Vad har gubben gjort?

Igår när jag var på Ikea så höll gubben på här hemma. Så det var roligt att komma hem och se hur det såg ut.
Det var lagt klart golvet i köket så nu står det ordinarie matbordet på plats. Det går bra att tapetsera väggarna fast bordet står där.Sen hade han börjat tapetsera i dotterns rum. Så idag när jag kom hem från jobben så var det både tapetserat och inlagt golv i hennes rum. Han har sina lediga dagar eftersom han jobbar skift och då händer det saker här hemma som det är så roligt att komma hem och se.Nu har han börjat tapetsera i vardagsrummet.Jag ska fortsätta montera lådor och dörrar i kväll. Imorgon är det info/kickoff på jobb2 med mat och sådant så det blir inget gjort imorgon kväll för min del.

Ha en bra kväll.

Ändrade planer

Det blev ändrade planer vad det gällde dagen. Pratade med min lilla systeryster igår och då blev det plötsligt bestämt vad vi skulle hitta på idag. Vad tror ni vi gjorde jag och syrran? Bilden kanske ger er en ledtråd.Ni som gissade på att vi åkte till Ikea gissade helt rätt.Handlade en hel del till men inte allt utan vi har beslutat att vi ska beställa resterande stommar till garderoberna och tvättstugan. Men det blev sådant som inte går att beställa eller som fattades till det vi redan hade köpt tidigar som dörrar till ena skåpväggen. Så här såg det ut efter det att jag hade lämnat av systeryster och hennes inköp.

Det är praktiskt att kunna lyfta bort stolarna så att det bara blir två kvar man rymmer så mycket då.

Vad gubben har gjort medan jag var och handlade tar jag imorgon. Godkväll och sov gott.


Skåp montering

Igår var det den stora skåp monteringsdagen. Lilla systeryster var här på förmidagen och satte ihop stommarna till sonens skåp. Det ska täcka en vägg från golv till tak och ska rymma alla hans filmer.Det blev tydligen ett skåp för mycket så vi får hitta på något med det senare. Det är ett 128 cm högt skåp.När jag kom hem så började jag sätta ihop stommarna till skåparna i vårat sovrum. Det ska också täcka en hel vägg med ett hål för TV. 

I skåpen ska mina böcker få plats.

Herr Duracell håller på med att lägga golven han har nu börjat på vardagrummet.Idag ska jag städa ur köket så att han kan fortsätta lägga där sedan. När golvet är lagt ska köksbordet och stolarna in.
Jag längtar det börjar närma sig inflyttning. 

Idag är det en stor dag för E som fyller 15 år och moped så jag vill bara säga grattis på födelsedagen. Vi kommer imorgon och firar för det var visst tjejfest ikväll.

Ha en bra dag.

Tidig kväll

Idag blir det inga bilder utan ett kort inlägg. Vi håller på som vanligt men det händer inte så mycket när båda jobbar. Jag har varit till massören idag så nu är jag fixad var kortare på västersida pga ländryggen och en låsning i bröstryggen så efter lite knak och brak så känns det bättre så jag tar det lugnt i kväll. I morgon kommer lilla syster hit så jag ska sätta henne på att skruva ihop skåpen från Ikea. Själv slutar jag tidigt imorgon så nu är det full fart mot helgen. Ha en bra kväll.

Golven är påbörjade

Nu har gubben börjat att lägga in golv i huset. Det känns som om vi närmar oss inflyttning. Hallgolvet är lagt det ska bara fogas och det är min lott så jag ska göra det vid lämpligt tillfälle. Jag tänkte vänta tills barnens badrum är lagt så att jag tar dom rummen samtidigt när man är på gång. Som svar till Anna  hallgolvet är ett blankt (polerat) svart stengolvt det kommer även vara samma golv i badrummen och tvättstugan.
Nu håller Herr Duracell på med att lägga golven i sonen och vårat sovrum.  

Det är ett laminatgolv ett klickgolv och han är så nöjd med att det är så lätt att lägga.

Jag håller på med att måla, just nu är det i dressingroom/walkincloset som jag målar väggarna. Vi kommer att sätta upp Pax garderober länst väggarna och där dom inte täcker väggarna ska vi tapetsera. Varför måla då? jo för om man skulle vilja ändra så finns det ialla fall en vit vägg bakanför garderoben.Annars väntar jag på att få gå till massören och få höften fixat. Jag ramlade på söndagsmorgonen och slog i sidan det var morgonfrosten och en hal fläck som jag inte såg så plötsligt låg jag bara på marken. Jag känner att jag blev lite sned och stel efter fallet men det är inget större fara. Det var allt från mig ikväll ha det bra.  

Läget efter vecka 38

Idag ska jag visa hur vi ligger till efter ännu en vecka har paserat. Eftersom taken börjar vara klara så har maken börjat att sätta upp lite köksskåp och fläktkåpan i köket.Bänkskåparna ska sättas när vi har lagt golvet så det får bli senare. Jag har målat och hållit på med underarbete på den lilla toaletten. Vi ska vänta med den stora tills vi har kommit in i huset, huvudsaken att det finns ett badrum.

Först har det spacklats...och silikonats i hörnen...Sen är det remsorna i skarvar och hörn som sätts med tätskiktet (gummikletet)sen ska väggarna och golvet täckas med tätskiktet. Här är det gjort två varv men jag ska göra ett var till innan jag är nöjd.Maken har börjat att lägga stengolvet i hallen oj vad jag läntar till det är klart. Jag har fått tag i svart fogmassa så jag är nöjd.Vi har inte tapetserat i något mer rum utan det får bli senare.

Jag ska även hälsa och tacka huset på backen för den goda kakan hon med familj kom förbi med idag den var super god. Det var allt från mig ha en bra vecka.

Gardin funderationer

Jag har lånat hem lite gardin prover för att se vad som skulle passa i vårat sovrum. Det är ju en lite svårt att hitta samma rosa färg som väggarna. Dessa tygprover tycker jag att det finns många färger att välja på så att kanske någon skulle bli bra.Men något som var samma färg som väggarna fanns inte så jag får gå på den ljusa randen i fondväggen istället och då fanns det lite allternativ att välja på.eller...kanske...Skillnaden mellan dessa tyger är att de ena tyget har mer lin och är lättare vilket ger en skirare gardin.

Det lutar åt den som består av 79% lin och 21% bomull som väger 110 g/m2 det andra tyget består av 58% lin och 42% bomull och väger 160g/m2. Båda är 150 cm breda och tillverkas av Svensson Markspelle.Inget är bestämt ännu men jag vill vara ute i tid. Gardin tyget som jag hade tänkt ha i dotterns rum är nu uteslutet eftersom det blev blommiga tapeter i hennes sovrum så där måste jag också hitta något nytt. Men till att börja med så kommer vi att sätta upp rullgardiner så det är inte så akut utan det kan jag välja om något halvår eller så.

Nu ska jag fortsätta med att kleta på tätskikt i badrummet så det är klart när Herr Duracell kommer hem från sitt jobb. Han jobbar i helgen men snart är det slut om det vilket jag tycker är skönt. Ha en bra lördag denna soliga dag.

Resterande väggar i sovrummet

Nu ska jag avslöja vilken färg det blev på dom andra väggarna i vårat sovrum. Jag utfärdar en varning till ni som inte gillar starka färger. Så här blev det...
Vi har även burit in det blivande golvet i rummet så att det ska få ligga där några dagar innan det börjas läggas.Gubben har nu börjat att tapetsera nästa rum och det blev sonens också det är en mörkare färg.Så här på håll så ser den ganska tråkig ut men den har lite struktur och liv om man tittar lite närmare.Det är en mörkgrå tapet från eco. Alla sonens möbler är vita så därför blir det bra med lite färg på väggarna. Resterande rum i huset kommer att gå i vitt och ljustbeige.  Det var allt från mig ha en bra fredagskväll.


Första tapetvåderna

I afton har gubben börjat att sätta upp tapeter medan jag målar tak. Premiär rummet för uppsättning blev vårat sovrum där han har valt tapeterna. Det är fondväggen som är upptapetserat. De ska sedan kantas med enfärgade tapeter.
Ni som har svårt med starka färger bör nu sluta att läsa denna blogg och övergå till någon annan.Här har mina guldkontakter kommit på plats.Tapeten är en Midbec från den nya kollektionen B-Lounge.
Ha en bra kväll jag ska försöka se Filip och Fredrik ikväll.

Tråkiga besked

Idag fick vi ett tråkigt besked. Så jag kommer inte skriva så mycket i mitt inlägg idag utan tankarna går till Mona och hennes nära och kära ikväll.  Mona blev endast 45 år och har varit en riktig kämpe i kampen mot sin sjukdom. 
Bilderna som visas är bilder som jag tog tidigare idag på en sådan vacker blommarangemang. 


Privat bild


Privat bild


Privat bild


Privat bild


Privat bild


Privat bild


Privat bild
   

Privat bild


Privat bild


Privat bild


Privat bild

Jag vill avsluta inlägget med att grattulera B till körkortet som hon blev lycklig ägare till idag. Kör försiktigt säger moster.

Lite av varje

Jag kom på att jag i ett tidigare inlägg har sagt att jag skulle visa hur frukten ser ut på fotbladet. Så här kommer det bilder nu innan frosten hinner ta dom.

På tal om fötter så har även vår katt gjort ett avtryck av sin tass i flytbetongen (eller är det spackel) i badrummet.Det blev bara ett steg in sen vände han det var nog ett obehaglit underlag att gå på.

Annars håller vi på som vanligt. I hallen har taket målats en tredje gång så att nu kan vi börja sätta upp lamporna. Inner kupan som sitter i lådan som jag har byggt har kommit på plats.Det är fyra st lampor som sitter på rad längst hallen. De är seriekopplade med dimmer så att man kan ha lite svag belysning om man vill. Hur dom ser ut visar jag när de är uppsatta men jag kan säga att lampan heter Munkegård och är designad av Arne Jacobsen.Det var allt från mig idag, ha en bra kväll.

Takmålning

Idag har vi kunnat börja måla tak i huset. Det känns roligt inflyttningsdagen närmar sig. Hallen och vårat sovrum är det som har fått första strykningen av målafärg.

En halvhög vägg har också kommit på plats.Det är i köket, diskbänken kommer att vara på andra sidan. Det blir trevligt att kunna stå och titta ut eller prata med de som sitter vid matbordet medan man diskar.
Ikväll kommer dottern hem så det blir roligt. Hon stannade kvar på förmiddagen för att se på danstävlingen som var i Luleå idag. Hennes kusiner (min storasysters tvillingar) tävlade så moster, mormor & H var där och såg. Det gick jättebra för H & P dom vann dubbelbuggen i sin tävlingsklass och kom tvåa i buggen. Så ett stort grattis till stordansarna.
Ha en bra kväll.

Första gången i huset

Idag åt vi vår första måltid inne i huset, den var enkel middag med plast fodral till vissa tillbehör men det var våran första måltid i huset.Det här var det som bjöds den första måltiden.


Fönster belysning

Vi har satt upp lite lampor i fönsterna inte för ljusets skull utan för att det ska bli lite mysigt när man håller på att jobba på kvällen när det har blivit mörkt. Det ser även lite mer bebott ut på håll. Så här ser det ut.


Vardagsrummet


Köket

Utifrån ser det ut så härIdag jobbar gubben eftermiddag så jag har inte hållit på något i huset ikväll utan istället har jag tvättat, strykt kläder i mängd, diskat och städat lite istället. Jag hade tänkt att färga håret men det får vänta till en annan dag. Som tur är har lilla systeryster varit här och spacklat idag och hon kommer igen i morgon. Själv ska jag ägna mig åt trevligheter så som mat och mingel i morgon så då blir det inte gjort något på huset för min del imorgon. Men till helgen får man försöka ta igen det och hoppas att man kan börja måla lite tak. Det var allt från mig ha en bra kväll.

Hemma hos dottern

Vi passade på att åka förbi och hälsa på dottern när vi var till Haparanda i söndags. Hon och hennes två kombosar har fått lägenheten tapetserat och har hunnit att boa in sig. Så jag tog lite bilder. Vi börjar med dotterns rum.VardagsrummetKöket


Bordet är ett gamalt furubord från Safac som jag köpte när jag flyttade hemifrån som nu är om målat.De fina gardinerna köpte de i Luleå.Inte så tokigt för en student lägenhet. Nu ska jag fortsätta spackla en liten stund till innan det är dax för att sova.

Ikea

Jag hade problem med att lägga in bilder på gårdagens inlägg så det kommer idag istället.

Idag  (i går) har jag och gubben varit till Ikea i Haparanda. Jag hade en lång lista på vad vi skulle handla även ritningar på skåp som skulle täcka hela väggar. Det som inte riktigt var klart i förväg var vilka dörrar det skulle vara på skåpen. Det är lättare att bestämma sig på plats.
Det var inte bara en sak som skulle in handlas så vi hade var sin flakvagn för att lasta de platta paketen i självplockarlagret. Båda fyldes till bredden ganska fort och då hade vi bara kommit till rad 1. Vi beslöt oss att ta det till kassan och börja packa bilen för att se hur  mycket till vi kunde rymma. Vi stuvade och lastade det vi hade köpt och när vi var klara så var bilen var full packad, så det var bara att ge sig av hemmåt igen. Så här såg det ut.Det var en hel del kvar på listan så det får bli en tur igen till Ikea men det får bli först om några veckor. Visste ni att om man handlar mer än 100 artiklar så slutar kassan ta emot mer och man måste betala innan det går fortsätta. Det hände oss igår. Ha en bra vecka.

Lördagskväll

Idag har jag spacklat tak nästan hela dagen och maken har skruvar skivor. Han börjar bli less på att sätta skivor som tur är är det snart över.Den konstiga saken i rummet är en saxlyft som han har gjort. Man använder den när man sätter skivor i taket så man slipper hålla upp skivorna. Man lägger skivan på ramen som sedan pumpas upp med en form av domkraft tills skivan når taket sedan är det bara att skruva. Det fattas någon skiva här och där eftersom skivorna i en viss längd tog slut på affären så det är bara invänta ny leverans.Hålen för lamporna i hallen är upp sågade så nu gäller det att få det bra spacklat så det inte syns några skarvar eftersom lamporna ger släpljus efter taket.Det är jag som har snickrat ihop lådorna ovanför takskivorna som lamporna ska sitta i.

Även ett hål långt uppe på en vägg är upp sågad och en kontakt är satt i hålet, det kommer senare att täckas med ett galler åt båda hållen på väggen.Vi kommer att ha rotern för det trådlösa nätverket i väggen så man slipper ha den framme även ett rör där bredbandskabeln ska dras till den finns på plats i hålet. 

Ikväll blir det en tidig kväll för imorgon ska vi upp tidigt och iväg till Ikea för stor handling. Jag har gjort en lång lista på vad som ska köpas. Vi kommer inte att rymma allt i bilen trots att vi har tagit bort det bakersta sätet utan får lägga in en beställning senare. Men det är alltid bra att ha sett och klämt på det man ska beställa innan så att man vet färger och sånt. Så ha en bar lördagskväll ni som ska vara uppe några timmar till.

 

Dottern fyller år

Idag för 19 år sedan förändrades mitt liv, jag blev mamma. Mamma till ett litet flickebarn på 3700 gram och 53 cm lång. Detta hände 01.50 för exakt nitton år sedan. Det var vårt första barn och det första barnbarnet på båda sidor så spänningen var stor. Vi åkte in på BB på söndagen och det hann bli tisdag innan hon föddes. Att hålla det hemligt var omöjligt eftersom de närmaste hade telefonkontakt och körde runt parkeringen på Lassa för att kolla om bilen stog där eller inte. På måndagkvällen kom barnmorskan in och frågade om vi ville tala om att vi var där eftersom oroliga närstående hade ringt dit och undrat varför vi inte hördes av om det var något fel.  Att få upp det lilla knytet efter två dagars värkar var underbart och värt varenda sekund. Att få se detta underbara barn (i våra ögon) växa upp och utvecklas till den hon är idag har gjort oss oerhört stolta som föräldrar.  Det här är första året vi inte kan fira hennes födelsedag tillsammans eftersom hon har flyttat hemifrån och vi kommer först på söndag att åka till Luleå ( på hennes önskemål nollningsveckan pågår). Jag vet att hon kommer att bli firad av sina gamla och nya kompisar i kväll. Så skär det ändå i hjärtat att inte få ge henne en kram idag på födelsedagen.  Vi ringde tidigt i morse och sjöng för full hals så jag hoppas hon också känner att vi vill fira henne stort idag.

Ombesiktning

Idag torsdag har jag min lediga eftermiddag då jag brukar passa på att göra ärenden. Idag var det dax för besiktning av bilen allt gick bra tills det var dax att lossa på dragkroken, den satt som sten. Resultatet blev ombesiktning. När jag kom hem så tog maken loss den direkt och smörjde upp den så det är bara att åka tillbaka och visa upp det hela igen, helt onödig kostnad kunde ha köpt något annat för det. Varför har man en dragkrok som går att ta loss vi tar väll aldrig bort den utan den sitter pall hela året förutom på bilprovning, Måste försöka komma ihåg det till nästa år att lossa och smörja innan besiktning,


Här syns den den lätt rostiga eländet som ska besiktas igen.

Har även varit och tagit bort stygnen på kinden. Fick en praktikant som studsade av lycka för att få ta bort dom. Praktikanten drog sönder skyddshandskarna i sin iver att få ge sig på mina stygn. Ärren ser bra ut det kommer nog inte att synas det ser ut att läka bra. Distiktsköterskan trode jag hade varit till Umeå och gjort det för att det var så snyggt gjort. Det känns bra när det är i ansiktet. Sen var det veckohandlingen som skulle göras. När man ska handla för en hel vecka blir man ganska slut på förslag och går på rutin om vad som brukar gå åt. Det får bli en skärpning när det blir lugnare med planerad matsedel för veckan.

Nu håller jag på med att spackla i taken i sovrummen. Jag spacklar tunnare så det torkar och tar det en gång till istället där det har sjunkit in istället för att slipa bort ett tjock lager med spackel.Igår blev det inget inlägg för jag hade fullt upp på att beräkna och göra en lista på vad vi ska köpa på Ikea. Vi ska till Haparanda  i helgen så man vill att allt ska bli rätt och inte missa något. Jag vet att vi kommer inte att kunna köpa allt som vi ska ha men vi kan i alla fall ha sett på det så att det är ok att beställa senare. Ha en bra kväll.
   

Svampar

Varje år de senaste åren brukar vi gå på svampjakt i skogen för att leta kantareller. I år som verkar vara ett bra svampår hoppar vi över svampjakten. Men bara här på tomten kan man se en hel del svampar men inga som vi äter. Vad säger ni om dessa stora Röda flugsvampar.Eller antalet på dessa, de växer så tätt att det blir som en enda stor klump.Det måste vara den blöta sommaren som har gjort att det växer så mycket svamp.

I dag har jag valt tapeter till de sista två rummen så nu behöver jag inte tänka på det längre. Till vårat sovrum blev det en helt annan färg än vad jag hade tänkt mig. Det var maken som ville ha den färgen och jag ska säga att jag aldrig har haft tanken på rosa tapeter tidigare. Kan inte komma ihåg att jag ens som barn har haft rosa i mitt rum. Vilken nyans och mönster får ni se när dom har kommit upp på väggen. Det är någon vecka till innan vi har kommit så långt. Förkylning har börjat att släppa så till helgen kanske man har fått tillbaka energin igen. Ha en bra kväll.

Snuvig

Imorse när jag skulle iväg på jobbet vid halv åtta så var bilens rutor täckta av ett tunt lager med frost. Nu börjas det med att skrapa rutor igen fy. Garagen är fulla med allt möjligt så det går inte att köra in bilen så nu är det bara att komma igång tidigare så man hinner skrapa rutorna. Ännu har frosten inte tagit blommorna men det är väll bara en tidsfråga när allt är fruset. Igår tog jag denna bild på den röda näckrosen i dammen.Det finns en del knoppar som inte har slagit ut ännu så jag hoppas vi ska få ha några plussgrader på natten ännu några veckor. Min förkylning sitter i fortfarande och har övergått till snuva så näsan lyser lika röd och fin som näckrosen. Jag har varit och blivit lite ompysslad idag också. Först frisören så att man börjar få se något igen eftersom pannluggen hade blivit så lång och var mest i ögonen. Direkt efter det var det plockning och färgning av ögonbryn nu väntar bara färgning av håret som jag brukar göra själv. Planerar att göra det på söndag eftersom jag vill ta bort stygnen på kinden först. 
Gällande huset så är det bara två rum kvar att välja tapeter till dom andra rummen har jag redan klart med vilka tapeter det blir. Få se om det blir på torsdag jag ska ut och leta tapeter. Det är till vårat sovrum och tvättstugan som inte är bestämt ännu vilka tapeter vi ska ha.  Har någon sett en snygg tapet så tar jag gärna emot tips. Ha en bra kväll.

RSS 2.0