Ljusstake

Jag har fått en ljusstake från jobbet som blev över vid ombyggnationen. Det är en ljusstake tillverkad av återvunnen aluminium med plats för 16 ljus/värmeljus. Den kallas Stumpastaken och är designad av Jonas Torstensson.

4

Här har jag satt i 4 st ljus för att se hur det ser ut sen provade jag med värmeljusDen kommer att få sin plats i uterummet där den kommer att användas flitigt särskilt på höstkvällarna.
Ha en bra helg och håll tummarna för att vi får fint väder i helgen.


Relaxen

Nu har vi fixat lite inför studentdagen. Eftersom vi  bor som vi bor nu så blir det en enkel släktträff den dagen. Det blir ingen lunchbuffé utan smörgåstårta och tårta.  Dottern ville att vi skulle vara i min pappas bonnstadskammare, vi var där när hon konfirmerades. Men det blir så mycket jobb med att vara i kammaren så det var inte aktuellt.  Jag har bokat relaxavdelningen på mitt jobb 2 istället. Det finns bord och stolar så att det räcker, porslin och diskmaskin på plats underlättar också. Jag kan duka i ordning dagen före så man inte behöver göra det på morgonen.  Har inte så många bilder jag kan visa från relaxavdelningen men..här är en bild på bastun. 
Jag har även tagit ett kort på lamporna vid speglarna.Lamporna är från Belid. Jag vet inte varför jag har börjat gilla lampor mer och mer. Men jag lägger mer märke till dom nu änn förr och funderar på vilka jag ska ha i det nya huset.  Nu är det full fart mot helgen, den här veckan har sprungit förbi.

Bilder på gamla huset

Förra veckan när köparna av timmerstomen var förbi efterfrågade dom bilder på hur huset har sett ut innan vi började riva. Jag lovade att se om jag kunde hitta någon bild, det är inte lätt när allting är nedpackat och undanstuvat. Den första bilden visar hur huset såg ut när vi köpte det för 20 år sedan. Figurerna är jag och gubben jag har varit tveksam om att visa bilder på oss men dom här känns avlägsna. På bilden håller vi på med vatten och avlopp eftersom det var något som inte fanns. Det fanns ingen väg upp till huset heller utan bara en gångstig.   
Största förändringen genom åren på huset utvändigt har varit bron. Bilden är tagen i juni 1988.

image111
Nästa bild är tagen någon gång mellan 1989 och 2000. Jag vet att vi byggde ny bro 1989 för jag var gravid om min pappa spikade för dörren på framsidan så jag inte skulle gå ut den vägen och ramla på magen. Det var första barnbarnet nu har det blivit ett antal till. Vi har även satte ny ytterpanel och gjorde en vit midja på huset om man jämför med den fösta bilden. Nu kanske ni förstår namnet backebo. 

image109
Sista bilden är från julen 2001. Här har vi byggt om bron igen men den är inte helt klar. Det saknas färg längst ner och inglasningen längst bort finns inte.
image110
Jag hittade inga fler bilder men det kanske räcker med dessa. Ha en bra tisdagskväll. 

Grundarbete

I dag var det morsdag och jag fick en underbar present av mina kära barn. Det var ett presentkort på masage med varma stenar på Vila. De vet nog att jag skulle behöva lite omvårdnad nu när man håller på så mycket. Så det är bara att boka tid, jag hoppas att  det finns någon lämplig tid i veckan. Ska förbi min egen mamma först i morgon när man är till stan. Har hunnit rensa lite till i rabatterna så nu börjar det se lite bättre ut. Vad det  gäller rivningen så är det grunden vi håller på att göra i ordning så att vi kan fylla med granulering innan gjutningen. Nu är även skorstens resterna rivna det blev ett stort dammåln när dom åkte omkull. Här sitter min lilla gubbe i sin traktor med grävarmen på. Han har ofta ett leende på läpparna när han kör sin grävskopa.

image108 

Veckan som kommer har jag ett måste och det är att fixa iordning studentskyltar. Det är dottern som tar studenten som tur är har vi redan köpt balklänning, skor, väska och en klänning till studenten. Så vi får se vad det blir mer i veckan som ska göras.

Blommor

I dag tog jag mig tid att rensa lite i trädgården och vad hittade jag då, jo lite blommande blommor. Har haft så fullt upp att jag höll på att missa vårens blommors hälsning. Den som är så ljuvlig när man ser att nu går vi mot varmare tider och det börjar växa och gro överallt i rabatterna. Det här är vad jag nästan missade...

image104   

Gullviva och dom lilavita blommorna som även finns i brunt kommer inte ihåg namnet nu men min stora syster Yster kan säkert svara på det både det svenska och latinska namnet om ni undrar. Hon är helt fantastisk gällande blommor och deras namn. Har haft öppen trädgård varit repportage i tidningen och vad jag vet så blir det öppen trädgård i år också. Men hon är inte den ända i släkten (på min sida) som gillar trädgård och blommor. Även min moster som bor på Värmdö i Stockholm var det ett trädgårdrepportage om deras fantastiska trädgård. Så när vi träffas alla systrar, mamma och moster så pratas det en hel del trädgård och vi  går runt och kollar på varandras för tips och idér. Nästa bild är av vitsippa och en blå klockblomma ni vet mitt namn problemet sen tidigare.

image105

Det här är en grässort som blommar tidigt på våren jag tror den heter något men svartgräs? 

image106

Vi ska inte för glömma pingstliljorna som är så fina..

image107

Så här ser min trädgård ut den 24 maj, I morgon ska jag nog ta någon timme till på morgonen till trädgården innan jag arbetar vidare med rensning. Nu sitter vi och väntar på Perelli och den Svenska segern om man orkar hålla sig vaken. Ha en bra lördagskväll

Slut rivning

Nu börjar vi vara i slutet av rivningen. Vi håller på att städa runt gården vi har varit på tippen med skrot (en ny tur imorgon) och rensat upp från rivningsskräp.  Vi börjar vara less på allt sågspån som tar sådan tid att få bort. Det ska inte finnas något organiskt material i grunden när man ska gjuta plattan så det är bara att skotta, sopa stenar och botten på all sågspån. Så här ligger vi till på fredagkväll

image102

Dottern fick magsjuka på onsdagen, inget som man önskar när man bor som vi bor med bara en toalett. Jag kan lugna lilla syster med att det var matförgiftning ( sonen J som följde med henne på konserten är inte smittad). Hon och några andra som var på utflykten och drack samma vatten blev dåliga. Så jag visar bara utsidan av ladan som jag har pratat om tidigare, har inte hunnit rensa rabatterna ännu så det blir snyggare senare.

image103

Muren som ni ser har maken gjort, från formar till stenar. Han har även gjort mer olika formar, dom tar jag en annan dag. Till makens jobbarkompis med dotter som var och lånade formarna till murstenarna säger jag bar hoppas det går  bra.  Vi får komma och se resultatet senare i sommar.

Tidningen Kontur Swedish Design Annual nr 12 år 1963/1964

Måste bara få visa lite fina reportage och annonser från en Designtidning från 1964. Nu när vi håller på att flytta om på jobb 1 hittade man denna tidning i biblioteket. Jag tycker det fanns en hel del läckert i den och det gör ju inte saken sämre att den är från mitt födelseår. Se bara annonsen nedan med Bruno Mathson, stora härliga fönster, stengolv, läckra lampor och möbler. Så här skulle jag kunna bo.

image92

Eller vad säger ni om dessa snygga vaser. Jag tar gärna en av varje.

image93

Nästa bild är ett reportage från ett hus byggt i Gamla Äppelviken vid Mälaren 5 minuter från Stockholmscenter.
Vad jag kan förstå så heter Arkitekten Carl Nyrén och det är hans egna hem.

image94

image95

Nästa bild är en annons på en soffgrupp i läder inte helt fel den heller. Skulle vilja ha den också...

image96

Nästa annons är på Stringhyllorna visst är det läckert tänk er att det är 44 år gamla annonser.

image97
Vad sägs om den här sommarstugan i Norrholmen Arkitekten heter Axel Kandell. Stora glaspartier med skjutdörrar och öppet upp till takåsarna.

image98

Här är det en annons från ett väveri jag tycker gardinerna är snygga och fotöljen ska vi inte glömma vill ha...

image99
Ännu en annons på en soffgrupp se mattan under bordet, lampan det kunde vara från idag.


image100

Sist men inte minst vad säger ni om att få glida fram i en sådan här bil inte mig emot ialla fall.

image101

Nu blev det många bilder men jag tyckte de var så snygga och härliga. Ha en bra dag

Takstolar

I dag har våra takstolar till huset kommit. Det är 16 st i 3 olika modeller eftersom huset inte är i samma linje på framsidan utan det är i tre olika längder men taket är rakt. Vilket innebär olika belastning därför de olika modellerna. Längden på samtliga är 11 m det är 50 cm takutsprång på baksidan och på framsidans mest utskjutande del köket.

image91

Det har varit lite små upprensning runt gården men man hinner inte så mycket när båda jobbar. Det ska bli skönt att vi båda är hemma i helgen. Då kanske vi hinner med att rensa bort den kvarvarande grunden eller det som inte ska vara kvar. Få bort resterna av skorstenarna skulle också vara bra. Jag får lämna en rapport på söndagkväll om hur det har hunnits med. Till lilla syster Yster vill jag bara säga vilken snygging som log mot mig på morgonen och lycka till. Kramar

Lampor

Vi håller på att bygga om på mitt ena jobb kan kalla det jobb 1. Bilderna jag har visat tidigare från mitt jobb i bloggen är från jobb 2. Det blir lite ombyggnationer, omflyttningar och en del nya möbler. Jag blev tillfrågad om jag var intresserad av lamporna som har suttit på bokhyllorna i gamla konferensrummet. Det var jag så jag fick dom det är 6 st lampor från Zero som heter Buslight 2.

image90 
Foto från Zero.se

Jag har tänkt att dom ska sitta ovanför hyllorna i vårat nya dressingroom. Jag tror att det kommer att bli jätte bra.  Då kan man bocka av en sak till från en lång lista. Annars håller vi på att rensa upp efter rivningen det blir lite skräpigt när man river ett hus. Återkommer med lägesrapport senare i veckan.

Söndag

Idag kom timmerbilen för att hämta de nerplockade stockarna. De kom tidigt jag var just uppstigen och hade just fått i mig morgonkaffet. Det tog inte så lång tid att lasta kanske 3 timmar med kafferast. Det går lätt när man har rätt redskap, de lyfte buntar med stockar med kranen på timmerbilen.

image88

Här vinkar vi farväl till huset som vi har bott i 20 år och barnen är födda och uppvaxta i. Nu drar det västerut till inlandet. Vi kommer nog att besöka husets nya ställe när vi har vägarna förbi eller tid att kolla läget. 

image89

Vädret som ni ser på bilden har varit växlande idag sol, hagel och regn. Nu hoppas vi på våren och sommaren.
Det var slutet på en händelse rik vecka. Det ska bli en lugnare vecka den som kommer vi behöver tid att rensa upp

Husvagnsliv

Min Syster Yster den äldre undrade hur husvagnslivet är så idag tänkte jag visa lite hur vi har det. Nu när huset är rivet bor vi kvar på gården fast i en husvagn och en inredd lada.  Vi har satt upp förtältet till husvagnen och lagt in altangolvet som är isolerat.  Men för att vi inte ska frysa nu när inte sommarvärmen har kommit så har vi ett fläktelement som står under bordet så att det är varmt vid bordet. Bilden är lite mörk men man ser att jag valde att sätta upp gardinerna.

image80

Vi har använt oss av skåp från tvättstugan för att kunna ha ett litet kök i förtältet. En lite mindre kyl som vi har fått av svärfar den blev över när dom flyttade till ny lägenhet. Micro och diskbänk och tyvärr bara kallvatten finns också man får hämta varmvatten från duchen när det är dax för diskning.

image81

Husvagnen används bara som sovrum, här sover jag och maken. Gardinerna satte jag upp när barnen var små det är hus, hästar, kor och andra djur men färgerna var fina till inredningen. De senaste åren har vi inte varit ute med vagnen så mycket så de får hänga kvar.

image82 

Toan använder vi som extra klädförvaring. Det är ikeas sorteralådor som jag ska använda till sopsortering när det blir aktuellt att vi ska börja med det.. Änn så länge får det fungera som låder till underkäder.

image83

Bastun använder vi som toalett även tvättmaskinen får husera där inne. Det är maken som har gjort staketet där vi har planterat vinda som klättrar och täcker ute duchen sommartid.

image84

Inne har vi fått tränga ihop sakerna lite så att det ska rymmas. Det blev en ny varmvattenberedare som var mindre och kunde hängas på väggen. Maken ville inte ta bort skorstenen till bastukaminen så den är kvar.

image85

image86

Ladan får vi ta en annan dag. Men som svar på hur husagnslivet är så myser vi och vi har det bra.

Torsdag (fredag)

Det gick inte göra något inlägg igår kväll så jag får ta det idag istället. Så här såg resterna av vårat hus ut på torsdagskvällen.

image79

Nu är det bara husgrunden kvar. Så i kväll (fredag) ska vi ta det lungt grilla och mysa och vila oss. Det är lite stök kvar med rensning innan vi kan vända blad och börja på det nya. Får se vad maken har tänkt sig vad vi ska göra i helgen. De ringde från takstolsfabriken och våra takstolar kommer nästa vecka. Hoppas att han inte planerar så mycket i helgen eftersom han jobbar alla dagar.Jag har tänkt att få rensa klart i rabatterna i helgen om man vågar. Det var frost på morgonen så jag fick skrapa bilrutorna, fy nu får det vara slut på kylan. Ha en skön fredagskväll.


Tisdag och onsdag

Det blev en del stockar ned tagna under tisdagen så huset såg ut så här när vi var klara för dagen.

image73

Sett från den andra gaveln såg det ut så här.

image74

Under onsdagen har åsarna mellan våningarna tagits ned samt trappa och några stockar. Det har tagit lite längre tid men det är förberätt för morgondagen.

image75

Från den andra gaveln ser det ut så här ikväll.

image76

I hallen hittade jag en ny blå tapet och en bättre bit av den bruna tapeten som jag gillade.

image77

image78 

Som svar till storasyster säger jag att vi myser i husvagnen. Jag får ta några bilder på hur vi har det senare när det blir lite lugnare. Ha en bra kväll nu är det full fart mot helgen.  

Ground Zero

Det fanns inte tid att göra något inlägg igår kväll för det var bums i säng för att få sova lite. Får ta både tisdag och onsdag ikväll istället. Jag kan visa annan känd rivningsplats som jag har besökt, denna bild är tagen 2007.  

image71

Så här ser modellen ut på förslaget om hur det ska bli när det är klart och uppbyggt igen. Det höga konformadehuset är ett nytt hus. Det är även tänkt som en minnesplats där dammarna är platserna där tvilling tornens fundament var.

image72

När man ser detta är vårat projekt inte så stort. Återkommer ikväll med våran rivningsplats.

Måndag

Så här såg det ut när jag kom hem från jobbet.

image70

Dom jobbar fortfarande så få se hur långt de hinner ikväll. Det har inte varit det bästa arbetsvädret idag både blåst och kyla. Vi får hoppas på bättre väder i morgon. Jag ska ta det lugnt och se Nytt läge ikväll och läsa en av mina olästa inredningstidningar som ligger och väntar på mig. Ha en bra kväll.

Fönsterlöst

Nu har vi inga fönster i huset. Det är rejält luftigt inomhus men utsikten är bra. I veckan kommer vi (inte jag så mycket) att börja plocka ner stommen. Så det kommer att bli spännande att komma hem efter jobbet och se vad som har hänt under dagen. Maken är ledigt till på onsdag men ska ev. ta ledigt någon till dag, det beror på hur bra det går och hur mycket som ska tas ned. Det är han och han som har köpt stommen som ska plocka ner den.  

  image69

Det blev ingen vårmässa för våran del men det kommer ju fler mässor så jag får vänta.


TapeterHar tagit lite kort på tapeter som vi har stött på nu under rivningen. 

image53
Dom små prickarna är färgstänk och tillhör inte tapeterna.

Det här koboltblåa tapterna sitter över tidningar och andra tapeter se större bild men för sämrad färg nedan.

image54

image55

Andra tapeter
image56
Gröna tapeter

image58

Blommiga tapeter

image59

Andra blommiga tapter

image60

Blåa till färgen är dessa tapeter

image61

Mildare i färgen men fortfarande blommiga. Nu med liljor som jag älskar.

image62
Dessa tapeter tycker jag mig känna igen som modell till nyare tapetkollektioner.

image63

Dessa bruna guld/beiga tapeter skulle jag kunna överväga till att ha i vårat nya sovrum.

image64
Dessa tapeter väcker min nyfikenhet .  Det är många olika motiv i vinrött som visar byggnader, barn ,väderkvarnar,skepp och blad i olika vyer meni samma färgtema. Finns under den koboltblåa tapeten sm inte gåratt riva bort.

image66

Ha en trevlig lördagskväll önskar vi från backebo.


Lampor

Sitter här och vilar mig lite. Jag har haft semester idag men det har inte varit någon semester här hemma utan fullt upp. Har ont här och där och några ny blåmärken har det blivit samt lite kortare naglar på vissa fingrar. Nu har jag valt lampor för allmänbelysningen till nya husets hall det blev Munkegård designad av Arne Jacobsen.

image51

Foto från Louispoulsen.se

Det blir 4 st mattförkomade lampor som kommer att sitta på rad efter varandra. Har även tänkt att ha dimmer på dom men då kan man bara ha en lysknapp för att tända och släcka. Så här har jag tänkt mig placera dom. De gråa prickarna ska föreställa lamporna. Hallen är ca 8 m lång och 2 m bred lamporna är 26 cm i diameter.

image52
Annars gick det bra med att  få bredbandet urkopplat och inkopplat tillfälligt på annan plats. Skönt då blev vi inte utan både internet och tv. Den fasta telefonen är vilande så ni som vill oss något ring mobilerna. Det är bara elkabeln som krånglar att det ska vara så svårt och krångligt att få den indraget i ett rör i marken istället för att den ska sitta uppe på husväggen i luften. Imorgon blir det också en arbetssam dag men jag hoppas att vi kan få fara på vårmässan på söndag. Ha en skön fredagkväll.

Äntligen hemma igen

Idag kom dottern tillbaka från Göteborg där hon har varit och spelat i en stor innebandycup. Det gick bra för laget de tog sig till finalen. De förlorade finalmatchen mot ett lag från Schweiz. Det är bra jobbat tjejer.

image50

Foto från Göteborg Cup

Det är skönt att ha hela familjen samlad igen. Hoppas nu bara på bättre väder. Imorgon kommer dom och kopplar ur bredbandet och installerar det igen provisoriskt på ett annat ställe för ett halvår, så jag hoppas att det ska fungera efter det. Annars blir vi utan både internet och tv. Så jag håller tummarna. Ha en trevlig kväll nu börjar House strax han vill jag inte missa.
.  


Vad tycker du?

Jag skulle behöva smakråd. Håller på att fixa till i husvagnen och hittade igen orginalgardinerna till förtältet. Det är riktiga 70-tals gardiner ska jag sätta upp dessa? Om man stryker dom så kanske de inte blir så tokigt vad säger ni? Så här ser gardinerna ut.

image48

Så här ser förtältet ut.

image49

Eller ska jag vara utan gardiner så som på blden?

På börjat lite av varje

I helgen har det arbetats här och där. Vardagsrummet tömt och det blir det första rumet på nedervåningen som vi river. Så här ser det ut nu när det står tomt.

image46

Lite mörk bild men det har varit ett ljust rum med fönster åt tre väderstreck.

image45

Ser det konstigt ut på murstocken beror det på att vi har satt för kanalerna för att det inte skulle damma in i rummet när vi rev övredelen av muren. Kaminen vill jag ha kvar som inredningsdetalj eftersom den nog inte är godkänd som eldstad att instalera i nytt hus.

image47

Vinterdäcken är bytta och jag kunde inte låta bli att ta bort löven i blommrabatterna. Annars har vi dottern på innebandycup i Göteborg. Hon åkte tisdag före valborg och kommer hem efter en vecka. Det går bra för laget dom har vunnit varenda match. Heja heja. Veckan som kommer är det fullt upp för på lördag den 10 maj börjar vi nedplockningen av huset. Ha en trevlig söndag.  


Grodor

Just nu är det full fart på grodorna i våran damm. Idag vaknade jag tidigt till fågelsång och grodkväkande. Det finns minst 20 grodor i dammen som håller på att lägga sina slembollar. Som tur är tycker jag dom inte är så läskiga bara dom håller sig där. Har råkat på någon groda när man rensar i rabatten och då har dom skrämt mig med sina plötsliga rörelser, tror att det är en råtta fyy.. för råttor. Så här ser vår nedre damm ut där grodorna håller till.

image42

Groda i närbild. Det är denna sorts groda vi har. De kommer hoppande upp efter vägen till oss.

image43

Annars håller jag på att flytta ut ur huset. Blommorna har jag satt in i växthuset och hoppas att de ska klara sig där. Det är igentligen maken som brukar odla tomater, gurkor och annat gott i den men i år har han inte tid med det. Så det får bli ett annat år.

image44

Det är maken som har gjort både bron över dammen och växthuset. Han är en händig man min make.
Ha en trevlig lördag nu ska jag sätta igång för dagen.

Valborg

Vi har haft det lite lugnare arbetstempo i två dagar, detär skönt. Våra vänner kom på besök för att fira in våren tillsammans det har blivit en tradition. Som tur är har dom husvagn nu när vi har det lite dåligt om husrum. Vi fick en underbar blombukett av dom.

image39

Vi grillade och tog det lungt och pratade. Sedan vid 20.00 gick vi ner till byabrasan. Det var en stor brasa med mycket rivningsmaterial från vårat hus.

image40

Istället för raketer och smällare sände vi upp balonger, Vi har gjort det till nyår också de senaste två åren.

image41 

Annars har i satt upp förtältet till husvagnen och i natt sov vi vår första natt i husvagnen. Jag är ledig idag och kommer att ägna dagen till att tömma nedervånigen. Vi har planerat att den 10 maj ska stommen börjas plockas ner och då ska insidan vara ren ner till timmret. Så det är bara att hugga i så att maken ser något resultat när han kommer ifrån sitt jobb.

RSS 2.0