Jippi

På torsdagen fick jag klubbslaget på den varan jag budade på. Det var spännande och direkt efter bjöd jag på en segerdans här hemma. Nu väntar jag bara på att få hem det. Jag kan visa en liten glimt av det jag har köpt.Kanske någon som känner igen det.

Annars så krånglar min vanliga dator någon form av virus så jag anväder dotterns gamla dator. Jag ska ta med mig den på måndag till dom som kan fixa till datorn.

Igår kväll fick jag se en räv utanför köksfönstret. Så först blev det att kolla att våran katt var inne sedan skulle jag ta fram kameran men då hade den sprungit iväg. Den så fin ut i pälsen så det är ingen skabbräv men ändå oroväckande att den kommer så nära huset. Ha en fortsatt bra söndag. Nästa helg kanske vi äter på den nya servisen.

Gardiner

Idag håller jag på med att sy gardiner. Det är en lämplig sysselsättning när man ser på skidåkning.Igår hade jag tänkt sätt de sista kakelplattorna i torkrummet men vi var utan kakelfix så det blir att åka iväg och köpa mer så att jag har hemma ifall jag får lust till det nästa helg.

I fredags var jag och hyrde 3 st filmer det är något jag inte har gjort på länge. Jag hoppas vi ska hinna se dom innan nästa fredag när de ska lämnas igen. Något annat som har kommit fram är lergrytan som jag brukar använda att laga mat i på våren. Perfekt om man vill sitta ute och gotta sig i solen så när solen försvinner och man börjar vara sugen på mat så är den klar. Det tar ca 1.5 - 2 timmar att tillaga kött i den och ca 45 min för potatis och morötter. Så det blir att sätta in köttet först för att en timme senare lägga dit potatis morötter lök eller annat som man vill ha till köttet. Idag blir det grytbitar i lergrytan.  Ha en fortsatt bra dag och håll tummarna för de svenska skidskyttarna.

Kalas

I måndags så fylde min svägerska år så vi var bjudna på middag. Dom bjöd på en jättegod kycklingrätt som hade messmör i såsen. Jag tror inte jag har ätit den tidigare men det blir nog inte sista gången för den var så god. Innan vi åkte dit så var jag förbi blomsteraffären för att köpa några blommor. Jag bad dom göra en ganska kompaktbukett av blommorna som jag hade valt. Den blev så fin tyckte jag att dagen efter var jag dit för att köpa mig en likadan. Tänkte först välja en annan färg på rosorna men det blev tillslut samma färg. Det dom skiljer sig på är att jag har en annan färg på nålen.  Så här ser min bukett ut.

På översta bilden syns lite av mitt handarbete. Det ska bli en pläd i den här rosafärgen och mönstret är ett varv med stolpar sedan ett varv med en stolpe en fast maska sedan hoppa över en maska och virka en stolpe igen, samma hela varvet ut. Sedan blir det ett till varv med stolpar. Nästa varv blir dubbelstolpe sedan en fast maska för att virka en till dubbelstolpe efter en överhoppad maska samma sak varvet ut . Nästa varv börjar man om från början. Jag kanske inte är så bra på att beskriva mönstret men jag har gjort ett försök.Nu är det snart dax att sätta sig och virka framför tv:n. Ha en fortsatt bra vecka.


RSS 2.0