Nattlig gäst

Vi har inte bara haft dottern hemma i helgen på besök utan även en nattlig besökare som lät sig väl smaka av träden på framsidan. Man kan se hur den har börjat äta av bollpilen där den även tog med sig ljusmattan som hängde i trädet. Som tur var inte strömmen på en del av ljusmattan hängde kvar i bollpilen och en bit av den låg i snön nedanför.Sedan har besökaren gått vidare till äppelträdet där den har ätit vidare och lämnat lite av ljusmattan.Efter det har det prommenerat iväg längst infarten för där hittade maken rester av ljusmattan. Här är fotspåren efter våran nattliga gäst.Så till våren blir det att ta fram sekatören och beskära träden eftersom det blir så fransigt där de har ätit och då blir det lättare sjukdommar i träden. Jag har även sett andra större spår i trädgården så det är inte första gången i vinter vi har besök. Men jag hoppas att det är den sista.
Ha en fortsatt bra söndag själv ska jag iväg och fira min systerdotter som fyller år.

Äntligen sol

I helgen har äntligen solen kommit fram och värmer både kinder och själ. Man blir så mycket mer aktiv när solen skiner. Igår hann vi med ganska mycket. Först var vi iväg och hälsade på ett par som har byggt om sitt hus och har nu fått ett jättestort kök. Det var superfint med vitt Marbodalkök med ekbänkskivor och vissa detaljer och rostfria vitvaror. När vi kom hem så skottade vi av skärmtaket sedan blev det bastu innan maten. Jag färgade även disktrasorna en idé som jag har tagit från Anniebo.FöreEfter

Till melodifestivalen blev det ost och kex. Jag hade tidigare i veckan varit och köpt olika ostar på en delikatesaffär som jag hade fått ett presentkort hos till jul. Eftersom det är alla hjärtans dag i helgen så fick veckans blommor extra dekoration med hjärtan.Lite kort om veckans händelser: måndag var vi på middag hemma hos svägerskan som har fyllt år. De bjöd på en jättegod pastagratäng. Tisdagen var jag på vinprovning med ett helt gäng med kvinnor, en må bra kväll. Biblioteket och Rondellen (loppis) är också ställen som jag har besökt i veckan. Just nu håller maken på med att kakla i badrummet så det är dax för mig att städa här hemma. Det ser så dammit ut nu när solen tittar in för att inte tala om fönstrerna som ser ut att behöva en rengöring. Ha en fortsatt bra söndag.


Love me

I gårdagens tidning så annonserade ett badrumsföretag här i stan att man hadde rea på utställningsmöbler och blandare. Till vårat nya badrum så fattas det en blandare så jag passade på att åka dit för att se om jag kunde fynda en kran. Vad hittar jag när jag går omkring bland utställningsbadrummen om inte kranen som jag gillar till 50% rabatt. Kranen kommer från Svedbergs och heter Love me och så här ser den ut.Bilder från Svedbergs
Till den så är det proppen i avloppet som man bara trycker på för att stänga eller öppna. Så nu har vi allt till badrummet från lampor till badkar nu gäller det bara att få det klart. Längtar så till att få ta det första skummbadet i det färdiga badrummet. Med det snöoväder och kyla som vi har nu så vore det helt underbart att få njuta av ett varmt bad på kvällen. Ha en fortsatt bra vecka i kväll blir det soffan och Bygglov för min del.


RSS 2.0