Takdropp

En underbar dag solen lyser och man känner hur den värmer och det har börjat droppa från taket.
Vi har varit ute på promenad både på lördag och söndag. På lördagen såg vi hur en kabel hände lågt nästan vid marken. Det visade sig att en kabel hade gått sönder och trådarna hängde fritt vid kabelbrottet. Som tur var visade sig att det var en telekabel och inte en elkabel. På högra sidan av stolpen ser man kabelbrottet. 

 

 Det är inte så konstigt att det går sönder när man ser hur mycket snö som ligger på kabeln.

 

 Nu hoppas jag på att vi ska få fler dagar som denna fler helger framöver.

Uppsatta lampor

De guldfärgade Skellefteå vägglamporna hamnade i dotterns rum ovanför sängen. Min fina lampa som har suttit där tidigare sitter numera i taket och kastar sina skuggor. Lamporna passar bra till tapeterna så jag känner mig nöjd. Så här ser det nu. 

 

Andra som ska känna sig nöjda är systerdottern och hennes pojkvän som har gjort ett mycket bra tävlingsbidrag i Skanskas tävling om att göra städerna smartare. Dom tävlar med bidraget stadens potensial. Vill du gå in och titta och rösta på bidraget så är sista dagen idag man kan lägga sin röst.

Snö och kyla

Det har varit riktigt kallt ute den här helgen. Termometern visade -32 grader på lördagsmorgonen. Men solen tittade fram både på fredag och lördagen. Så jag trotsade kylan och satt ute båda dagarna en stund och myste i dess strålar. Det gäller bara att klä på sig ordentligt. 

I januari var jag på Myrorna och köpte en skål med stämpeln Svensk Tenn. Den använder jag nu till mina blommor. För två veckor sedan blev det denna bukett.

 

I fredags blev det denna.Jag har även fått hem mina senaste lampor som jag köpte på tradera. Det blev 2st guldvägglampor från BJS som är tillverkade i Skellefteå.

 

Sedan fick jag tag i en till bordslampa exakt likadan som jag har sedan tidigare. Det är också en Skellefteålampa.Vägglamporna ska upp på väggen ovanför sängen och bordslamporna ska stå på sängborden. Men först ska kontakterna bytas eftersom dom inte passar i vägg uttagen.Avslutar inlägget med en bild på mina tulpaner som lyser upp vintermörkret.

RSS 2.0