Vecka 4

Veckan började bra det känndes som om energin hadde återvänt men den tog slut efter någon dag.
Måndag var ut på lunch med några jobbarkompisar och jag var även på biblioteket och lånade några böcker. Två inredningsböcker och två kokböcker samt en bok med mönsterstickning.
Tisdagen var jag och klippte mig så på kvällen fick maken hjälpa mig att bottenfärga håret.
Onsdagen gick jag en sväng på Åhlens och hittade en glaskupa samt cd skivan med Queen absolute greatest. Den kom ut till jul men jag hann inte köpa den då för den tog slut så fort. 
Torsdag var det snöoväder och man undvek att gå utomhus. Bakade en kaka som heter Devils chocolate cake. Jag undrar om namnet kommer av att det är så djävulskt med kalorier i kakan. Nästan ett halvkilo smältchoklad plus smör och grädde.
Fredag var jag på lunch med en gamal jobbarkompis. 
På lördagen la maken det sista golvplattorna i badrummet så nu är golvet klart. Det ser ut som om vi kommer att få över en hel del av stengolvet. Till middag provade vi en ny rätt som var supergod. En gratäng gjord på sötpotatis, palsternacka morötter och fläskfile i botten. Sen slog vi på grädde efter en stund i ugnen så lade vi på skivad tomat och riven ost och så fick den stå en stund till i ugnen. Till det hela så smörstekte vi lite halloumiost.
Söndag det snöar och är kallt jag sitter och kurar och läser mina böcker.Det var allt från mig. Bilder från badrummet kommer senare när vi har börjat kakla. Ha det.

Gatuvy

Nu har google lagt ut sina gatuvyer från Skellefteå. Det är otroligt att man kan gå runt bland olika gator i stan och titta. Har upptäkt att min lillasyster syns på en bild. Man ser inte ansiktet men hon gick ändå att känna igen.
Det är under rubriken kartor längst uppe till vänster man tar sig in på gatuvyer på googles sida. Sen anger man den adress som man vill se och sedan gatuvy eller flyttar dit den gula lilla gubben.Det blev en vilohelg igen. Det har varit sovmorron och mycket tittande på skidåkning. Årets första semla är också uppäten och det kommer att bli flera under den närmaste månaden. Det som är gjort här hemma förutom städning och tvättning är att jag har bytt ut tavlorna på tavellisten i hallen så nu står det två tavlor gjorda av lokala konstnärer. Det var allt från mig ha en fortsatt bra söndag.

Klassträff på gång

Igår blev jag uppringd av en som annordnar klassträffar. Det är 30 år sedan vi slutade 9:an i år så hon undrade om jag kunde stå som kontaktnamn på inbjudan för förfesten. Förfesten skulle vara på någon pub eller restaurang som skulle stå i inbjudan. För 10 år sedan träffades vi på en arbetsplats så jag bad att få återkomma med förslag för det kändes inte så roligt att träffas på en pub först. Jag tycker det är trevligare att träffas bara klassen först så man hinner prata med alla. För man ska ju vidare sen till middag och dans och då är det många andra man också ska hinna träffa som har gått i andra klasser och skolor. Så jag ringde en av mina gamla klasskompisar som genast var på och tyckte att vi skulle ha förfesten hemma hos henne. Det är bara att hoppas att det blir samma uppslutning som för 10 år sedan då var det bara 3 st som inte kunde komma. Men det kom även en som hadde slutat och flyttat från klassen efter 7:an så det var roligt. Jag har ett klassfoto från denna kväll och när man jämför med ett från skoltiden är det några som har förändras och andra som är sig lika.  

Annars har vecka sprungit för bi i raskt takt. På torsdagskvällen var jag till en fd jobbarkompis och fikade. Det är 4 st som brukar träffas hemma hos varandra och fika och prata och har hållit på med det sen de blev uppsagda  Nu har jag också hängt på så nu är vi 5 st. Nästa träff är i april så det är några månader mellan träffarna. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och jag skrattade gott.Här hemma händer det inte så mycket under veckan. Tanken var att vi skulle sparka igång igen och jobba med huset i helgen men vi får se hur det går. Men årets första blombukett har jag varit och köpt det blev både tulpaner och nejlikor. Jag har även planerat att baka semlor för både jag och sonen älskar semlor så vi äter dom inte bara på fetisdagen. Nu har nog maken startat för det börjar låta från badrummet så det är bäst att jag också sätter igång. Ha det.

Blå eller svart

Jag var på KappAhl idag för att se om jag skulle hitta något nytt att ta på mig. Det var sista dagen för rabbatchecken på 20% så jag passade på medan den fortfarande gällde. Det finns mycket snyggt men inte allt som passar på mig. Efter en provstund med olika toppar och klänningar stod jag och valde mellan två olika färger av samma modell.
337691
Bild från www.kappahl.com

Skulle jag köpa den svarta eller den blåa. Det hela slutade med att jag köpte båda. Inte så fantasifullt men jag gillade modellen. Kommer nog att få användning av båda två eftersom jag inte har köpt så mycket kläder de senaste åren.  

2009

En sammanfattning om 2009 års händelser.

Året började lungt med mycket vila eftersom gubben hadde ramlat och brutit 2 st revben och jag fick magsjuka.
Under februari blev det mycket listning och jag handlade för första gången på en auktionssajt. 
Stora delar av mars månad så sydde jag gardiner så symaskinen fick jobba. I aprill fylde min blogg ett år.
Våren kom i maj och vi går då ut och håller på med trädgården och underspikning av taket. Maken planterar tomatplantor i växthuset. I juni påbörjar vi uterummet. Ett rum som vi har längtat efter.Under juli besöker vi vårat gamla hus för att se var det har hamnat och hur det går för dom nya ägarna. Här hemma fortsätter vi med uterummet och har nu kommit till insidan.I augusti gjuter vi trappan vid uterummet och sätter in ett utekök.September och höstmörkret kommer så vi sätter upp utelampor längst hela framsidan.I oktober kommer frosten och vi slutar att jobba utomhus det blev ingen veranda i år utan vi får vänta till våren eftersom vi inte vill ha frostsprickor i gjutningen. Vi sitter fortfarande och äter i uterummet med mycket ljus och en gamal fårskinnsfäll under bordet går det bra. Vi har även satt upp en fläkt ovanför gasolgrillen.I november påbörjar vi vårat stora badrum. December och förkylning kommer som gör att vi tappar orken så allt stannar av. Klär julgranen inne först på uppesittarkvällen vilket jag inte tror har hänt någon gång tidigare.
Men året har även bestått av trevligheter så som fester och middagar, teaterbesök, Ikea resor och Luleåbesök och andra resor så allt har inte bara handlat om husbyggnationer.  
 


Bortplockat

Nu är julen bortplockad och veckorna återgår till att vara fyld med arbete. Det är många blåveckor innan nästa ledighet. Skärtorsdag är den 1 aprill så det är 2,5 månader till nästa lång ledighet. Det har varit skönt att få vara hemma och ta dagarna som de kommer. Jag och sonen har lagt 3 st 1000 bitars pussel under jullovet. Men vi har även spelat en del sällskapsspel och ätit mycket gott både hos andra och här hemma eftersom vi har varit på middagar och även haft bjudningar. De plommonlila gardinerna har fått ersätta dom vita som jag satte upp till jul.

Idag har jag varit ute en stund men det blåste så det kändes så mycket kallare änn vad termometern visade. Jag skottade en gång fram till växthuset för att vi skulle sätta in en kupevärmare så att snön på taket skulle kana av. På hustaket har snön rasat ner så nu har solpanelerna kommit fram. Den stund som solen sken idag så laddade den upp 18 grader varmt. Nu väntar jag på att bastun ska bli varm så ska vi basta innan vi ska se staffeten i skidskytte. Både jag och maken tycker om att se skidskytte och det är så roligt att det går så bra för de svenska damerna. Så idag håller jag tummarna för herrarna.

Uppdatering: staffeten är i morgon utan det är masstart idag först herrarna sedan damerna.

Födelsedag

Vi börjar det nya året med födelsedagkalas för sonen som är född den första januari. Han fylde 19 år och har nu påbörjat det sista tonåret. Tiden går fort för jag tycker inte det var så länge sedan vi åkte in på BB nyårsnatten för 19 år sedan. Han hadde brottom för det tog endast två timmar med jämförelse med sin syster där vi åkte in söndag morgonen och hon föddes först på tisdagen.

Maten till nyår var jättegott alla gillade maten och det är helt klart något som vi kommer att göra fler gånger. Så här såg min nyårsdukning ut.Jag har tänkt att göra en sammanfattning på året som har varit men det får vänta någon dag för vi har lite planer för resten av dagen. Så jag önskar er en god fortsättning på det nya året.  


RSS 2.0