Vardagsrum

Idag har Herr Duracell tapetserat klart vardagsrummet han satt sista våden när jag kom hem från jobbet. Så sen dess har jag hållit på att möblera och få det lite mysigare till i kväll så vi kan använda rummet. Så här börjar det se ut nu hemma hos oss.Matgruppen som tidigare var syrebetsad men numer ommålad.Lampan ovanför matgruppen har jag ropat in på en auktion för mång många år sedan men jag gillar den fortfarande så den får hänga framme.På bordet står en bukett som jag köpte tidigare idag och jag var inte ensam på affären.Tittar vi längre in så kommer vi till soffgruppen framför tv. Sofforna är inte min favorit utan kommer att bytas ut i framtiden vilket vi båda är överens om men nu har det inte så hög prioritet så det får vänta. Soffbordet ska jag visa er en annan dag den kan användas till matbord ifall man har många gäster men jag återkommer om bordet i något annat inlägg.Ovanför bordet hänger pendeln Grace från BSweden design Louise Hedenström. En vinst från Plaza interiör.
 


Grace är i plast och den finns i tre olika storlekar jag har mellan storleken det finns en liknande lampa Gladys i stål som bl a hänger på Station 8.
I morgon hoppas jag få upp lite tavlor och få flytta det stora skåpet till dess rätta plats.  Just nu sitter jag och väntar på middag som maken håller på att tillaga. Det är en het kyckling gratäng ett recept som han har fått på jobbet han fick även tips på en till maträtt som heter den flämtande uttern, jag undrar vad den smakar. Ha en bra kväll önskar vi som bor i backebo.

Förtältet

Idag har vi tagit ner förtältet. Vi hann innan snön kom i alla fall.Nu är bara golvet kvar jag vet inte vad vi ska göra med det. Det är ett isolerat nåtat trägolv som är betsad och lackad.Dottern är hemma hon kom i tisdags och kommer att åka tillbaka på lördag. Jag satte hon och hennes kille att karva ur pumpan så här blev resultatet. Pumpan har redan idag stått och lyst upp middagsbordet.Jag var på en blomsteraffär för att köpa lite blommor till helgen men hittade inget där som jag blev sugen på så imorgon blir det att besöka en annan blomsteraffär. Det var allt från mig i kväll.

Mera ljus

Nu fungerar bredbandet igen. Det är alltid besvärligt när det inte fungerar eftersom vi blir utan både internet och tv. Jag kan ju ägna tiden till annat men det är irriterande i alla fall.
Jag stökar på och bär in och packar upp saker även om det inte är till den plats där det sen ska vara men det är skönare att få in saker t ex kläder. Att på morgonen kliva upp och gå ut i ladan eller garaget för att hämta kläder är inte roligt när det har blivit kallt ute. Så jag har lånat vädringställ och hängt upp kläderna i barens klädkammare fast det inte är klart där ännu.  Jag längtar tills att sakerna får sin rätta plats. Här är ännu en lykta som har blivit framtagen. Jag fick den förra julen men eftersom vi då var igång med att börja packa ner saker fick den vara kvar i kartongen.Den passar bra till helgen. I morgon är det min vanliga halvdag (jobbar 90%) och på fredag är det halvdag eftersom det är dag före helgdag. Då har vi 4 dagar på oss att få ner förtältet. Det har regnat de sista helgerna så att förtältet har varit fuktigt och det ska vara tort när man packar ihop det så det inte möglar. Vi får väll se hur mycket som hinns med i helgen. Nu ska jag se Roomservice som har börjat redan. Ha det bra.

Avgrävt bredband

De har grävt av vårat bredband och med de menar jag vägarbetarna de som gräver längst den stora vägen någon kilometer bort. Vi får se hur länge vi blir utan, återkommer med inlägg när det är lagat. Ha det bra så länge.

Blommor

Jag håller på att stöka och pyssla med att tömma olika ställen där vi har förvarat saker. I går var det växthuset tur, jag har förvarat lite blommor där och nu tog jag in dom som har överlevt. Visst ser de ut som det har varit tufft för växterna med direkt soljus och hetta under sommaren och nu kylan. Vattningen har det också varit lite si och så med så jag får vara glad att det är några överlevare kvar. Men jag har inte tänkt att ha så mycket blommor inomhus så det gör inget att jag inte har så många. Sedan har en liten fågel viskat att Buketten kommer att ta hem nya sorters blommor som vist var jätte fina, så man kan ju hitta något nytt om det behövs mera blommor. Här är bilder på några kämpar.Det här är ingen blomma men en ljusbricka med ett sagotema. Kan ni gissa vad det handlar om?Ha en bra söndag och glöm inte bort att ställa om klockorna till vintertid.

Vinst

När jag tittade på bloggen efter att ha lagt första lagret med aqua stop i tvättstugan så log jag ett stort leende. Jag är vinnaren i  tävlingen som inredningsbloggen har haft .  Vinsten är den otroliga vackra adventsljusstaken Munka 
(http://inredningsbloggen.blogg.se/2008/october/grattis-anette.html?_tmp=4576dd2b263368b7d622871288f5534f7a7ad383 )Bild från http://www.munkasweden.se/

Jag tackar så mycket det känns så underbart att få en så vacker adventsljusstaket att sätta på bordet till jul.

För övrigt hade jag en viktig date med maken idag. Ugnen i vår gamla spis la av under veckan så vi var ute efter en ersättare. Det blev en ny spis med keramikhäll och varmluftugn. Jag hoppas  att den ska hålla lika bra som spisen den ersätter (20 år) och vara ett bra val. Den tidigare ugnen var jag inte riktigt överens med vad det gällde brödbak (degit i mitten). Nu hoppas jag kunna baka många nyttiga och goda bröd. Ha nu en mysig fredagskväll. Många kramar från en glad vinnare.

Stökar och pysslar

Medan gubben håller på att spackla golvet i tvättstugan så håller jag på att packa in saker i huset. Här ser ni hur han ligger på golvet i den blivande tvättstugan.
Imorgon ska jag rolla på fuktspärren gummikletet som jag kallar det. Då är det min tur att ligga på knäna.

Nu börjar det vara dax att tömma husvagnen så vi kan plocka ner förtältet så det har blivit några rundor med saker. Men det är inte bara husvagnen som ska tömmas utan även ladan, magasinet och garaget. Kan visa hur dotterns rum börjar se ut nu när jag har hittat igen ett överkast och Emmafotöljen har kommit på plats.

Fortfarande fattas det lister och foder men det känns inte så akut ännu så det får vänta. Imorgon har hon sin första tenta i fysik de har haft någon dugga tidigare så jag håller tummarna på att det ska gå bra. Redan på tisdag är det dax för nästa tenta då är det matte. Så hon kommer inte att komma hem i helgen vilket är första gången hon inte är hem någon dag på helgen. Men efter tisdagstentan så är dom lediga i några dagar så då kommer hon istället. 

Jag har även lagt in en hel del nya kategorier men har ännu inte hunnit ändra de tidigare inläggen om ni skulle gå in på någon där det är tomt så håller jag på och ska ändra lite. Det var allt från mig idag.


Försening igen

Vi har beställt nya bänkskivor till köket och dom skulle komma i början av november men idag ringde de och sa att det var försenat. Så då kommer det att ta ett tag till innan vi kan börja använda köket. Jag ville vänta tills dess att bänkskivorna var på plats innan man stökar in så mycket i lådor och skåp för det blir byggdamm på allt. Men nu är det bara att börja ta in och lasta in i skåp och lådor. Förra veckan fick vi äntligen fönstret som ska vara bredvid ena ytterdörren som sidoljus. Den har också varit försenad så att det har blivit lite stopp i hallen med tapetsering och sådant.

Jag måste berätta om hur premiärduschen gick. Jag stod där och höll just på att shamponera håret när det blev svart , min första tanke var att jag hade rört mig för lite så jag började vifta med armarna för att rörelsedetektorn skulle sätta igång lyset igen. Men ingen reaktion först när jag gläntade på duschdörrarna tändes lyset. Tydligen känner inte detektorn av när man står bakanför duschdörrarna. Så det blir till att komma ihåg att slå om till ljus hela tiden när man ska duscha. Jag undrar hur många gånger till det ska hända innan det blir en vana. 

Nu när det börjar bli kallt om morgonen så vill man gärna få börja använda garaget igen så därför har vi börjat att bära in lite möbler. Det här skåpen ska så småningom bli vita men inte i år.

Det här skåpet har jag haft som bokskåp men nu tänker jag använda det till linneskåp istället. Ingen av dom står på sina rätta platser men det ska tapetseras först innan dom ska ställas på plats. Annars har vi börjat på att fixa till tvättstugan bilder kommer senare. Ha en bra kväll.


Vatten

Nu har vi fått vatten i huset. Det är skönt nu kan vi börja diska och använda badrummet i huset. Så nu står toalettstolen på plats det blev en från Svedbergs jag gillar att den är slät på sidorna.Duschen är också på plats så det blir att premiär duscha i morgon innan man ska på jobbet.Det är en 24 cm stor duschtallrik.Själv känner jag mig trött så det blir till att ta det lungt ikväll. Jag vet inte om det är förkylningssprutan som inverkar men jag har varit öm varm och röd på armen där jag fick sprutan. Så nu ska jag lägga mig i soffan och se på TV. Ha en bra kväll.

Lycktor

Nu när mörkret och kylan kommer allt närmare så tänder jag ett ljus eller några för att höja mysfaktorn här i byggstöket. Några lyktor har jag hittat igen bland alla kartonger. Det är de små växthusen i två olika storlekar köpta på mellandagsrea i Ånäset.Till jul brukar jag ha lite grönmossa i botten med röda bär till vilket blir juligt och fint.
På köksbordet har jag lyktor från hemtrevnadFrån blomsterlandet kommer dessa lyktor i svart.Dessa ljuslycktor från Cult har jag fått av min svägerska med familj.Sist men inte minst är denna Zinklyckta från Spets & ting som jag brukar ha utomhus men som nu har fått flytta in i hallen.Annars har det varit två födelsedagar under veckan min mamma fylde år i torsdags och lilla systerysters yngsta fylde 5 år i lördags, så det har varit dubbla kalas. Vi håller på som vanligt under helgen men jag tycker nog att jag inte är lika effektiv som förr det blir längre sovmorgon och inte riktigt samma fart. Jag tror det kan bero på att vi har kommit in i huset nu, så vi sover här inne. Det är varmt och skönt och vattnet är inte långt bort så man tappar lite av farten. Det var allt från mig denna kväll ha en bra vecka och ta det lugnt i trafiken men den lömska halkan.

Årlig kontroll

Idag har jag varit på den årliga läkarkontrollen som vi har på jobb1.  Med tanke på hur vi har ätit i sommar med mycket grillat, hämtmat , snabbmat och lite prommenader så var frågan hur ligger jag till? Resultatet var bara positivt att dom funderade på vad jag har gjort. Viktmässigt har jag gått ner kolesterolvärdet har sjunkit till 4,61 och alla andra värden är bara bra. Så att bygga hus är tydligen något att rekomendera för att  få riktigt bra värden. Jag tog den årliga influensasprutan och hoppas på att man inte ska få den stora förkylningen. Det kliar på armen där de tog sprutan så jag hoppas jag inte ska känna av sprutan som förra året för då fick jag feber efter någon dag. Idag har jag även fixat till dotterns rum men det är långt ifrån klart.För övrigt tävlar jag om den fina ljuslyktan Juleboda som går att vinna i en tävling på inredningsbloggen .

Sen är jag nyfiken  det öppnar en ny inredningsaffär här i Skellefteå som heter Sedoo där Doris var förut är det någon som har närmare info om denna butik. Det står heminredning, presenter , textil m.m på skyltfönstret men vad innebär det? Ha en bra helg!

Sängborden

Jag har fixat till sängborden i vårat sovrum. Hyllorna passade inte riktigt in så jag kom på att jag hade svart plastfilm hemma som man kanske kunde använda. Så det blev till att pyssla lite vilket jag tycker är roligt. Så här såg de ut innan...med hjälp av den svarta självhäftande plastfilmen (jag tror det är så det kallas) så blev det här resultatet.Nu passar dom bättre in i vårat sovrum. Annars håller jag mest på med att stöka in böcker i skåpet och tar det lite lungt under veckan. I kväll har jag tänkt se på Roomservice som börjar om några minuter så ha en bra kväll.

Kaminen

I söndag stod jag ute i blåsten och borstade vår gamla kamin med en stålborste. Den kommer inte att installeras i det nya huset p g a en spricka på baksidan. Men den kommer att få stå som en prydnad istället med ljus brinnande i den. Jag brukar smörja in den i spissvärta då och då men nu blev det lite halvdant eftersom jag bara hade en halv tub hemma. Måste komma ihåg att köpa mera så den blir ordentligt insmord. 

 

Lyfter man på toppen så är det en platta där så man kan värma mat eller koka kaffe. Vilket har varit bra vid strömavbrott.

Det är en kamin från Skoglund & Olson tillverkad i Gefle som det står på den.Nu väntar jag på att Äntligen hemma och House ska börja så ha en bra kväll.  

Grovsopinsamling

I veckan är det grovsops insamling här där jag bor. Det tar ju inte allt men en del kan man ju bli av med bl a kyl och frys. Så igår tömde jag våran gamla kyl och frys och lastade över till våra nya. De fungerade fortfarande men var 20 år gamla att det kändes lite dumt att bygga det nya kökets inredning efter dom. Vi räknade med att de kanske håller något år till. Dom nya är något högre och vi har valt att ha frys under och kyl över men två likadana istället för en kyl och en frys. Gubben körde ner med dom gamla dit sopkärlen står i går kväll och i afton när jag kom hem efter jobbet var dom redan hämtade det var snabbt jobbat. Tidigare år tycker jag att det ibland har tagit lång tid innan de har hämtat upp sakerna men inte i år, skönt. Så här börjar det se ut i köket när kyl/frysarna är på plats.De höga dubbeldörrarna är till vårat hörn skafferi, ännu har vi inga hyllor i skafferiet. Jag funderar om man ska klä in hyllorna i vaxduk. Det finns ju så många snygga vaxdukar nu och det blir ju mycket enklare att torka då. 

Vad det gäller badrummet så har duschdörrarna kommit på plats. Det blev lite trångt eftersom jag var helt säker på att det var en 90 x 90 hörna men det var en 100 x 100 istället. Duschdörrarna vann jag för två år sedan i en tävling/julgransplundring på INR, modellen heter Nigara. Här är dom vikta in mot väggen vilket dom kommer att vara när ingen använder duschen...

och så här ser dom ut när de ska användas.

Ikväll blir det en lugn kväll med Äntligen hemma och House, man behöver det ibland. Ha en bra kväll.

Uppdaterad kl 21.05 där blev jag allt lurad av Norrans tv-guide det är först imorgon programen sänds. 

Mera badrumsbilder

Igår skruvade jag ihop badrumsskåpen till badrummet som maken sedan monterade fast i väggen. Det är vita skåp från Vedum.Överskåpen, spegeln och hyllorna har ännu inte kommit på plats. Men däremot kranen det är en Focus S från Hansgrohe.Handukstorkarna är också monterade det blev två st Line från INR.Sen är även badrumslampan monterad det är en Opus 200 från IFÖ.

Den tänds automatiskt när man kommer in i badrummet eftersom den styrs av en rörelsedetektor.Det kommer nog att vara en del som ska försöka släcka lampan när dom går ut från badrummet.
Det var lite mer om vad som har hänt här hemma under den gångna helgen. Nu hoppas vi på att vi ska få igång vattnet till badrummet under veckan så att det ska börja gå använda. Det är bra nog kallt ute nu när man ska på toan eller in i duschen. Jag gruvar mig på morgonen när man ska in i duschen. Ni som inte har läst min blogg sen tidigare så har vi byggt om bastun till badrum under byggtiden. Det finns ett element men det blir ändå kallt eftersom man öppnar dörren direkt in och då kyler det fort ut värmen.
Det var allt från mig ha en bra söndagskväll.


Premiär

I natt sov vi för första gången i vårat nya hus. Det var underbart att få ligga i sin egen säng så det blev en liten sovmorgon på morgonen. Det var länge sedan vi låg så här länge i sov.Katten har fortfarande inte kommit ur sängen utan ligger och sover fortfarande.

Nu ska jag visa vad vi har hållit på med i veckan. Det är barnens badrum som vi har hållit på med. Det är lagt golv och satt kakel.Det är samma stengolv som i hallen och på väggarna är det ett vitt kakel som också är blankt. Det tog lite tid att foga för det var mycket gnuggande eftersom det torkade så fort.

I hörnet är golvbrunnen till duschen. Vi har valt att ha golvbrunnen i ett hörn eftersom duschväggarna går att vika innåt och då får man större golvyta vilket är bra när badrummet inte är så stort.Det var allt från mig nu är det dax att sätta igång och jobba på här hemma. Ha en bra lördag.

Tvättkorg och lådor

Igår kväll satt jag och ritade på hur jag vill att garderoberna ska se ut. Eftersom vi inte ska ha dörrar på garderoberna så handlar det om inredning. Det är så roligt att sitta och planera så att man får det bra, praktiskt och snyggt. Det är Ikeas Pax stommar med inredning som vi kommer att köpa. Något som jag redan har köpt sen tidigare för att ha i dressingroom/walkin closet är en tvättkorg och lådor. Dessa har jag förvarat på jobb2 i ett förråd som jag har fått låna medan vi håller på men nu är det dax att börja ta hem saker. Jag passar på när det är jag som kör så man kan packa bagaget fullt.  Idag fick tvättkorgen och lådorna följa med hem. De är alla mörkbruna med en ljusare sömn. Tvättkorgen är köpt på Mikabo och lådorna som är i två olika storlekar är köpta på Hemtrevnad. 

Det var allt från mig ikväll.

Tvätthink

Idag när jag var in på Kvantum som snabbast för att handla efter jobbet fick jag syn på något. Det var en tvättmedelshink som jag genast kände att den skulle bli så bra i tvättstugan. Så den fick följa med mig hem och väntar nu bara på att tvättstugan ska bli klar.På baksidan hänger skopan.Annars har jag gjort en anslagstavla till sonens rum. Det är en gammal tavla som man kan fästa upp saker med nålar som har fått ett nytt tyg. Det är klädd med en stuvbit som jag har köpt på Åhlens före sommaren som passar bra till färgerna i hans rum.Annat som har hänt i sonens rum är att skåpen har fått handtag, skrivbordet och sängen har kommit på plats så nu börjar hans rum vara någorlunda klar. Lister är det som fattas fortfarande.

Det var allt från mig ikväll.

Mera lampor

Vi har börjat sätta upp de ordinarie lamporna som ska sitta i huset som tex. kökslampan som sitter över matbordet.Det är en lampa från LampGustav den är i plåt och är svart på utsidan och vit på insidan.

I den lilla hallen på våran del sitter en takplafond i frostad glas från Ljusgruppen.I vårat sovrum har vi satt upp en lampa med spottar från Ikea som lyser mot skåpet vilket är bra om man ska leta något i skåpen.Vi har även börjat att ställa in sängarna. Så här ser våran säng ut.Det var en som uppskattade att det nu mera finns sängar att ligga i, en sådan här ruggig dag har han legat i sängen mest hela dagen. Vem jag pratar om är inte gubben utan våran kelsjuka kattgubbe.Dottern var hemma idag så då fick hon skruva ihop sin säng. Det är en Malm säng från Ikea.Det var allt från mig för ikväll. Ha en bra kväll.

Munkegård

Idag har jag äntligen fått sätta upp lamporna i hallen. Det är nya lampor som jag inte har haft i förra huset och jag bara älskar dom. Så här ser dom ut på plats...lite närmare..och under ifrån.Vi har satt dimmer på dom så att man kan anpassa hur mycket man vill att det ska lysa.

Annars har det varit fullt upp i veckan med kickoff på jobb2 och föräldramöte så jag har inte hunnit med några inlägg i veckan. Så vi tar en liten snabb genomgång av hur vi ligger till. Nästan alla golv är lagdaäven i dressingroom och klädkammareVäggskåpen är monterade det som fattas är att skruva fast dom i väggen så de sitter väl förankrade.

Det var lite av veckans hemma arbete imorgon ska jag börja foga.
Det är barnens toa och hallen som jag ska på med en svart fog sen får man se vad man hinner om man hinner något mer innan kvällen. Så här ser hallgolvet ut innan jag har börjat foga.


RSS 2.0