Första adventDenna helg har gått åt till julpyntning. Maken har varit ute och pyntat medan jag har pyntat inne. Började med att sy om julgardinerna som jag hadde fått av en arbetskamrat. Så nu har vi röda gardiner i vardagsrummet som jag hadde lovat maken. Sedan har jag tagit fram adventstakarna och andra julsaker. Den stora adventstaken som maken har gjort står i köksfönstret. Den fyller upp nästan hela fönsterbredden.Sedan står det en mindre på bordet i vardagsrummet.Sonen fixade pepparkakshuset. Får se om det blir julbakning nästa helg. Ha det.


Julpyssel

Igår kväll var jag bjuden på en träff med bara kvinnor som gav lite försmak av julen. Vi fick börja med glögg och pepparkakor för att sedan äta en lättare julbord. Sedan var det lite information och det hela avslutades med att vi fick göra lite julpyssel. Det var inte vilket julpyssel som helst utan det var en florist som gav oss lite tips om att göra juldekorationer och kransar. Först visade hon vad som är bra att tänka på och sedan var det bara att börja prova på själva. Det här är mitt resultat av kvällens pyssel vi börjar med den lilla vita.Dom frostade bladet och lingonriskvisten gjorde man med hjälp av limspray och strösocker.

Sedan blev det en ljuskrans med röda inslag.

Det är riktiga små mini äpplen i kransen som är fastsatta med hjälp av stålpinne. Alla blad och kvistar är levande det är bara de små bären som inte är levande. Som bas till kransen är det en oasisring. Det var riktigt roligt att hålla på jag tror alla var nöjda när kvällen var slut. När jag kom hem var det bara att plocka fram doftljuset som luktar kanel och äpple för att ha till kransen. Jag hoppas att dom ska hålla sig fina fram till jul och att det ska bara vara snittblommorna jag ska behöva byta ut.


Stockholm

Vi har varit och hälsat på min moster och morbror i Stockholm. Hela familjen (dottern kom hem från Luleå) åkte iväg på onsdagkväll. Var lite oroligt om flyget skulle gå eftersom det hade blivit inställt tidigare pga snöovädret. Flygresan var bitvis ganska skumpig men det blev bättre ju närmare Stockholm vi kom. Väl framme har det blivit lite shoping men inte så mycket. Får lägga in bilder en annan dag. Det var jag dottern och moster som var på stan. Vi var bland annat på NK:s hem avdelning där det finns så mycket snyggt. Inget köpt där men en hel del inspiration tar jag med hem. Vi kom hem igår och har sedan dess vilat och tagit det lungt efter några mer intensiva dagar. Men lussebullar har det blivit idag. Det var lite skilnad vad det gäller snömängd och kyla mellan Stockholm och Skellefteå. Ha det.


Snöoväder

Sitter här och hoppas på att det ska sluta blåsa och snöa. Det har varit riktigt dåligt väder idag. En del gator i stan kan man tro att plogbilen har glömt bort för det var så spårigt och svårkört. Även flyg till och från Skellefteå har blivit instälda eller fått landa på annan flygplats. Men nu så ser det ut som om planen kan lyfta från flygplatsen.

Men nog om vädret. Jag har skrivit mycket om kokboken som vi har lagat fredagsmaten ifrån den senaste veckorna men aldrig visat något resultat så i fredags så tog kort på fredagens middag. Så här ser en recept ut det är Salamispäckad kyckling på avokadobädd.Ha nu en fortsatt bra vecka.

Glasdörrarna

Jag har varit ute i garaget och fotat glasdörrarna som jag köpte på loppisen. Så här ser dom ut det är 2 st likadana bredare dörrar samt en smal sidodörr som vi nog ska använda till annat. Vad det blir får jag ta någon annan gång. För alla dörrar betalade vi 300 kr så jag tycker att det är ett fynd.Idag har jag varit och beställt runda kopphandtag sådanna som är infälda i dörren eftersom dörrarna ska skjutas in i väggen. Det blev 4 st till varje dörr eftersom de ska täcka båda handtaget och låshålet. För att kunna greppa dörren när den är inskjuten i väggen så blev det ett handtag som är som en ögla och sitter infälld i gaveln. Svårt att beskriva men jag får visa senare när dörrarna är klara. Det ska även på ett lager med färg eller två. Får se om det blir till helgen. Ha en fortsatt bra vecka.

RSS 2.0