Paris

Vi har bokat en resa till Paris eller rättare sagt vi ska åka till Disneyland i Paris. Sas har billiga resor nu så vi har suttit och tittat på olika resmål och tillslut bestämnde vi oss för Paris. Det blir något att se framemot nu när vintern närmar sig. Har letat mitt pass under veckan och när jag hittade det så gick det ut i mars. Så nu blir det att fixa nya pass.

Igår var vi till lillasyster där det bjöds på surströmming. Det var min sida av släkten som var där. Själv äter jag inte surströmming utan håller mig till köttbullar. Nu har även en del av syskonbarnen börjat att äta surströmming så snart är det bara jag som envisas vägra äta denna norrlänska maträtt. Men man ska inte ge upp för jag var ca 25 år när jag började äta kött. Så vem vet i framtiden kanske även jag sitter och mumsar på en surströmmingsklämma. Ha en fortsatt bra helg.

Årets plantering i betongkrukorna.

Flygtur

I helgen har det bara varit jag och sonen hemma. Vi har haft en mysig helg tillsammans och varit på flygetsdag på lördagen. Jag hade bokat flygrundturen över Skellefteå. Det var moln över staden så man såg inte så mycket. Det var bara små gluggar här och där så det blev svårt att orientera sig vad man såg. Men flygturen avslutades med en tur över Burträsk och där såg man hela samhället.

I dag är det grått ute så det blir nog en innomhus dag fyld med tråkig städning som det har varit dåligt om under sommaren. När det är fint väder så passar jag på att vara ute och det har varit så bra väder hela sommaren så städningen har varit minimal. Det kommer man att hinna med under den långa vintern.

Ute i trädgården blommar det inte så mycket utan det har blivit mer av vackra fröställningar och bär. Den här buketten gjorde jag på torsdagen. Rosorna är köpta sedan är det plockat från trädgården. Dom röda bären kallas trolldruvor och dom spretiga heter blodtopp. De röda bladen är från Djävulsbusken och de andra är från en gulbladig spirea (tror jag att dom heter).
Läskiga djur

Vi har varit ute i det vackra vädret hela helgen. Det blev att plocka blåbär och söka svamp både på fredagen och lördagen. Söndag blev det att klippa gräset och plantera växter i den nya rabatten.Men vi börjar med fredagen och jag varnar för läskiga bilder. Det första jag får se när jag kommer ut på bron efter att ha kommit hem från jobbet är en stor råtta som våran katt har lagt dit i present. Jag kan säga att jag inte gillar råttor och speciellt inte stora råttor. Vi tror att det är en brunråtta men vi vet inte säkert.Senare under våran skogspromenad när jag gick och tittade in i skogen så var det något som lät så jag tittade ner på vägen. Där mitt framför mina fötter låg en lång orm som jag var på väg att trampa på.Det väste och stod redo att hugga innan den försvan in i snåren. Men vi beslöt oss för att fortsätta en stund till och gick tillbaka en bit för att prova ett nytt område. Jag och sonen gick tillsammans medan maken gick en bit längre bort. Vi hade bara kommit in en bit i skogen när jag fick syn på denna håla.Då vände jag på klacken och skyndade på sonen för att komma ut till vägen så fort som möjligt. Det kändes som om hålet var bostad till något djur som jag inte vill träffa på. Vi gick tillbaka på lördagen för att maken skulle få se hålet och det var inte bebott för det var ganska grunt och smalnade av på insidan. Men det räckte för att skrämma mig på fredagen för öppningen var ca 45 cm hög och ca 25 cm bred. Det är tur att det inte är ofta man träffar på alla de djur som man inte gillar.

40-års fest

Igår var det stor födelsedagsfest för min lilla syster och hennes barndomskompis som firade med en stor gemensam fest. Vi var ca 70 st gäster. Festen annordnades hemma i trädgården hos barndomskompisen. På torsdagen hade de satt upp våra två stora partytält som är 3 x 9 meter per tält samt ett ännu större hyrt tält. Just före 12 på fredagen ringde lillasyster och meddelade att tälten hade gått sönder lite grann. Det dom inte hade räknat med var att en helekopter skulle komma och lyfta tälten när den gick ner för landning. Mer kan man läsa om detta och se bilder på norran. 
Det var en jätterolig fest med god mat, underhållning och ett liveband som spelade ända fram på småtimmarna. Inga bilder från festen men jag kan berätta att de hade gjort så fint med lycktor och ljus i hela trädgården. 
Så tack för en trevlig fest.   Bild våran rosa näckros i dammen.

Flowerpot

Jag har köpt två nya lampor som nu hänger i vardagsrummet. Lamporna är i plåt och heter Flowerpot det är Verner Panton som står bakom designen. Så här ser de ut.När vi var i Stockholm passade jag på att plocka lite kaveldun som vi inte har här uppe.Maken har även satt upp några nya hyllor i uterummet.Ute i trädgården blommar liljorna i alla olika färger. Det känns som om luften har förändrats att det har blivit kallare både tidigt på morgonen och kvällen. Kan det vara så att hösten börjar närma sig. Jag vill att sommaren ska hålla i sig ett tag till så jag hoppas på bra väder i helgen. Ha en fortsatt bra kväll

RSS 2.0