som jag har valt till de släta dörrarna.Det är ganska stor förändring från att vi tidigare har haft avlutade spegeldörrar, antika och tunga till släta lätta dörrar.

Har även varit och tittat på tapeter och kakel idag. Torsdagar jobbar jag bara halvdag fram till kl. 12 och då brukar jag försöka göra olika ärenden. Men jag väntar lite till på att ta beslut eftersom det skulle komma massa nyheter senare i höst.
Ha nu en bra kväll det är dax för att laga middag. Ps jag talade i ett tidigare inlägg om att jag funderade på tre olika lampor ovanför matrumsbordet men maken har idag haft sönder ena lampan så nu står det mellan två lampor. Återkommer om vilka det är när det är dax att välja.


Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse från två av mina favorit bloggar nämligen Ljuvliga hem och Huset på backen.Reglerna är när man har fått en sådan är:
1. Vinnaren ska sätta loggan på sin blogg.
2.Länka till personerna som man har fått utmärkelsen av.
3.Nominera minst 7 andra bloggar.
4.Länka till de bloggar som man har nominerat.
5.Lämna ett meddelande till de bloggar som man har nominerat.

De två som nominerade min blogg är de första som får tillbaka utmärkelsen.
1. Huset på backen min granne K
2. Ljuvliga hem Anna
3. Mina rum Erika
4. Bygg och inred
5. Bara mitt lilla hem
6.Fyra rum och en alkov
7.Tapeter och teak
8. Anniebo
De som jag nominerar är bloggarna jag tittar in till dagligen. Det här är ett sätt att tala om att man gillar deras blogg.
Jag skulle ta itu med det här för någon dag sedan när jag fick dom men det har varit lite fullt upp de senaste dagarna. Så jag hoppas jag ska hinna med att göra ett inlägg då och då nu framöver.

Badrumslampor

Idag har jag varit och köpt badrumslamporna som jag hade beställt. Det är IFÖ lampor som heter Opus 200. Så här ser dom ut, svart porslinssockel med vit glaskupakupa.Det blir två st i vårat badrum och en i barnens badrum. Vi kommer att sätta rörelsedetektor så lamporna börjar lysa när man kliver in i badrummet och slocknar när ingen är där. När jag ska till att bada och inte vill ha taklamporna igång finns det en knapp som man kan slå av dom. Jag vill ju ha mysbelysning då med ljus och sådant. Vi har även varit och tittat på LED-lampor att sätta in i badrummet. 
Annars har det spacklats väggar i sovrummet idag, det är lilla syster som spacklar. Min pappa har också varit här och hjälpt till med annat. Så tack så mycket för hjälpen alla ni som hjälper oss ibland. Nu börjar det bli dax för från Koja till Slott så ha det så bra.

Söndag

Nu är det slut på ännu en vecka och vi närmar oss hösten och vintern. Vi håller på med olika saker så det är som inget som är helt klart. Men vi har satt gips i alla sovrum på väggarna men inte i taket. Takplåten på den befintliga byggnaden har kommit så ena sidan är lagd men inte den andra. Tyckte det var så tråkigt att visa bilder från bygget så jag har tagit kort på våran katt Bobby istället.Här har han gömt sig bland blommorna.


Han har en sådan mjuk päls och han vill gärna gossa. Dottern har varit hemma en stund idag hon har fullt upp i Luleå med nollningsveckans alla aktiviteter. Annars är det som vanligt med slit och släp. I mogon kommer både min pappa och lilla syster hit och ska hjälpa till. Lilla syster ska få börja spackla och slipa. Snart blir det till att börja se sig om efter tapeter. Det är då det roliga börjar så jag längtar. Det var allt från mig för ikväll återkommer i morgon. 

Lite av varje

Idag har det inte blivit någon skruvning för min del eftersom jag har lite ont i armbågen så jag har tagit det lite lugnare i dag. Det har blivit städning och tvättning istället men även lite annat jobb i bygget. Jag hoppas att det ska kännas lite bättre imorgon. I veckan var jag en liten sväng på stan under lunchen och köpte mig ett par nya skor. Ett måste eftersom jag tappade klacken på dom skor jag använde mest. Hittade ett par på rean halva priset så jag slog till direkt, tog mina gamla skor i påsen och de nya behöll jag på. Så här ser skorna ut.

  

Det är Aerosoles jätte sköna skor att gå i, prova sådana om ni gillar skor med lite högre klack.

Vad det gäller trädgården så håller fortfarande på att blomma nya växter. Det är Vindan som har slagit ut sina klockformade ljusrosa/lila blommor.Den sprider sig lätt men vi har avgränsat den så den kommer ingen vart. Jag tycker den är en fin klätterväxt.

Annars går jag fortfarande omkring med gardin funderingar. Det gäller tyget som jag vill ha i vardagsrummet fick något till att fundera på när jag fick frågan av en på jobbet om jag skulle ha ränderna lodrätt eller vågrätt.Eftersom tyget är 3 m bred kan man sätta det så att ränderna blir lodräta och om man gör så kan man ha gardinen hur bred som helst. Jag kan ha en enda gardin hela vägen eller två längder så att det går att gå ut genom balkongdörren även om gardinerna är fördragna. Så det blir till att fundera lite till på  hur jag ska ha dem. Det är till dessa fönster jag tänker använda tyget.Alternativ 1: vågräta ränder med 5 st längder
Alternativ 2: lodräta ränder med 5 st längder
Alternativ 3: lodräta räder med 2 st längder
Jag ska fundera ett tag till det är ju inget som brådska om gardiner än så länge. Ha en bra lördagkväll nu väntar god mat.

Gips på gång

Idag har gubben börjat att sätta gips på väggarna, han började i vårat sovrum undrar om han längtar till det ska bli klart eftersom han startar där?Jag har skruvat spånskivor så att armen och armbågen värker. Jag fick övergå till att kapa regelbräder till taket istället. Men imorgon är det bara att gå på igen längtar till alla skruvar är skruvade.
Här har det regnat som vanligt och det är rätt kalt inga ljuva, mörka kvällar som det normalt brukar vara till surströmmingspremiären. Rönnbären har börjat att bli röda.Så här ser Rönnbärsträdet ut det är en hel del klasar på träden.


Det finns olika talesätt gällande bär mängden på träden.
Talesätt 1: Mycket bär, lite snö därför trädet orkar inte med två tunga bördor.
Talesätt 2: Mycket bär, mycket snö för att fåglarna och djuren ska ha något att äta när de inte kommer åt något annat.
Viket talesätt tror ni på? 

Takregling

Idag när jag kom hem hade det jobbats med innertaken under dagen här hemma. Maken hade fått hjälp av både svärfar och kompisen F. Så nu är det klart för att sätta gipsskivor på både väggar och tak i vårat sovrum och i vardagsrummet.Det är också klart att isolera på taket så det blir nog bl a helgen jobb. Jag hoppas att jag även ska hinna börja spakla och slipa väggar och tak. Har tagit ledigt på fredag och jag slutar tidigt i morgon så det kan hinnas lite grann. Ha det så bra i kväll.

Ny dator

Nu är jag tillbaka det blev inte så lång frånvaro eftersom datorn som jag valde fanns i lagret.Jag håller just på att lära mig Windows Vista eftersom jag tidigare har haft XP.
Igår höll jag på hela kvällen med att installera oss i ladan som blev ledig när dottern flyttade. Nu kan vi sova i riktiga sängar med resårmadrass det känns skönt. Sängen har maken gjort vi har en till som är bredare till vårat sovrum.Här är lite mer bilder från ladan bla skåpet jag köpte föra året på auktion som jag vitmålade.Lampan inropad för många många år sedan som jag funderar på att ha över matsalsbordet.Valet  står mellan 3 lampor har ännu inte bestämt mig jag får se vilken som passar bäst när det är dax.
Idag fick jag katalogerna som många andra också har fått så ikväll ska jag till att lägga mig tidigt och blädra i katalogerna.
Det ska bli en Ikea resa i början av september så det blir till att kolla in vad som finns. 

Söndag kväll

Så här ligger vi till efter denna helg. Vi har satt en hel del spånskivor så nu börjar man se mer och mer hur rummen kommer att  bli. Här är sonens rum, öppningen rakt fram går ut till hallen och öppningen till höger är klädkammaren.Nästa bild är taget från vårat sovrum och visar vårat dressing room.Vardagsrummet är nästan helt klart fattas lite ovanför fönstrerna.Något som har underlättat all håltagning för kontakter och belysningen är magneten Hole in one.Man sätter en magnet inne i eldosan och så sätter man dit skivan sen tar man den andra magneten och drar/släpper så centrerar den sig över den andra unndre magneten. Då är det bara att borra upp hålet med dosborren inget mätande behövs och det spar tid.
 
I morgon börjar skolan och dottter flyttar till Luleå för att börja på Universitetet. Hon kommer att ta med sig sin dator den som jag använder för att blogga med. Så det kommer nog att vara lite tyst ifrån mig tills jag har varit och köpt mig en egen Laptop. Jag vägrar ta fram den stora datorn och sonens dator är så full av bilder så minnet börjar vara fullt. Så har det bra nu så återkommer jag om någon dag.  


Rättelse

I mitt inlägg från lilla systerns hem skrev jag att tapeten i sovrummet heter Passion men det var fel tapeten heter Linné.  Tillverkare är Borås tapeter och den finns i olika färgställningar,Jag återkommer senare med ett inlägg i kväll. Ha en bra dag.

Lördagkväll


Idag har det varit bra väder men vi har inte jobbat utomhus som vi brukar när det är bra väder utan vi har haft fullt upp inomhus. Det har isolerats och satts upp spånskivor. Gubben var och köpte en till skruvdragare så att vi får fler batterier det behövs nu när det är mycket att skruva. Jag har inte tagit något kort  på hur det börjar att se ut innomhus utan det får jag visa imorgon. Nu är det även bestämt vilka handtag med olika tillbehör vi ska ha till ytterdörrarna. Jag har besökt den affären och lånat handtag för påseende tre dagar i rad. Jag platsade nog på deras lista över veliga (petiga) kunder med beslutsångest över ett par handtag. Men jag vet när dom väl sitter så sitter dom där, man byter sällan handtag på ytterdörrar.   Har även köpt bänkbelysningen till köket så det kan jag också stryka från listan. Innerdörrarna är också klart det blir vita släta dörrar från Dooria samma märke som ytterdörrarna.  Ha en bra kväll.

Gardiner

Jag vet att det är för tidigt att börja titta på gardintyger men jag kan inte låta bli. Tog hem några prover för att dottern skulle se innan hon flyttar. Till hennes rum gav jag som förslag detta tyg till gardiner.


Tyg från Pagunette namn Iota

Hon har tagit med sig alla möbler hon hade i sitt rum så i det nya rummet kommer vi att möblera med en Malmsängen med en bredd på 160 cm i ek. Ett tidigare felköp, jag trode vi hade den bredden på madrasserna i våran säng men det var 180 cm. Så sänggavlarna har stått i kartong det senaste året. Fick godkänt på förslaget. Tyget finns i olika färgställningar.Även i annat mönster..


Tyg från Pagunette namn Epsilon


I sonen rum kommer Ellips gardinerna att användas som jag tycker mycket om.Tyg från Ljungbergs namn Ellips

Har även hittat en favorit som jag skulle vilja använda i vardagsrummet. Det är ett tyg som är 300 cm bred vilket innebär att jag kan ha 5 st längder i vardagsrummet. Detta tyg stänger inte ute ljuset men det silar det och jag tror det räcker. Tygprovet är i en ljusgrå färgställning men jag tänker använda mig av den helvita.  
 


Tyg från Kinnasand namn Aimo.

Annars har maken jobbat på innomhus och satt upp spånskivor och dragit rören för centraldammsugaren. Hur långt vi har kommit tar jag en annan dag. Nu är det fredag och vi har ätit gott och ska planera för helgens arbete, så ha en bra helg. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om tyg valet.

Stengolvet

I afton kom en stor långtradare med vårat stengolv. Lite problem med att lasta av trots att vi har en traktor. Det berodde på att pallarna inte var efter Svenska mått utan Kinesiska så varken stockemölla eller gafflar på traktorn kom in under. Men det gick efter lite möda och stort besvär.  Så här ser stengolvet ut som vi har valt.Det är svart med lite blänk i. Vi kommer att ha det i hallen, tvättstugan, toaletterna och uterummet. Jag vill att det ska läggas med så tätt som det går och enligt försäljaren så skulle det räcka med en nålstjocklek mellan plattorna. Fogen kommer också att bli mörk. Till lunchen var jag och tittade på handtag till ytterdörrarna, jag har lånat hem 2 st handtag.  Dom stämde inte riktigt i formen med fönsterhandtagen så det blir till att kolla lite till. Jag tror det fanns en annan som kan passa bättre. Har jag chansen till att välja så vill jag att handtagen ska stämma överens med varandra. Har bara sneglat åt handtagen på innerdörrarna ännu. Innerdörrana beställde jag igår förutom till vårat badrum där jag väntar på prisuppgifter från glasmästaren på en lite annorlunda dörr. Annars har det regnat nästan hela dagen. Ha det bra.


Objudna gäster

Idag fick vi besök av ett par objudna gäster, det var ett obehagligt par. Svärfar och svärsonen säger att det är nog Kormen. De lägger visst ägg under huden på renar. Stora äckliga med en lång och grov gadd, så såg de ut.Jag har aldrig sett sådana jätte getingar förut, fy jag vill inte att det kommer fler på besök.

Spånskivor

Nu har vi börjat sätta upp spånskivor på väggarna. Så nu börjar man att se hur rummen kommer att bli i storlek. Här är vårat sovrum.
 


På spånskivorna ska vi sätta gipsskivor. Vi gör det för att slippa rörelsen i spånskivorna, så att vi slipper få fula sprickor i tapeten. Gipsskivorna är så porösa att råkar man stöta emot blir det fula hål och märken men med spånskiva bakanför slipper man få stora hål. Det är även bättre när man ska sätta upp tavlor och annat på väggarna. Så det är kvar en del att göra innan det blir spackling och slipning. Maken är ledig hela veckan så det är spännande att se vad som har hänt när man kommer hem från jobbet. Nu hoppas vi på varmare utetemperatur det är ju bara augusti. Ha det bra.

Hemma hos lilla syster

Idag har vi varit på kalas hemma hos min lilla syster. Jag passade på att ta lite bilder från deras fina hem. Vi börjar i köket som ni ser på dukningen så ryms det en heldel runt deras bord i köket.

Lekrummet ligger bredvid köket.Dom roliga träblommorna är köpta på Panduro Hobby.
Lampan i taket eller Gubben på månen.I trappan finns den här stora snygga klockan. Jag skulle också vilja ha en sådan.

 

Där hänger även en tygtavla.Vi tar oss en titt i deras sovrum.På väggen sitter den porriga tapeten Linné.Sedan går vi ner till källaren till deras gillestuga.Det var lite bilder från deras hem.  Visst har dom det fint hemma.

Lördagens resultat

Idag var det en härlig dag vi började morgonen med att isolera innomhus för att senare hålla på utomhus. När vädret är  bra så måste man passa på att jobba utomhus. Gubben spikade panel medan jag målade ytterpanel som vanligt. Efter middagen tog vi en tur ovanför den stora vägen för att se hur det börjar se ut. Det här är vad vi såg...Så här ser det ut på närmare håll.Det som fattas i uppsatt panel är under fönstret och vid ytterdörren.I morgon är det kalas för min kära lillasyster och hennes förstfödde som fyller år. Ha en bra lördagkväll.

Luleå och Piteå

Imorse steg vi upp tidigt kl. 6 var vi på väg mot Luleå. Dottern ska börja studera på Universitetet så vi åkte upp med hennes möbler. Som tur är har vi en stor bil som man kan plocka ut en del säten så vi behövde ingen släp. Dom har inte fått det tapetserat ännu men dom hoppas att målarna ska hinna med det innan skolan börjar. Efter urlastningen bar det iväg tillbaka mot Piteå. Min systerdotter har fyllt 18 år så det skulle firas. När vi kom dit fick vi storasysterns goda Morots och räksoppa. Senare blev det tårta när fler hade samlats. Vi kunde inte stanna så länge efter tårtan eftersom vi skulle hinna på Nolia också. Vi hade tänkt titta på lite olika saker som vi behöver till huset men vi hittade inte allt.  Vi beställde badrumsskåpen till barnens badrum samt handukstorkarna Line. Vi hittade även kyl och frys men den beställde vi här i stan eftersom dom har mässpriser på allt i stan också och de hade inte centraldammsugare på Nolia så vi skulle åka förbi dit ändå.  Vi åkte även förbi Kvik för där hade jag sett spegeln jag ville ha till vårat badrum. Vi var även förbi en tapetaffär där jag hade sett ett kakel som jag gillade, ville att gubben skulle godkänna valet. Nu är det bara taklamporna som fattas. Nu dröjer det någon vecka sen börjar varorna komma så jag hoppas vi har hunnit en bra bit till på huset till dess.


Ett stort grattis till min lillasyster som fyller år idag. Hoppas att du hade en bra dag och vi kommer på söndag på kalaset.

 

Nu börjar det roliga.

Idag har jag beställt saker till badrummen. Det blev 2 st toalettstolar och ett handfat för bänkplacering. Till barnens badrum ska jag även ha ett underskåp så jag väntar med de handfatet till senare. Men kranar till båda badrummen blev det  och duschar. I min och makens badrum ska vi också ha ett badkar så det blev ett inbyggnadskar.  Jag har varit till glasmästaren för att få veta om dom kan göra glasdörrarna som jag har tänkt och till vilket pris. Jag ska höra av mig på fredag då skulle han nog kunna ge mig ett besked. Det är en del saker som jag inte har beställt ännu men vet vad jag vill ha, så som speglarna och handukstorkarna.  Lamporna i taket har jag inte hunnit att kolla upp ännu så det får bli nästa sak jag ska försöka hitta.Imorgon är jag ledig från jobben men hela dagen är fullbokad. Vad vi ska göra berättar jag senare. Ha det bra.

Stengolv

Idag har jag varit och beställt stengolvet som vi ska ha till hallen, toaletterna, tvättstugan och uterummet det blev inte det stengolvet som var planerat utan en annant ( det är samma golv i alla rum). Det golv som var planerat kunde först levereras om 10 -12 veckor tidigast vilket innebär efter läggning och innan golvvärme får sättas på (ca 6 veckor till), innebar att vi är framme vid nyår.  Nu blev det istället ett svartare golv som fanns på lager så vi får det redan nästa vecka. Tog kort i morse på prov ex:et innan jag åkte iväg på jobbet men sonen har raderat bilderna så ni får vänta med att få se vilket golv det blev till senare.
Jag har även hittat toalettstolarna som jag vill ha.Tidigare var jag inne på att vi skulle ha vägghängda för städningen skull.  Men har senare ändrat mig och har istället valt en rakare design mot vägg.  Toalettstolen jag föll för blev en klar segrare när jag fick veta att den som har designat toastolen är en Skelleftebo Nils Arvidsson.

En annan segrare är växterna mot garaget som har överlevt allt kapande och lagrande mot väggen. Bra kämpat.


Isolering

Idag har jag mest hållit på med att isolera väggarna. Först ska 145:orna upp, väggarna ser ut som stora vaddtäcken.Utanpå det sätter vi 2 st 70:is skivor som man lägger omlott så att inte skarvarna ska hamna bredvid varandra så att det blir något kall drag där.Totalt blir det 28.5 cm isolering i ytterväggarna, det är lite mer än standard. Men det kan behövas så kallt som det har varit idag. Det är den 3 augusti och man börjar fundera på långkalsonger. Jag bara undrar vart tog sommaren vägen?

Avslutar inlägget  med en blomma.Just nu är den ryskamartornet härligt stålblå (undrar om det finns ett sådant namn på en färg?). Ha en bra kväll.

Åska

Igår var jag för trött för ett inlägg så jag lägger in det jag tänkte göra ett inlägg igår om. Torsdagskväll och natt var det åskoväder här. Jag och sonen låg i husvagnen och tittade på blixtarna som lyste upp den mörka kvällen/natten. Just utanför förtältet till husvagnen finns det några konstiga gropar i berghällan. Vissa säger att det måste vara blixten som har orsakat dessa gropar vi vet inte. Det är runda med en kant som är högre än berghällan, som om man droppar ner något i tjockkräm och det trycks upp och överkanten. Det tänkte jag på när blixtarna var som närmast .Vad tror ni har orsakat dessa gropar?

Jag visade i mitt tidigare inlägg olika liljor och nu har den andra röda liljan börjat att blommaEn lite närmare titt.även en till orange sort har slagit ut.

 

Igår firade vi tre månader i husvagnen. Vi hoppas vara inflyttade innan vi ska behöva fira ett kvartal till.

RSS 2.0