Torsdag och snart är det helg

Jag sitter här och försöker göra ett inlägg men allt det jag skriver tar jag genast bort. Har ingen aning om vad jag ska skriva om idag. Slutade kl 12.00 har veckohandlat all mat för helgen och nästa vecka. Var totalt utan fantasi känner mig inte riktigt så sugen på mat ännu efter helgens magsjuka. Har köpt en present till helgens födelsedagsbarn men vad det blev kan jag inte visa eftersom jag vet att hon brukar vara in och läsa. Har målat ett till varv på byrån får se om det behövs ett till lager eller inte när den har torkat. Jag har tvättat och renbäddat sängarna. Jag kan visa lite bilder på hur det börjar se ut i vårat sovrum.Det var inte så bra skärpa i bilden. På väggen har jag satt upp tidskriftsammlare.På andra sidan hänger en tavla från Ikea. Tavlan var bara ett måste när jag såg den eftersom den visar Hotell New Yorker som jag bodde på när jag var där 2007. 
Överkastet har jag virkat för många år sedan. Det var den tiden när jag handarbetade mycket nu händer det aldrig sällan. Har skickat alla målarsaker med dottern och önskat mig en tavla. Gillade att måla med pastellkritor och akrylatfärg (samma som de använde i bygglov). Vävstolen ligger i delar på garagevindan och min elektriska drejskiva står i magasinet. Har även en knyppelbräda som jag har gjort långa smala spetsar på men nu kommer jag knappt ihåg hur man knypplar. Symaskinen används bara till att sy gardiner med och virknålar och stickor ligger i en hattask och väntar på bättre dagar. Jag kom just ihåg att jag hade fått en utmärkelse av Lissan som jag ännu inte har tagit tag i så då har jag morgondagens inlägg. Ha nu en bra kväll för nu är det full fart mot helgen.


Effektiv dag

Idag känns det som om energin i kroppen har kommit åter. Jag vet inte om det är det att jag börjar vara ikapp på jobben efter ledigheten eller om det är helgens ryggläge som har gjort det. Började som smått igår att försöka måla en byrå men kunde bara ta bort handtagen eftersom jag hade en kelsjuk gubbe som hela tiden var på mig. Ni som tro att det är maken jag talar om så måste jag meddela att ni har fel. Rätt svar är våran kattgubbe så det var bara att ägna sig åt han istället. Men idag har byrån fått första lagret  med färg. 

Jag har även fått svar idag på ett stort frågetecken vi hade gällande en viss persons önskelista till jul.  Det gällde en film som heter Over 4 1/20 hours of nakedness. Det lät som om det var en P-film på namnet vilket inte skulle vara så troligt. Vi frågade olika personer om de visste vad det var för film men ingen kunde svara, vi googlade men hittade ingen film. Men så idag kom svaret när jag var på Hemmakväll det är sammlingsboxen på Den nakna pistolen filmerna. Så nu vet vi och personen som önskade sig den har fått boxen.  

Nu får jag hoppas att resten av veckan känns som idag när allt går så lätt och man känner sig effektiv.  


Magsjuka

Vaknade i morse lätt illamående som utvecklade sig till magsjuka. Inte roligt och jag vet inte var ifrån jag har fått den heller för ingen annan är sjuk vad jag vet. Så nu håller jag mig på avstånd från resten av familjen och hoppas att de ska slippa bliva sjuk. Lite tråkigt att tillbinga helgen på detta sätt. Det är bakom denna dörr bredvid skåpeet jag gömmer mig idag.Skåpet har tidigare använts som bokskåp men får nu fungera som förvaring till handdukar och sängkläder. Har tänkt även måla detta skåp vitt i sommar om jag hinner. På andra sidan har jag hängt upp en tavla och en ljuslyckta.Om ni  undrar vilket rum det är så är det i dressingroomet på den motssatta väggen där spegeln sitter. Nu börjar Mr Bean något roligt att se ifrån sängen. Ha det bra alla och hoppas ni slipper magsjukan.

Lite nyare bilder

Idag tänkte jag visa lite nyare bilder tagna från vårat dressingroom/walk in closet. Jag vet igentligen inte vad jag ska kalla det för. Vad är definitionen på respektive, någon som vet?  Måste nog försöka ta reda på om det finns någon. 
Jag har tidigare visat bilder från garderobsstommarna och lamporna. Vi har hunnit lite till där inne men det är fortfarande inte klart. Så här börjar det nu se ut. Här kommer en lite nyare bilder.

Vi har satt upp en spegel på väggen med en dam- och herrbetjänt på var sin sida.  Ja, det är jag som syns på bilden om det är någon som undrar, det är inte så lätt att fotografera så man inte syns när det är en stor spegel som man ska ta kort på. Allt kommer ifrån Ikea men betjänterna är köpta för många år sedan och jag tror inte de har kvar dom i sitt sortiment nu för tiden. Det som fattas innan rummet är klart är som vanligt lister runt dörrar, tak och golv. Sedan är det lådorna för underkläder (dom var slut när vi var på Ikea sist) och lamporna vid spegel. Lamporna är redan köpta och ligger och väntar på montering. Vi får se vad som händer i helgen. Gubben börjar känna sig bättre men är inte riktigt bra ännu utan har fortfarande lite ont. Så jag får pyssla vidare med att måla och hänga upp saker.
Det var allt från mig, ha det bra.


Pussel och små pyssel

Har inte varit så flitig på bloggen den senaste veckan. Har börjat om att jobba efter en lång julledighet. Det har varit fullt upp på jobben eftersom jag ska försöka komma ifatt de dagar som man har varit ledig. När man kommer hem efter en arbetsdag så är man trött och det blir inte mycket gjort innan det är dax för sängen. Maken är fortfarande sjukskriven och vilar (revbensbrott efter fall). Har inte börjat måla byrån som jag hade tänkt utan istället städat och stökat i köksskåpar och lådor. Hängt upp lite saker bl a krokar på toaletten. I helgen har vi lagt pussel som jag tycker är roligt. Vi har lagt ett 1000 bitars pussel som heter Wasgij. Det är inte bilden på asken som blir motivet utan vad det är som de ser på. Det är lämplig sysselsättning när maken ska ta det lugnt.  Nu får jag hoppas att den kommande veckan blir lite lugnare.


Tävling

Jag är med och tävlar på bloggen simplicity om ett härligt fårskinn.  Nu hoppas jag på tur det vore inte så dumt att ha ett härligt fårskinn. Idag är det tjugondag Knut och det sista resterna av julen är borttaget. Men nu när julstjärnorna (de vita pappersstjärnorna) är släkta och nertagna så blev det så mörkt och tråkigt i fönsterna. Jag skulle gärna vilja ha några nya snygga fönsterlampor att hänga upp där men det får bli några gamla fönsterlampor istället. Det kan nog vara bra att fundera och kolla ett tag innan man bestämmer sig för vad man ska ha för lampor. Jag hade köpt två klotlampor på Ikea som fick stå på golvet men det blev inte riktigt bra så dom får nog flytta på sig till någon annan plats.  Var vet jag inte för det var dit jag tänkte ha dom när jag köpte lamporna så resultatet blev att det var inte ett så lyckat köp. Så nu väntar jag på att hitta de rätta fönsterlamporna. 

Det var allt från mig ha en bra kväll. 


Nu börjar blå veckorna

Idag var det min första arbetsdag efter många sköna lediga dagar. Som vanligt efter ledighet så får jag lite svårt att sova på kvällen. Det kan nog bero på att jag har vänt dygnet, med sena kvällar och sovmorgon. Så det var lite trögt att få sig upp i morse men när man väl är på jobbet så går tiden jättefort. Har även hunnit med ett besök hos frisören idag. Nu skulle jag bara behövt lite färg i håret också så är man redo för de kommande blå veckorna. Maken är sjukskriven och vilar så jag har varit ute i garaget och tagit in en byrå som ska målas. Vi får se om den blir klar under veckan. Idag har jag haft vårkänning det har tinat ute och varit varmt men tyvärr inte så mycket sol. Men det känns skönt att vi går mot ljusare tider. Ni har väl sett den otroligt stora vackra månen de senaste dagarna.
Det var allt från mig ha nu en bra vecka.

Önska kostar ingenting

Jag har tittat runt och funderat på vad jag skulle vilja ha för stol till skrivbordet i hallen. Har fastnat för Philippe Starcks plexiglasstolar som jag tror skulle bli bra till skrivbordet. Den stol som toppar listan är

Louis Ghost


Bild från Smow 

Men jag är rädd att armstöden kommer att ta i eftersom skrivbordet inte är så högt. Jag vill kunna skjuta in stolen när den inte används så därför tittade jag även på en annan modell som är utan armstöd.

Det är Victoria Ghost                                                                              
                         

                                                                                      
Bild från Smow

På samma företag säljer dom också en bordslampa som skulle passa så bra till stolarna och det är

Bourgie design Ferruccio Laviani


Bild från Smow

Det är bara synd att de ska kosta så mycket så det blir till att drömma ett tag till men önska kostar ingenting. Så jag får titta lite vidare och sätta dessa saker på min önskelista och hoppas på trissvinst eller något annat.

Annars håller jag på att försöka ändra utseende på min blogg med hjälp av Helena som har bloggen  Sugar & spice. All kunskap från kurserna på Komvux är som bortblåsta. Så jag får nog ta och fråga de som kan om hur jag ska göra ändringarna för att det ska bli bra.
Det var allt från mig idag ha nu en bra lördagskväll.

Höstolen

Det blir ett kort inlägg ikväll men jag tänkte visa lite före och efterbilder på den sista möbel som jag målade om. Det var höstolen som såg ut så här före ommålningen.Det är jag som hade dekorationsmålat den för ca 20 år sedan. Men det har jag lessnat på så nu fick den bli helvit istället. Vi har även fått dit belysningen bakanför trädet.Nu ska jag hinna ta hand om tvätten innan Lets dance börjar som vi har tänkt att se ikväll. Ha en bra kväll.

Skrivbordet

Idag är det torsdag och jag har ännu någon till dag kvar av min semester. Har varit och veckohandlat jag brukar göra det på torsdagar och det är inte alltid så lätt. Den stora frågan varje vecka är vad ska vi äta. Jag är inte en som gör matsedel för veckan utan det får bli det man kommer på när man är och handlar. Som idag blev det leverbiff något som vi inte har ätit på flera år. Men plötsligt blev jag sugen på leverbiff i gräddsås med potatis och lingonsylt, men kvällens middag blir något annat. Handlade även så att jag kan baka eget bröd så nu hoppas jag att den nya ugnen ska grädda bröd bra. I den gamla spisen blev bröden degiga så jag slutade baka bröd. Så nu är det fram med brödrecept för att hitta något gott att laga till helgen.
Idag kommer lite mer bilder på möblerna jag har målat om. Det får bli på skrivbodet och hyllan. Så här såg skrivbordet ut innan...och så här blev resultatet.Vi har ställt det mellan barnens rum i hallen. Jag har tänkt att det ska fungera som ett skrivbord där man kan sitta och blogga. Har inte bestämt mig ännu på vad jag ska ha på hyllan och bordet ännu. Men jag hittar nog något jag ska inte ha för bråttom utan det får bli när jag springer på något som jag gillar.  Det var allt från mig idag. Må så gott.

Spegel på väggen

Jag håller på med att måla om lite saker och nu är spegeln klar. Vi hade den förut i hallen i det gamla huset men nu får den hänga ovanför skåpet i vardagsrummet. De andra sakerna håller på att torka efter den sista strykningen. Så här blev resultatet av spegel ommålningen.Har hängt upp en ampel i ett hörn men den är utan blommor. Jag måste se om jag hittar någon snygg  plast/tyg ampelväxt att ha i den. Krukan är så porös att det blir fläckar när man vattnar och så är den så grund att det inte finns mycket plats för rötterna så därför går levande blommor bort. Så är det någon som har sett någon snygg växt (ej levande) som skulle passa där så tar jag gärna emot tips.  Ampeln hade jag förr i uterummet tillsammans med en hängande ljuslyckta och de får forsätta hänga ihop för ljuslyktan satte jag upp vid dörren mot det blivande uterummet.Jag vet att jag har mycket ljuslyktor och andra ljusstakar men jag tycker om dom och det är så mysigt att få lysa upp vintermörkret med levande ljus. Det var allt från mig idag har ledigt någon dag till så det blir lite mer pysslande medan maken vilar. Ha en bra afton och kväll.

Grönt är skönt

När julgranen plockades ned (plastgran) så blev det plötsligt så tomt där den hade stått. Så när jag var ner till stan igår så blev det en tur till en blomsteraffär för att fylla hörnet med lite gröna växter istället. Så nu har det planteras i hörnet och jag blev nöjd med resultatet. Det känns som om man går åt rätt håll nu, jag avser våren och grönskan. Så här blev
resultatet av planteringen.

.

Porslinsblomma och gullranka i Cultkrukor på väggen.På golvet har jag planterat om några blommor som var för stora för sina befintliga krukor. Det skulle igentligen vara tre krukor men den högsta krukan har gått sönder så det får bli ett ljus istället.Annars har jag tagit in lite möbler och saker som ska målas om. Jag hoppas att det ska räcka med två varv  målarfärg. Så här ser den högen ut efterbilder kommer senare när det är klart.Jag har ledigt några dagar till så jag hoppas hinna klart innan jag börjar om och jobba.
Det var allt från mig idag.

Lampor i dotterns rum

Vi har satt upp lite mera lampor i dotterns sovrum. Lampan i fönstret hittade jag på en loppis jag föll för mönstret på lampkupan. Monterade dit en klädd sladd till lampan och ett nytt fäste för kupan.Lampan i taket är en som man kan se lite då och då i tidningar och på andras bloggar. Jag vet inte hur gamal den är men den har en hel del år på nacken.I en hörna av hennes rum står golvlampan inköpt på Myrorna, Emmafotöljen ropade jag in på en auktion. Då var den klädd i ett trasigt blommigt tyg. Pelarbordet är också ett fynd. Spegeln på väggen är från min mormor och morfars hem. Jag har inte plockat bort allt smink från bordet för det är så det ser ut när hon är hemma.I morgon ska jag och sonen till stan. Jag har tänkt köpa lite färg för att måla om möbler med och någon ny ampel/häng växt. Kanske blir det en tur förbi mina jobb också för att se om det är något akut som ska göras annars börjar jag om först den 12 januari. Ha en bra kväll

Årets början

Nu är vi inne på den tredje dagen av det nya året. Det här har hänt de senaste dagarna. Maken har ramlar och slagit i revbenen och har ont  så han får vila de närmaste dagarna. Vilket gör att jag klättrar lite på väggarna är inte riktigt van att ta det lungt. Så idag åkte alla julgrupper och andra julblommor ut samt julgranen och tomtar. Jag brukar göra sådant till tjugondag knut men jag har kvar julstjärnorna och ljusstaken i fönstren ännu så något är kvar till den dagen. Sonen har fyllt 18 år så det har varit kalas här hemma. Nu har man inga små barn längre och snart inga tonåringar heller. Gardinerna i köket är uppsatta trots att det fattas två lister men de går sätta dit senare fast gardinerna är upphängda. Det blev hissgardiner från Spets och Ting. Ville han något som går att stänga ute solen med om det blir för stark sol på våren. Fönsterlamporna är från Arctica de är svart plåt med glas under. Det är en Skellefteåbo som har designat lamporna.

  

Köksklockan har satts upp så att man även kan se den från vardagsrummet. Under den sitter en stor fluga som jag gillar jätte mycket. Den är köpt på Keramix i Piteå för X antal år sedan.Det sitter ett värmeljus i glasbehållaren jag kommer ihåg att det även fanns trollslända i samma stil och ångrar att jag inte köpte den också. Nu är det dax att se målgången för skidåkarna för att senare börja med maten så ha en bra lördagskväll.  

Året som har gott

Idag ser jag tillbaka på året som har gott det kommer att komma en hel del bilder. Det har varit ett år med mycket jobb här hemma. Vi började året med att vi fortfarande bodde i vårat gamla hus så här såg det ut.

    
I maj flyttade vi ut till husvagnen och ladan på gården och rev hela huset.

   
Timmerstommen sålde vi så att huset kommer att timmras upp på annan plats.

Sedan var det bara att börja med det nya från att markbereda och göra plattan till att resa väggar och allt annat jobb.

     

Det har varit mycket jobb men vi ångrar inte att vi beslöt oss för att bygga nytt. Vi har en hel del kvar att göra innan vi är färdiga men nu bor vi i det nya och kan ta det lite lugnare.

 
Andra händelser under 2008 är att dottern tog studenten och har flyttat till Luleå och börjat gå på Universitetet. Jag har varit på två resor under året den första var i februari då jag var till New York. En stad som jag gärna återvänder till har varit dit tidigare (2007). Det finns så mycket att se museum, byggnader och alla affärer. Sedan var jag och dottern till Stockholm i juli för att gratulera min morbror som fylde 70 år. Annars har det varit några resor till Ikea i Haparanda. Bilen har varit ganska full lastad efter en tur.
  
Jag började även min blogg detta år. Jag började för att ha den som en öppen dagbok där nära kunde gå in för att se hur det gick för oss med byggandet. Jag är inte den bästa på att skriva utan det har varit många bilder istället. Nu kanske det blir lite mer text när jag får bättre om tid. Något som jag också hoppas för det nya året är att jag ska hinna med min trädgård som har varit lidande under 2008. Vi får se vad det nya året bär med sig. Ha nu en god fortsättning på det nya året.

RSS 2.0