Kryddställ

Det här kryddstället som de hade på mässan föll jag för.Jag tror det skulle bli så bra att ha ett sådant stående i uterummet bredvid uteköket. Men istället för zinklådor så skulle jag ha några rostfria lådor. Så nu gäller det att hålla ögonen öppna om man ska hitta några.

Här är en annan fin blommlåda som jag gillade.De svarta fyrkantiga krukorna skulle också bli bra att ha i uterummet.

Sedan var det de långa vita blommpinnarna som står lutade mot planteringsbordet som också gärna hade fått följa med mig hem.Det är synd att man bor så långt bort för allt som man köper ska rymmas i resväskan. Jag hoppas kunna övertala maken att följa med nästa år för då kanske det blir att ta bilen och då kan man köpa en sådan pinne.


Kuber

Vi har pratat om att börja odla lite mer grönsaker så som sallad och annat. Eftersom det är ganska stenigt på våran gård så hade vi tänkt göra ett litet trädgårdsland med hjälp av pallkragar. Vi har pratat om två lådor som skulle vara två pallkragar höga. Men när jag fick se dessa kuber på mässan blev jag inspirerad att göra på detta vis.Jag visade bilden för maken och han erbjöd sig att bygga egna lådor istället för pallkragar. Det blir snyggare när de ska målas för man slipper gångjärnshörnen . Jag vet redan var dom ska stå. Det blir uppe i hörnet bredvid bärbuskarna.

 Mässköp

Förutom olika lökar och knölar så köpte jag små gelekulor som sväller i vattnet som man kan ha i vasen. Så det blev att prova direkt när jag kom hem. Det tog ett tag innan kulorna var stora men samtidigt så ska tulpanerna stå ett tag med plasten på. Så här ser det ut.Det ser ut som isbitar eller glaskulor.

Men det blev även en sak till maken för jag kunde inte låta bli dessa mini redskap som jag tänkte att han skulle ha när han planterar om tomat- och gurkplantorna.Det var lite mer från mässan.

Trädgårdsmässan

I tisdags åkte jag och min storasyster till Stockholm för att gå på Trädgårdsmässan och shoppa. Jag har aldrig varit på Trädgårdsmässan förut så det var första gången men jag tror inte att det var den sista. Här kommer några godbitar från mässan som jag tillsammans med min storasyster och moster var på från kl 10 när dom öppnade till de nästan stängde.Mycket att se men minnet på kameran räckte inte till så jag har inte så mycket bilder, men det kommer mera för de andra bilderna är olika inspirationsbilder för eventuella framtida projekt.Ha en bra helg.


Pläden är klar

Det har varit mycket skidor de senaste veckorna på tv och jag gillar att se skidtävlingar så det har blivit mycket tv tittande. Men jag har gärna någon annan syssla brevid såsom att blädra i en tidning, lösa sodoku eller handarbeta. De gångna veckorna har det varit handarbete och resultatet har bliivit en virkad rosa pläd som nu ligger längst ner i soffan.Eftersom jag nu är i en rosa period köpte jag körsbärskvistar som jag trodde skulle börja blomma rosa men nu när dom har slagit ut är det vita blommor. Men de är lika vackra så det gör inget.

Nu hoppas jag på att molnen ska skingra sig så vi får en dag i solstolen. Ha en fortsatt bra helg.

Stolar

Jag har börjat fundera på nya stolar i köket. Men jag vet inte om jag kan lyckas övertyga maken om att vi behöver ny stolar just nu. Men skulle jag få köpa ny idag så vet jag vilka jag skulle välja. Så till min lista av önska/vill ha lägger jag denna trästol i svart från Albin i Hyssna.


Bild från Albin i HyssnaJord under naglarna

Sedan jag fick Svärmorstungor av min mamma och har jag letat efter en stor vit kruka att plantera dom i. Har varit runt på olika affärer men hittade ingen som jag ville ha. Så det fick bli gummikorgen istället som kruka. Massor med lekakulor i botten så att blomman inte står i vatten. Så här blev det.Maken har sått fröerna i sina små drivhus. Det är tomater, gurka, paprika, chili och annat som senare ska flyttas ut till växthuset. Så här ser hans små drivhus ut.Sedan får det tak av plexiglas som får sitta kvar enda tills växterna tar i glaset.Nu är det en större lucka i molnen så jag ska passa på att gå ut i solen. Ha det.

Vilken underbar dag

Idag har jag inte gjort många knop. Det har varit ryggläge i solen i stolen.Lunchen har intagits utomhus och i bakgrunden har vi hört på hur det har gått i alpina och skidskyttet. En helt underbar dag som jag vill ha många fler av så i morgon hoppas jag på en repris. Ha en fortsatt bra dag.

En semesterdag

Idag har jag varit ledig och jag hoppades på en solig dag men det blev snö istället. Bilderna är tagna förra helgen så låt er inte luras av solskenet. Men här hemma har våren flyttat in i vardagsrummet som nu mera har rosa och gröna inslag likt min tulpanbukett.Eftersom jag bara fick tag i rosatyg till två gardinlängder så fick resterande längder bli gröna. Så här blev det.

Kanske inte det snyggaste men klart det mest uppiggande gardinuppsättningen jag har och det behövs efter en lång kall och mörk vinter. För varje gång jag kommer in i vardagsrummet så sprider sig ett leende på mina läppar. Det känns som om våren med varmare och ljusare tider är pågång. Kuddarna i soffan och ljusen går också i rosa och grönt.

Som avslutning på min semesterdag väntar en varm bastu innan middagen så ha en fortsatt bra helg.   

RSS 2.0