Loppis

Idag har jag och min storasyster varit till loppisen i Hej. Det blev lite fynd. Jag köpte bland annat dessa två tavlor.Den mindre tavlan är gjord av en som heter E Ring men jag har inte hittat någon information om den konstnären.
Den större tavlan heter Umeå 1983 och är av Clara Salander. Den finns i 160 upplagor och jag har 87:an. Clara var även textilkonstnär och bodde ett tag i Robertsfors.

När vi senare åkte hem till Mamma för att fira morsdag så berättade jag hade köpt 3 tavlor och nämnde Claras namn så började mamma att skratta. Hon kände väl till denna konstnär för hon hade haft henne som textillärare när hon gick textildesign i Umeå som ung. Den tredje tavlan ska jag byta ram på för den var inte fin så den kan jag visa någon annan gång. Men det var inte bara tavlor jag köpte utan även en lite annorlunda stol. Det ska jag måla om för den var avskavd all lack på armstöden längst fram. Även ett målarstafli och en lampkupa fick följa med hem. Så nu har jag lite att fixa med.

Här hemma har jag hållit på att ta bort maskrosorna från gräsmattan för dom har härjat fritt när vi har hållit på med att bygga. Jag har fyllt en hel pappsopsäck och det är fler kvar ute i trädgården så risken är stor att det blir två säckar full innan jag är nöjd. 

Annat som har hänt under veckan är att jag har varit till Umeå och ätit på en Italiensk restaurang. Det var jättegod mat och vi satt och åt och hade trevligt hela kvällen. Annars går dagarna så fort att man hinner inte med allt man skulle vilja göra även så saknas det lite energi. Det var allt från mig ha det

Trädgård

Veckan som har gått har det hänt en hel del ute i trädgården. Jag har satt lite sommarblommor vid dörren.Varit ute på jakt efter liljebaggar som har ätit på mina jätterams och en annan blomma (kommer ej ihåg namnet).
Det är manuelbekämpning jag håller på med vilket är en och en mellan pekfingret och tummen. Jag hoppas att jag har fått slut på baggarna. Men till katten har jag köpt fästing medel som man droppar på mellan skulderbladen var fjärde vecka. Så nu hoppas jag vi slipper dom också. Så här långt har perennerna komit i min rabatt.Det börjar även vara dax för årets första gräsklippning.

Maken har satt ut några av sina plantor i växthuset eftersom gurkplantorna redan har börjat att blomma.Men vi har stält dit ett element ifall temperaturen kryper ner så att det är risk för frost. Men det ska vi hoppas att vi slipper. Ha nu en fortsatt bra dag.


Klassträff

Igår var jag på klassträff. Det var 30 år sedan vi gick ut 9:an. Vi träffades på förfest hemma hos Eva och som alltid är förfesten det som är roligast. Vi satt och pratade och skrattade åt gamla minnen. Många har man inte träffat på sedan förra träffen för 10 år sedan. 
Väl på statt så var det klassfotografering som först gällde sedan var det mat. Vi fick gå först och ta mat eftersom vi var den klass som hade högst närvaro. Det var 75% av vi som gick i klassen som var på festen. Det var superkul att träffa alla och jag är lite hes idag efter alla skratt och sånger.Annars har den långa ledigheten bjudit på sol och värme. Det händer mycket ute i trädgården allt skjuter fart och det börjar knoppas på både träd och buskar. Gräsmattan har börjat bli grön och katten har fått sin första fästing. Dessa små kryp kunde jag klara mig utan. Det var allt från mig, ha det.

Grodor

Idag var vi ute och krattade resten av det som har torkat upp i trädgården. Då och då så stannar man till och tittar på grodorna. Jag såg minen på maken när han stod där och tittade att han också tycker att dom är lite äckliga för han rynkade på näsan. Eller vad tycker ni om denna grodboll.Lyfter man upp denna benspretande grodboll och tittar närmare så är det totalt 6 st grodor som håller på.Inte nog med dessa det var två grodor till som försökte komma med i högen. Det är tur att det finns även annat att titta på så som mina krokusar.

 

Det var allt från mig, ha det.

Grillning

De senaste dagarna har det blivit mycket grillning. Det började i torsdags när vi hade grillfest på ena jobbet. Vi gjorde egna hamburgare som blev supergoda. På fredag blev det grillspett här hemma. När det är så här fint väder blir det grillning på kolgrillen. Vi åt i uterummet och njöt av det vackra vädret.
Lördagen vaknade vi till ett underbart väder så alla planer om att foga i badrummet lades ner och istället åkte krattorna fram. Vi var ute hela dagen och avslutade med en bastu innan vi grillade. Jag kan säga att man var bra nog trött på kvällen så klockan 23 gick vi och la oss.Nu har krokusarna slagit ut in min trädgård så nu kan jag börja njuta av blommorna ut. Så veckan blombukett kan vara det sista jag köper på några månader om inte jag ska ha blommor till någon annan.

Även om vi har varit ute och krattat så är det är inte helt snöfritt ännu för på husets norrsida där ligger det fortfarande kvar en stor snöhög.Isen på våran damm försvann i tisdags och genast började grodorna komma så i går räknade vi till 15  st grodor som simmade omkring i dammen. Jag tycker dom är lite för stora och slemiga men samtidigt kan man stå länge och titta på grodorna för dom är inte rädda.Vi skulle behöva rensa bort gamla löv som ligger i dammen men man vill inte vara och rensa där när det är fullt med grodor. Om någon vecka kommer dom att försvinna och då är bara äggen kvar så då får man passa på att rensa bort löven. Ha nu en fortsatt bra dag.


Otroliga tårtor

Idag visade Linda mig sina senaste tårtor som hon har gjort. Jag kunde inte låta bli att fråga om jag fick visa tårtorna i ett inlägg för dom är så vackra. Den först tårtan har hon gjort till ett barndop.och så här ser den andra tårtan ut.Det ser nästan ut som den är gjord av tyg. Håller ni inte med om att hennes tårtor är så otroligt vackra.

Ägg

Hela helgen har det varit dåligt väder allt från snö till regn och blåst. Vaknar måndag morgon men en hel arbetsvecka framför sig och då skiner solen. Som tur är jobbar jag bara 80 % och jag brukar bara jobba halvdagar måndag och fredag så jag har hunnit njuta lite av solen idag. Men innan jag åkte hem så besökte jag en trädgårdshandel. Jag hade tänkt titta lite på vårblommor att sätta i krukor men det blev handlat något helt annat nämligen dessa rostiga ägg.Jag tycker dom är så fina men maken är inte nöjd med att dom är rostig. Han tycker vi ska ta dom till garaget och måla upp dom. Jag tror nog att han vänjer sig vid rosten efter ett tag. Ha en fortsatt bra vecka.   


 


Städning pågår

Det har varit en riktig städar vecka. Inför majbrasan så var vi ute en afton och rensade runt tomten det som var lämpligt att lägga på majbrasan. Det blev någon traktorskopa full med trärester och kvistar.

Det var meningen att vi till Valborgs skulle åka till vännernas torp och hjälpa dom med att rensa och bränna lite bråte. Men skogsvägen dit gick inte att köra på så det blev hemma hos dom istället. Ingen brasa men god mat och dart tävling är inte dumt. Jag var klart den sämsta i gänget kanske det beror på att jag var nykter och spände mig för mycket när jag kastade.

Igår var det tvättning, dammtorkning och skurning av kylar och ugn. Mina fingrar såg ut som russin när jag var klar. Gubben satte de sista kakelplattorna på väggen i badrummet. Så idag kan vi börja foga.

Veckan som kommer är det grovsopsinsamling så vi ska samla ihop lite saker och ställa ut till sopbilen. Det är skönt att få rensa ut lite.Jag har köpt två nya trädgårdsböcker som jag ännu inte har hunnit läsa. Är sugen på att få våran trädgård lite mer medelhavs liknande. Men det kommer inte att hända i sommar utan det får bli ett senare projekt. Vi måste först bli klar med huset. Ha en bra dag och komihåg att lämna in deklarationen.


RSS 2.0