Årets första grillning

Gårdagens milda väder med en stänk av solsken gjorde att vi beslöt oss för att ta det lugnt och njuta. Vi satt ute på verandan i lä för det blåste ganska friskt och njöt av solen och sippade på var sin Lamomba (jag tror det heter så). Det är varm mjölkchoklad med lite päronkonjak i. Det var inte bara vi som laddade baterierna utan även solfångarna började att ladda. Jag tror de var uppe i 40 grader när maken kollade inte dåligt en dag i januari. När middagen började närma sig beslöt vi oss för att det skulle grillas. Det här blev det och oj så gott det är.Annars så har jag börjat att virka en rosa pläd. Det hela började med att jag var in på Ohlssons tyger där det var rea och hittade ett rosa linnetyg. Det var bara 5,5 m kvar på rullen så det kommer bara att räcka till två gardin längder men jag tror det kommer att bli fint om man har de tillsammans med dom gröna linnegardinerna. Sedan var jakten igång för att hitta kuddar och filtar i samma rosafärg. Jag hittade två kuddar i lite mörkare rosa men inga plädar. Men så hittade jag rosa garn så då fick det bli att virka en själv. Jag får se om det bara blir en eller om jag orkar virka två. Började igår och har kommit någon cm när jag har kommit längre så kanske jag visar hur den ser ut.  

Nu hoppas jag att den kommande veckan ska bjuda på fint väder för dottern har åkt iväg till Hemavan. Det är ett gäng på 13 st som har hyrt en stuga i en vecka. De var där till nyår också i några dagar. I julas fick hon en lavinsändare av oss eftersom hon åker off-pist men den fungerade inte så det blev att reklamera. Men nu har hon fått en ny som fungerar och det känns skönt att hon har en ifall det skulle hända något.


Rosatulpaner

På väg hem från jobbet så stannade jag och köpte en rosa krispig tulpanbukett som påminner om våren. Det blev ingen bukett i helgen för både på torsdag och fredag hade jag annat på gång.Torsdagskvällen tillbringades fikande med några av mina gamla jobbarkompisar. Så det blev sent innan man var hemma men det gör ju ingenting när man har trevligt. En hälsning till Maria jag har kollat upp vad lillasyrrans snygga tapet heter och det är en Eco tapet och kollektionen heter White. Det är den som ser ut som maskrosbollar jag menar.

På fredag bar det av på Mollys där det var Club 40+. Det var jag och två till som träffades och gick ut. Mycket trevligt och jag hoppas att det snart blir mera träffar.

På lördagen var jag ute med maken och övade att skotta snö med traktorn. Det är något som jag har tänkt länge men nu blev det äntligen av. Med lite mer övning så kommer jag nog att fixa det ifall inte maken kan skotta.


Färgbyte

Under veckan har jag tagit ner de röda julgardinerna i vardagsrummet och satt upp mina lila gardiner. Det blev  lite mörkare i vardagsrummet men det är ju bara att tända lite ljus så blir det ljusare.Det blev även lila tulpaner på bordet inför helgen. Tulpaner påminner om våren och snart börjar det vara ljust ute när man åker till jobbet och några veckor till är det även ljust när man kommer hem. Det ska bli skönt för man får lite mer energi med ljuset.Vi brukar äta i vardagsrummet på helgerna vintertid. Men så fort det börjar gå att sitta och äta i uterummet så blir det middagar där ute.

Igår var vi ute fast det var så kallt. Kinderna blev alldelens röda och man får lite svårt att prata. Jag plumsade runt i trädgården för att skaka bort snön från träd och buskar. Snön räckte ända upp till grenen så det blev höga benlyft en riktig bra träning. Borta vid dammen så upptäckte vi några konstiga hål i snön. Vi har tydligen igång trädgårdsbelysningen under snön och lamporna har smält snön rakt upp. När vi senare gick in för att se skidskyttet så satt kylan kvar i kroppen. Så det fick bli en bastu innan middagen för att återfå värmen i kroppen.


Knoppar

Under veckan som har gått har jag bland annat skruvat upp knoppar och hållare i badrummet. Fick lite extra energi att fixa till i badrummet när jag fick tag i de virkade lådorna. Det är makens jobbarkompis R som köpte dom när han var på Ikea. Han ringde och frågade om vi skulle ha något därifrån när han och hans fru B var till Haparanda förra helgen. Så tack så mycket för att ni handlade åt oss. Så här blev det.
 

De ser ut som virkade lådor i ett material som ska tåla fuktiga utrymmen. Dom passar perfekt i lådan.

Jag skruvade även dit handtagen på badrumslådorna som jag inte hade fått dit tidigare.

 

Men även handuksknopparna kom upp.
Jag valde dessa knoppar för de liknade hängarna som sitter på handdukstorkarna Line som vi har.Samma anledning blev avgörande för valet av pappershållaren.Sedan har har jag skruvat fast en helt annan hängare som helt bryter av mot allt annat. Den sitter brevid spegeln och den är tänkt som hållare för halsband. 

 

Jag har även hittat ett dörrhandtag som liknar de andra handtagen vi har i huset.

Tyvärr så har vi inte kommit längre med inbyggnaden av badkaret så badrummet används inte. En kall dag som denna skulle det vara så skönt att krypa ner i ett skumbad. Men det får bli en bastusittning istället.Dörren

Jag har ju inte visat hur badrumsdörren blev som vi gjorde av den smala sidodörren som vi fick med när vi köpte glasdörrarna för några veckor sedan. Så här såg den ut då.Så här blev resultatet.Tyvärr så har jag problem med att få tag i samma handtag som vi har i resten av huset för dom har utgått ur sortimentet. Men det ska nog gå lösa på ett eller annat sätt. Från början hade jag tänkt att det skulle stå bad på dörren men det blev det inget av. Badrummet är det som ligger vid våran del av huset mellan vårat sovrum och walk in closet. Så det är för att få in lite ljus i hallen som vi har valt att sätta glas på dörren och att försöka få det att likna ytterdörrarna. Jag är mycket nöjd med resultatet. Mera badrumsbilder kommer senare när vi börjar vara mer klar.

Sedan ska jag passa på och tacka för awarden jag fick av Falkan40 en annan Skellefteå bloggare.


God fortsättning på året

Den här veckan har jag bara jobbat måndag och tisdag sedan har jag varit ledig. Det är den längsta ledigheten jag har haft under julen. Igår var vi ute hela förmiddagen och skottade av garagetaket. Det är en hel del snö som har kommit. Jag hade tänkt kakla klart i torkrummet idag men man kan ju ändra sig och ta en mysdag till.

På tisdagen var jag och köpte blommor till långhelgen. Jag var helt inne på att köpa tulpaner med blåbärsris men det fanns inga färska tulpaner för dom skulle få in dom först på onsdagen. Så det fick bli en 10 pack rosor istället.
Det blev att ta reda på det stora plambladet och annat från julens bukett och så här blev resultatet.

Ikväll var det meningen att jag skulle ut på tjejkväll med mina gamla tjejkompisar men magsjuka hos vissa har satt stopp för det så det får bli senare om någon helg.

Annars ser jag fram emot trädgårdsmässan som är i Stockholm i mars. Resan är bokad idag. Vi har bokat så att vi får en dag på stan också. Kanske har vårkläderna hunnit att komma i affärerna. Ellos och H&M fick jag just för jul så då borde det finnas även ute på affärer i mars.

Sitter och tittat på alla fåglar utanför fönstret vi har en hel del. Jag matar dom med solrosfrön och nötter samt att jag har satt ut några talgbollar. Det går åt en massa solrosfrön jag tror jag har förbrukat tre säckar sedan snön kom. Här är lite bilder på mina små gäster.

Det är inte bara jag som tycker det är roligt med alla småfåglar utan även våran katt. Han tycker det är för kallt att gå ut så han försöker jaga dom innifrån huset. Resultatet av den jakten är lika med noll men han ger inte upp utan gör tappra försök att få tag i en genom fönstret.RSS 2.0