Iris

Jag är just inkommen efter att ha varit ute och vattnat lite i trädgården. Det känns kyligare i luften i kväll änn tidigare kvällar så värmen kanske är på väg att försvinna. Jag hoppas att vi får ha kvar lite värme. 
När man går runt i trädgården så ser man att ny blommor har slagit ut. I kväll var det olika slags irisar som hade börjat att blomma. Här är tre olika sorter, svärdsiris är den helgula sen är det en brun och gul och sist en blå.

                                 

Jag har planterat i mina betongkrukor men blommorna har ännu inte slagit ut men jag visar ändå en bild på hur jag planterat.Den afrikanska liljan har fyra knoppar så den kommer att bli fin. Jag har satt ljuslyktor för värmeljus från Clas Olsson med tanke på de mörkare höstkvällarna. Sen är det silver njurvinda och en ny sorts kantväxt någonting med stjärn hette den. Så här ser det ut på håll.Jag får återkomma med bilder när det har börjat att blomma. Det var allt från mig, ha det.

Klart för gjutning

I helgen har vi jobbat på med plattan till uterummet så nu är det klart för att gjutas. Vi får se när betongbilen har möjlighet att komma. Vi hoppas den ska kunna komma på onsdag.Det har varit otroligt bra väder så nu har man fått lite färg. Benen är fortfarade ganska vita så jag är tveksam om det blir kjol/klänning i veckan. Nu ska jag bara ta det lungt och titta i Ellos katalogen som kom i fredags och som jag ännu inte har haft tid att blädra i. Så ha en fortsatt bra kväll.

Arbete pågår

Fredagen var nog årets varmaste dag men det låter ju som om nästa vecka också kommer att vara solig och varm. Jag jobbar en vecka till sen blir det semester i fyra veckor. Jag sparar en vecka till jul. Maken har haft sin första vecka och håller på med plattan till uterummet. Formen är satt, fyllnadsmassa i form av sand och grus är på plats. Det är hårdpackat med en padda så det är rakt och fint. Nu har vi börjat lägga markisoleringen. Så här såg det ut när jag kom hem på fredag efter jobbet.Så helgens arbete blir att få färdig grunden för gjutning. Vi hoppas att betongbilen kan komma på onsdag. 

Trädgården är så fin nu flera växter har börjat blomma och växt till sig. Så här vacker är hostan (funkia) runt våran grillplats.

Kaprifolen blommar och doftar underbart när man går förbi den.Det var allt från mig denna morgonen kaffet är uppdrucket och nu väntar en utedag i solen. Ha det.

Reafynd

Nu har sommar reorna börjat. Går man en sväng på stan så ser man skyltar överallt om olika reor. Den rea som lockade mig var den när min favorit lampaffär annonserade att de hade 30 %. Jag åkte dit på lunchen och det första jag såg när jag kom in på affären var min önske golvlampa Generalen i vitt från ByRydens. Det fanns en kvar så jag slog till och köpte den. Men jag var sugen på en annan lampa också.Generalen är stor och kräver sin plats och som den står nu är det lite för trångt. Så jag och maken har bestämt oss för att flytta ut den gamla kaminen till uterummet när den är klar. Då får lampan mer plats och vi kan elda i kaminen när vi vill använda uterummet när det är lite kallare. Det blir lite mer jobb med att installera kaminen i uterummet men det tror jag vi kommer att tycka att det är värt kalla dagar vi kan sitta och njuta i uterummet till en sprakande brasa. Det var allt från mig ikväll nu är det full fart mot helgen. Ha det.

Hemma hos familjen H del 2

Idag tänkte jag visa er lite mer hemma hos familjen H. Vi börjar med utegruppen där vi satt och åt den goda maten. Herren i huset har gått på grillkurs och var en riktig mästare vid grillen. Det bjöds på scampi som han grillade på en ekplanka som hade legat i blöt i en timme före grillning. Det var spett av kyckling och kött plus fisk som han kontrolerade med termometer när den var klar. Till var det potatissallad gjord enligt hennes mammas vis jag får återkomma med receptet senare, västerbottenostpaj, sallad och majskolvar. Maten avslutades med jordgubbstårta som en av barnen hade gjort. Allt var supergott. 
 


Här i plaskade barnen omkring medan vi vuxna stod kvar på land och tittade på.Längst ena långsidan finns en bänk så att man kan sitta och titta på de som badar.Det är maken som har gjort krukan de har en till närmare grillen som är fyld med olika kryddor. Så att det ska vara nära tillhands vid matlagning. Planteringsbordet och hennes grupperingar med krukor och avloppsrör får mig att önska mig ett eget bord hemma i våran trädgård.Vi avslutar hemma hos reportaget med en inspirationsbild på en fågelholk.Det var allt från mig ikväll, ha det.

Hemma hos familjen H

Idag ska jag visa lite bilder från våra vänner familjen H:s hem. Jag tog dom när vi var där till midsommar. Vi börjar titta in i köket. Det är ett stort kök som rymmer ett stort bord. De har nyligen lagt in nytt golv och målat om taket. Jag tycker det är supersnyggt och köket är i mina favoritfärger vitt brunt och svart. Blommorna på bordet kan jag inte låta bli att visa er lite närmare.

 

Vi går vidare ut till vardagsrummet där de har två olika sittgrupper. Den ena är för att sitta och umgås eller läsa.Medan den andra är till för att se på Tv och film. En fotölj för varje familjemedlem.I bakgrunden är den supersnygga skogstapeten från Decor Maison kollektionen DM Accessories. Det var lite interiör bilder från deras hem imorgon ska jag ta med er ut i deras trädgård. Ha nu en bra kväll.

Markarbete påbörjat

Veckan som har gått har jag varit hemma två dagar i förkylning. Helt orkeslös och en rinnande näsa med hosta och täta bihålor. Jag tror det var lördagens utomhusteater i regn och blåst som gjorde att förkylningen bröt ut. För jag frös så mycket trots att jag satt insvept i pläd. Men tre timmar är ganska lång tid att sitta och små huttra och frysa.
Maken har däremot inte känt av någon förkylning så han har börjat att förbereda innför byggandet av uterummet.
Han har fått flytta en rabatt med bland annat en rödbladig björk och andra buskar. Tagit bort gräset och börjat plana ut för plattan som ska gjutas.Det blir något lass med grus innan markskivor, armeringsmattor, värmeslingor och annat kan läggas. Så det är en hel del jobb kvar som vi hoppas vi ska hinna med innan byggindustrisemestern börjar. För när den har börjat så är det svårt att få tag i någon betongbil. Men nog om arbete idag är det midsommarafton och vi kommer bara att roa oss denna dag.
Det kommer att bli god mat och dryck, lekar och bad (jag stannar nog på land) i trevligt sällskap. Jag återkommer med bilder från denna dag. Ska nog sätta på mig Västerbottensdräkten fast vi inte kommer att besöka Bonnstan men det är ju midsommar och dräkten används så få gånger att man får passa på när vädret är så lämpligt att ha folkdräkt.

Så ha en trevlig midsommarafton :)

Diadembuske

Idag har jag stannat inomhus hela dagen eftersom vädret inte är det bästa i min smak. Regn och grått  är inte det väder jag vill ha när jag ska vara utomhus. Det finns saker att göra här inne också så jag blir inte sysslolös.  Men jag skulle så vilja börja plantera i krukor. Med det här vädret så får de stå kvar i växthuset. Diadembusken eller på latin Tibouchina som jag gav till maken på hans födelsedag har börjat att blomma. Det är stora intensivt blå/lila blommor. Man måste vinterförvara den för att den ska överleva och om man lyckas så kan den bli upp till 8 m har vi läst. Så här ser den ut.Veckan som kommer är en kort arbetsvecka, på onsdag så är det kvällsaktiviteter med jobbet inte samma jobb som för två veckor sedan. Sen är det midsommar på fredag så jag kan räkna med att det kommer inte att hinnas med så mycket denna vecka. Som tur är går maken snart på semmester så då kommer han att jobba på här hemma hela dagarna. Vi måste försöka få klart för gjutning av uterummet innan byggsemestern startar. Verandan kan vänta till efter semestern om vi inte skulle hinna bygga formen för den också innan semestern. Ha en bra fortsättning av söndagen.

Teater

Idag har vi varit och sett på utomhus teater. Det är pjäsen Hemsöborna som spelades. Vi hade otur med vädret eftersom det började rengna under tiden. Det kändes ganska kallt också som tur var hade vi tagit med oss plädar som vi kunde svepa runt oss för att bli varma.Innan teater började gick vi och tittade i Svandammen på änderna med ungar. Ena and mamman hade 7 st ungar. Vi var även in på Lanthandel på Nordanå en underbar liten butik som har fina saker. Det är så roligt att titta runt bland alla saker. Efter föreställningen åkte vi in till stan för att köpa med oss Kina mat hem. Vi kände oss lite för frusna för att gå ut och äta utan ville fort hem. Nu är man mätt och varm och har slumrat en liten stund vilket kan behövas eftersom man ska vara chauför i natt. Nu hoppas jag att morgondagen ska bjuda på värme och sol. Ha det.

Generalen

Jag har inte haft min nya golvlampa en vecka när jag får syn på en annan golvlampa som jag också bra gärna skulle vilja ha. Det är lampan Generalen från By Rydéns som finns både som golvlampa och bordslampa och jag skulle vilja ha en av varje sort i vit. Så här ser golvlampan ut.


Bild från By Rydéns

Den finns också i svart. Jag undrar bara var jag ska ställa dom och hur jag ska framföra min önskan till maken om vårat behov av en till lampa i vardagsrummet. Tills dess får jag lägga denna lampa till min önskelista.

Annars har veckan bestått i skolavslutning för sonen. Vi gick på Scandic och åt lunch efter avslutningen i kyrkan vilket fick oss alla proppmätta. De har så god lunchbuffé med sallader, soppa och två olika varmrätter samt ett efterättsbord med kakor att välja bland.

Jag har även fått en vänskapskaka att ta hand om. Kakan kallas Herman och ska ha daglig omvårdnad vilket oftas är omrörning efter 10 dagar ska den delas i 5 delar. En del ska man göra en kaka av (lite olika tillbehör ska tillsättas innan) meddan de andra 4 delarna delas ut till vänner. Jag är nu på dag fyra och har just matat Herman med mjöl, socker och mjölk så han har vuxit ordentligt. Det luktar mycket jäst om Herman och han bubblar på bra där under bakduken. Så nästa vecka ska min Herman få bli en kaka. Ha en bra kväll nu väntar en filmkväll.

Mera inköp

Idag på lunchen var jag tillbaka till affären som har utförsäljning av inredningssaker. Med mig därifrån fick följande saker följa. Snapalarmet som jag har önskat mig tidigare.


Bild från snapalarm.com

Det är en brandvarnare som man sätter på lampsladden. Den kommer att sitta på kökslampan ovanför matbordet.
Sen kunde jag inte låta bli att köpa Eva Salos 5 liters fågelmatare nu när det var halva priset.


Bild från danskdesign

Det är inte säkert att den kommer att sättas upp nu till vintern utan jag kan tänka mig nästa vinter när vi har fått iordning trädgården efter alla byggnationer. Men den får nog stå i en kruka i uterummet som en dekoration i vinter.

Efter jobbet har jag kämpat med gräsklipparen. Gräset har hunnit bli lite för långt så man får knuffa/lyfta klipparen och dessutom starta om den då och då för den stannar när gräset är allt för långt så det blir för tungt för klipparen. Sen blev det en vända med grästrimmaren. Har inte hunnit ta allt med trimmaren utan jag får göra resterande i morgon om det inte har regnat. Imorgon är det även skolavslutning för sonen så jag ska vara ledig på förmiddagen. Det blir att följa med och titta sedan ska vi ut och äta efteråt. Vi får hoppas att det blir fint väder imorgon. 

Golv lampa

Oj nu var det någon dag sen jag gjorde ett inlägg men det har varit mycket den här veckan på kvällarna.
Måndag: Gäster på fika
Tisdag: ogräsrensning i rabbaten hann inte med alla så några är kvar till helgen.
Onsdag: Gäster på fika
Torsdag: Festligheter med ena jobbet. Det började med att vi åkte husbåt längst med älven till en ö där vi hade vissa aktiviteter bland annat var det bastu och bad i både badtunna och älven. Jag var nere och badade i älven upp till naveln men det var lite väl kallt i vattnet. God mat och dricka en rolig kväll med mycket skratt.
Fredag blir en lugn hemma kväll vi var bortbjudna men vi tackade nej för vi måste försöka hinna lite här hemma för i morgon bär det av till Piteå och födelsedagskalas. Det är mina syskonbarn (tvillingar) som fyller år. Så det här är i korta drag hur veckan har varit. 

Men jag har även varit och fyndat ny golvlampa till vardagsrummet för halva priset. Det är en inrednings/klädaffär som har utförsäljning så jag var dit för att se om jag skulle hitta något. Tycker det är synd att affären lägger ner. Golvlampan från Design House Stockholm har jag sett tidigare och varit sugen på men nu slog jag till. Det är en vit golvlampa som man ställer i ett hörn. Så här ser den ut.


Design: Roberto Cárdenas

Både skärmen och foten är en 1/4 dels cirkel om man har 2 st så kan man bilda en halv cirkel och ställa baksidan plant mot en vägg. Eller 3 st och ha den runt ett utgående hörn eller 4 och få en stor lampa. Det kommer nog att ställas i ett annat hörn för att skärmen sticker ut några cm från väggen foten är innanför. Jag får se om jag retar mig på dessa cm eller inte men i dag får den stå där och lysa. Ha en bra kväll och helg.


Mina loppis fynd

Igår åkte vi iväg till Hej på loppis. Byn heter så och ligger några mil bort. Det var premiär i år och vi mötte inte så många bilar så vi trodde att det kanske inte skulle vara så mycket folk där. Men ack vad vi bedrog oss massor med folk på jakt efter fynd och fika. Jag hittade några fynd i mina ögon sett bland annat dessa mönstrade glas, 5 st stora och 8 st små för 155:-.Sen blev det även 6 st rosa färgade glas med slipade lodräta linjer för 90:-Sen blev det även bestik och nu kommer mina systrar att bli lite nostalgiska när dom ser dessa.Det fanns inte så många av paret längst till vänster men jag plockade de som fanns. Så totalt blev det ett dussin av gafflar, knivar och skedar. De tog 3:- st för dessa. Tanken med mina inköp är att jag ska ha dessa i vårat blivande uterum. De ska bara användas där ute och de är lätta att känna igen jämfört med mina andra bestik och glas. Nu är det bara tallrikar och skålar som fattas jag måste nog på någon fler loppis. Vi har ju inte hunnit bygga uterummet ännu så det finns tid att leta vidare för sommaren har ju just börjat. Det var allt från mig ikväll.

RSS 2.0