Mera bilder från trädgårdsmässan

Ute ligger det några centimeter snö som vi fick under natten mot lördagen. Det fortsatte att snöa under hela dagen. Trotts snöfallet ute så planterade jag lökarna som jag köpte på trädgårdsmässan. Så nu är uterummet full av krukor och det doftar fuktig jord. 

 Vi får hoppas att solen kommer fram och smälter bort snön fort. Ha det.

Trädgårdsmässan

Vi har varit på trädgårdsmässan i Stockholm. Vi tog flyget ner på onsdagen och åkte hem på söndagen. Torsdagen var vi och tittade på alla vackra blommor på mässan. Några lökar har fått följa med hem. Har insett att jag har för få krukor så jag måste nog köpa några nya. Det är kallor som ska vinterförvaras så därför blir det att sätta dom i krukor. Här ät lite bilder från mässan.
I år hade jag tagit med mig bilder från våran trädgård. För att det går att boka en gratis rådgivning hos en trädgårdsmästare. Förra året var det svårt att beskriva så i år tänkte jag att det går bättre att visa vad det är man behöver lite råd om. Så nu har jag lite olika tips på blommor som jag kan använda mig av när vi ska göra en ny rabatt i sommar. Men det känns lite långt bort nu med all snö som har kommit.

Påsken kom med vårtecken

Det har varit en solig och skön påskledighet. Vi har både hunnit med lite fix här hemma och legat ute i solstolarna och låtit solen värma oss. Rabatterna och gräsmattan har börjat att tina fram. Här och där kan man se vårblommorna har börjat att titta fram med sina knoppar fast snön liger kvar.
Jag hoppas att det inte ska bli något bakslag för dessa knoppar eftersom det har varit kalla nätter.

Den tydligaste vårtecknet hittade jag framför garaget där denna lilla tussilago stod i full blom. Jag har inga gula kycklingar inne så påskens gula fick dessa rosor stå för...och istället för kycklingar är det svart tupp och höna.Det ser ut som om dagen ska bjuda på sol så det blir att tillbringa några timmar ute och ladda batterierna inför kommande vecka. Ha en fin dag.

RSS 2.0