Loppisfynd

På torsdagen var jag till Rondellen som är en loppisaffär här i Skellefteå. Jag brukar besöka den då och då speciellt för att se om det har kommit in några nya LP-skivor. Nu hade jag tur för det hade kommit in lite nya skivor. Jag köpte 11 st och toppfyndet enligt min åsikt är denna gamla ABBA skiva som jag inte kommer ihåg sedan ungdomensdagar.


Utsidan är så läcker skulle kunna tänka mig att rama in den och ha den sittande ovanför skivspelaren och alla andra skivor.

Så här ser insidan ut.



Det är en samlings skiva med låtar från 72 till 75.

Men det var inte bara det jag fyndade utan jag fick även syn på 2 st glasdörrar. Eftersom jag inte hade måtten på hur breda vi skulle behöva så bokade jag dom till dagen efter så att även maken fick se dom. Dörrarna var lite bredare men det verkar vara trä runt kanterna så det ska nog gå att fixa till dom. Så vi slog till och köpte dessa dörrar som vi ska ha som skjutdörrar mellan vardagsrum och kök. Jag får visa senare när dom har kommit på plats. 

Helgens fredagsmat blev Tacolax med avokadosalsa och västerbottentortillas. Vi la till en basilikasås som tillhör ett annat recept i kokboken och jag kan säga att vi som vanligt var mycket nöjda med maten. Annars har jag tagit det lungt för att försöka bli av med torrhostan. Ha en fortsatt kväll.

Snuva

Har tagit det lugnt de senaste veckan eftersom jag har blivit förkyld. Det hela började med att jag äntligen skulle sätta igång och träna, något som jag har tänkt ett tag. Men efter bara någon kilometer på crosstrainern så kände jag hur det tungt allt gick och jag var tvungen att kliva av. Morgonen efter kände jag hur en förkylning började ge sig tillkänna. På fredagskväll var vi bjudna genom jobbet till en nyöppnad restaurang men det var bara att tacka nej och stanna hemma. På lördag var planerna att tillbringa förmiddagen på stan tillsammans med mina systrar men det var också bara att avboka. Istället så klädde jag mig varmt och satt ute och njöt av det underbara soliga vädert och löste sudoku. Så här hemma har det inte hänt något nytt för min del under den gångna helgen.

För att pigga upp mig var jag på måndagen och köpte två rosor för att göra en blomsterdekoration i en glaskruka med lock. Men när jag började så insåg jag att det räcker med en större ros annars blir det för trångt.
Så här blev resultatet.



 



Den andra rosen fick stå på köksbordet.



Annars har jag en orkide som blommar för tredje gången. De är så vackra när dom blommar men så tråkiga när dom inte gör det. 



Nu hoppas jag att hostan snart ska försvinna så man får lite energi till den kommande helgen. Ha en fortsatt bra vecka.

Fågelbord

Igår var det fredag och då provade vi en nytt recept från kokboken Fredagkväll med mat och vin. Denna gång blev det Limestekt kyckling med tandooripotatis och syrligt grön. Det smakade jättegott och limesmöret och de syrliga gröna kommer vi att använda oss av till fiskrätter också.

Vi sätte även ut fågelbordet igår så att fåglarna ska ha något att äta nu när snön har kommit.


Fågelbordet

Jag vet att råttorna också gillar solrosfrön men vi har en stor råttjägare här hemma. Både hemma hos Mamma och hos Pappa hade de en stor brunråtta under förra vintern så dom båda är nu tveksamma om dom ska sätta ut solrosfrön till fåglarna. De tror att det kan ha varit samma råtta eftersom de bor inte så långt ifrån varandra. Mamma brukar skämtsamt säga att dom har delad vårdnad om råttan.

Idag har vi rensat på både vindar och andra skrymslen eftersom det är grovsopsinsamling nästa vecka. Det är så skönt att bli av med lite bråte. Jag får se om det blir en till rensarsväng imorgon. Annars håller jag på att lära mig hur min nya mobil fungerar. Jag hoppas att det ska gå lättare att skriva sms nu när jag har tangentbord på mobilen. Den här mobilen blev det som jag föll för.



Måste bara byta ringsignal för jag kommer aldrig att höra signalen som är nu när mobilen ligger i väskan.
Ha en fortsatt bra helg.

....och så kom vintern

Vaknade till ett riktigt vinterland. Det har snöat en hel del. Maken mätade snödjupet till 15cm i afton. Så här ser det ut nu hemma i trädgården.



Jag trodde vi hade plockat bort allt ute i trädgården i helgen men såg att vi har glömt grillen och stolen som grillmästaren använder när han grillar.



Det är inte så kallt ännu så isen har inte lagt sig i dammen så där är det snöfritt.



Imorgon är det jag som ska ha med mig fredagsfikat så jag har passat på att prova ett nytt recept från kakboken Sommarens söta. Det blir paj som heter Galet god bananpaj med choklad och hasselnötter och till den blir det vaniljsås. Jag hoppas att den ska vara galet god. Ha det.


En liten glimt ...

..från badrummet som vi håller på med. Vi har kommit en bit på vägen men det fattas en hel del och så jag ger er bara en liten glimt av hur det börjar se ut. 



Annars har vi hållit på utomhus under helgen med att förbereda inför vintern. Gräsmattan är klippt och kalkad. Alla trädgårdsredskap är undanställda och vattenpumpen är upptagen ur dammen. De varnar för att det kan börja snöa i natt, som tur är så sitter redan vinterdäcken på bilarna. Jag återkommer senare med mer bilder från badrummet när vi har kommit lite längre med badrummet.    

Kokbok

Jag vill varmt rekomendera kokboken Fredagkväll med mat och vin. Jag köpte den för 3 veckor sedan och har nu två fredagar efter varandra lagat mat från boken. Boken är upplagd med recept för årets alla fredagar med förslag på mat som inte ska ta allt för lång tid att tillaga. Till maten har han givit förslag på passande vin med namn och systemets artikelnummer. Sedan har han skrivit vilken musik som passar bra att spela medan man tillagar maten. Månaden börjar med månadens vin och tilltugg men även en bok som han rekomenderar. I slutet av boken finns det förslag på vad man kan ha efter maten som inte kräver någon matlagning utan det är bara att ställa fram. Det vi har provlagat är wraps med chilifräst kyckling och rödgrön salsa. Igår blev det fläskfile med sparris- och getostrisotto. Vi har även provat på en efterrätt det var sobet som vi la i vida höga glas som man slog en skvätt Asti Cinzano på. Allt som vi har provat smakar jättegott så nästa fredag blir det att prova ett nytt recept och vi brukar köra hela konceptet med musik och allt.   


Bild lånad från adlibris

Så har ni funderat på att köpa en ny kokbok så kan jag rekomendera denna bok. Nedan är en länk till adlibris där man kan provläsa den här boken.
http://www.adlibris.com/bookbrowser/default.aspx?culture=SV-SE&isbn=917424096X&shop=1


Gamla huset

Är just klar med sista fogningen av badrumsgolvet. Jag fogar med en svart fogmassa så det blir att använda handskar så man inte ska bli allt för svart. Vi har beställt badrumsskåpen de beräknas att komma nästa vecka. Så nu har vi nog allt som behövs för att göra badrummet klart. Det blir inga badrumsbilder idag. Istället så visar jag hur vårat gamla hus ser ut. Dessa bilder är tagna av min mamma i sommar när dom åkte förbi huset.

                       

De har satt in våra fönster och fodrat på samma sätt som vi hade. Jag tycker det är fint när timmerstommen syns.
Dubbeldörren är ny och den passar jättebra på huset. När vi renoverade husett -88 så satt det en dubbeldörr på huset. Men den bytte vi ut eftersom den inte var isolerad. Då fanns det inte nya dubbeldörrar att köpa. Så det blev en vanlig ytterdörr. Vi kommer att titta förbi fler gånger för att se hur det går med vårat gamla hus.

Nu är det dax för att bada bastu så jag får bara önska er en trevlig kväll.

RSS 2.0