Gott slut

Idag är det sista dagen på detta år och det ska vi fira med god mat och raketer tillsammans med vänner. Igår var jag ledig och passade på att ta bort julsakerna så nu är hallen full av kartonger. Ni kanske tycker det är tidigt men jag tycker det är roligare att starta tidigt och klädde julgranen redan till den första advent.Nötknäpparen får vara framme ett tag till eftersom nästan alla nötter är kvar.Igår var det inte så kallt ute så vi passade på att ställa in kupevärmaren i växthuset för att få snön på taket att halka ner. Det är lite lättare att göra på det viset änn att skotta av det med spade. Så nu är växthustaket fritt från snö.Sedan vill jag önska alla ett Gott Nytt År.
Julveckan

Det har varit fullt upp den senaste veckan. Det började förra lördagen då jag fyller år och snön vräkte ner. Så kalaset blev både på lördagen och söndagen. Jag ville inte att storasyster skulle komma körande i snöstormen så mina systrar med familjer kom på söndagen istället. Helt ovetande av vad den andra hade köpt i present så kan man säga att dom vet vad jag tycker om.Och dom har rätt för jag gillar dom mycket. Det blev att använda båda till att pryda matbordet på julafton. Som firades här hemma tillsammans med makens pappa och syster med familjer.Dessa hjortar fick jag av dottern och ett par fina lycktor av sonen.

När gästerna hade åkt på julaftonkvällen så testade vi att spela Kinect. Det var riktigt roligt men ganska jobbigt speciellt efter all julmat som man hade stoppat i sig. Sedan har vi haft pilkastar tävling så att vi har fått lov att köpa fler pilar för att det har gått sönder några pilar.

Juldagen så bjöd vi hit min pappa med fru. Då passade vi på att laga något som inte har någon koppling till julen förutom efterrätten som var pepparkakscheesecake. Sedan fick jag äran att få hämta dottern efter hemvändar krogkvällen. Så den natten tillbringade jag på soffan i väntan på att telefonen skulle ringa.

Annandagen var jag och maken på mellandagsrea. Sonen fyller år den första januari så det var födelsedagspresenter vi var på jakt efter. Sedan blev det tidigt i säng för min del eftersom jag har jobbat idag.

Men det blev att jobba halvdag så jag har hunnit med lite mellandagsfynd i dag. Dessa fynd har jag gjort på JT:s elservice som hade halva priset på julbelysning och lite rea på andra saker. Dottern fick ju lampan som jag köpte sist så nu blev det en lampa till sonens rum. Det blev denna stora plåtblomma som fyller upp nästan hela fönstret.

  
Från insidan...och så här ser den ut ifrån utsidan.

Det blev också en ljuslinga med vita pärlor som jag har lagt på spiskransen till att börja med.Får se om den åker ner i en lykta eller någon glasvas eller jag kanske använder den vid dukning som bordsdekoration. Vi får se vad jag hittar på. Ha ett gott slut om det inte blir något mer inlägg innan nyår.

Paket med posten

Igår kom postbilen med min lampa. Så idag blev det att försöka hitta en snygg glödlampa till den. Det var inte lätt för dom glödlampor som har reflektorer är silverfärgade och min lampa är guldfärgad. Så tillslut blev det en glödlampa med små dioder som har ett gultsken. Så nu sitter lampan på plats i dotterns rum. Så här blev det.Lampan framifrånfrån sidanoch på håll.

Annars har jag varit på jakt efter en krans att sätta på spiskåpan och igår hittade jag äntligen den. Det blev en krans gjord av blåbärsris som inte barrar inomhus. 

 

Nästa år hoppas jag att jag hinner ut och plocka mossa och ris till att göra juldekorationer innan snön kommer. Jag får nog vara ute redan i början av oktober så tidigt som snön har kommit de två sista åren.  

Den blev min....

 ....vägglampan Pistillino från Design Studio Tetrarch. En nervös dag tills auktionen var avslutad och jag låg högst. Men nu är den min och jag kommer att få hem den innan jul. Jag har tänkt sätta den på väggen i dotterns rum för där tror jag den kommer att passa bra till tapeterna. Får visa hur det ser ut när lampan har kommit på plats och hur fint det lyser om den.

Andra advent

Idag är det den andra advent och julen kommer närmare. Vi har stökat på här hemma med att göra massa småfix så som att sätta upp lister som fattas. De flesta julklapparna är köpta och inslagna.Det fattas något större paket som jag hadde tänkt åka iväg i morgon och köpa. 

En till adventsljusstake har kommit fram ur julsakslådan. Den har smyckats med små julstjärnor och grönmossa. Ljusstaken har jag fått av min lillasyster och de söta barnen av min storasyster.

På bordet står även en sorts taklök som har vuxit att den har mer fått formen som en julgran. Den ser plastig ut men det är en riktig växt.Färgerna passar bra nu till jul.

Tänkte åka iväg på julmarknaden på Nordanå men efter en titt på termometern så beslöt jag att stanna hemma och se på skidtävlingarna istället och kanske baka några bullar.

RSS 2.0