Vackra hus

Från vårat hotellfönster hade vi utsikt över trädgården och en liten sjö. Bortom sjön låg en liten by under uppbyggnad. Här är en bild tagen från vårat fönster.

 
Från lobbyn kom man ut till denna terass. Det stod bord och stolar där ute så jag kan tänka mig att om det var varmare så skulle man gärna vilja sitta ute på terassen och fika.


Dessa vackra formklippta träd fanns längst ena flygeln. Jag tyckte det såg ut som om det var Buxbom.Så här såg vårat hotell ut sett från baksidan. Längst upp på 5 våningen hade vi vårat rum. Hotellet heter Dream Castle och ligger bara någon kilometer från Disneyland. Det gick bussar till och från hotellet från morgon till kväll så det var aldrig något problem att ta sig dit.
Alla dessa bilder är tagna en söndagsmorgon. Vi hade just ätit frukost när vi beslöt oss att ta en promenad bort till byn som vi såg från vårat fönster. Det var ett underbart höstväder och lungt och stilla. Det här huset var bland dom första vi såg när vi kom fram till byn
Det här är den stora gatan som gick igenom byn. Den enda affären vi såg var ett litet bageri där folk stod i kö för att få färskt bröd till sin frukost. De flesta husen hade en ljusfasad med bara en liten färgad ton men det fanns även dom som var lite mer färgade. Det var både mindre enfamiljshus som stora hus med många lägenheter. Då och då stötte man på tomter där dom just höll på med ett nytt hus.


Disneyland

Vi har varit till Disneyland i Paris i helgen. Det var mycket att se och att göra. Frankrike bjöd på ett underbart höstväder. Det var bara synd att fötterna blev så ömma efter ett antal timmar av att stå och gå. Här är lite bilder från Disneyland.

 
Entren till parken


Törnrosas slott

Det var juldekorerat med en stor julgran i mitten av toget. Plötsligt hördes ett ljud och snön dalade ner vid torget. Man fick lite julstämning eftersom det var julskyltat både i fönster och runt omkring så käns julen inte så långt bort.Inne i affärerna fanns det mycket olika julgransbollar att välja mellan men ingen fick följa med hem.Även jultomten dök upp i paraden med sina renar.Vi tänkte åka in till Paris en dag men väl på plats uteslöt vi det för det skulle bli så stressigt. Vi tog en till lugnare dag med att gå runt och se Disney Vilage och ett nybyggt bostadsområde vid hotellet. Det får jag återkomma och visa en annan dag.

Tema rislampor

Vi var på tre olika restauranger i Malaysia som hade olika lampor i rispapper. Den första hade vanliga vita runda lampor men dessa hängde ute som belysning i trappan upp till restaurangen. När jag såg dom började jag genast att tänka på ljusslingan som dom har på Lagerhaus. Den stod jag och fingrade på sist jag var i Stockholm och funderade på vad jag skulle kunna ha den till. Nu när jag såg dessa rislampor så såg jag framför mig hur fint det skulle bli att ha en slinga i taket på partytältet med rislampor. Det finns billiga rislampor att köpa på Ikea. Så här såg det ut. 

   

På nästa restaurang använde de olika former på rislamporna fast i alla i orangefärg. Det skulle jag också kunna tänka mig att ha.På den tredje restaurangen satt det en lång fyrkantig lampa av rispapper med en träram längst upp och en till ram längst ner. Jag tror också det var några smala ribbor i kanten som man inte såg. Där kunde man sätta ljusslingan innaför fast då måste det vara högre i tak.Jag sparar bilderna ifall det blir att inhandla ljusslingan som ser ut så här.Bild från Lagerhaus

De har även olika rislampor i både form och färg. Kanske något för nästa sommar.

RSS 2.0