Fiske och bad

Hela familjen har varit till svärfars stuga och hälsat på i några dagar. Vi har fiskat, badat och varit på loppis. Här kommer lite bilder från stugan.Det är så härligt att sätta sig på bryggan på morgonen och dricka en kopp kaffe och titta ut över vattnet.

Den här sommaren har varit otroligt fin och man vill inte att semestern ska vara slut. Jag ska mjukstarta arbetet nästa vecka eftersom jag har varit och arbetat lite då och då under min ledighet så har jag lite kompledighet att ta ut. Ha en fortsatt bra dag.


Semestertider

Jag njuter av solen och den lediga tiden som man kan ägna åt familjen och trädgården. Har varit både här och där under den senaste tiden. Vi drog ner till Stockholm på torsdagen och vi var varken utrustade med GPS eller karta så med alla ombyggnader av vägnätet under natten så drog vi förbi både Stureplan och alla andra innerkrogar innan vi var på rätt väg. Det var inte bara en gång vi körde förbi Stureplan och med tre timmarars felkörning var inte min make så glad. Väl på plats har ví njutit av gott sällskap och god mat. Vi har bott hos min moster och morbror där också min lilla syster med familj hade kommit dit. Vi har inntaget middagen ute i trädgården längst ett långt bord och både fått god mat och dryck. Varit på Vaxholm och sett olika båtar och kändisar samt besökt butiker. En stor bakluckeloppis på Siggesta gård var det sista vi gjorde innan vi drog vidare till norrland. Ett stopp på vägen var Ikea i Sundsvall för att fylla på lagret med blockljus och servetter. Här kommer lite bilder av min moster och morbrors trädård.Bild Vita rosorBild rosa rosorBild rävsvansar dessa var minst 50 cm långaBild Dalia rabattenBild trappanBild Vita stockrosor

Jag lämnar er dessa dessa bilder av mosters trädgård och återkommer med mer bilder vid ett annat inlägg.

Lampa från Skellefteå

Den här lampan köpte jag nyligen på Tradera.Det är en bordslampa i plåt och under lampan finns detta märke.Det står Skellefteå BJS nummer 51. BJS står för Bäcklunds järn och smide om informationen jag har fått stämmer.

Jag har inte kunnat tända lampan ännu för jag måste byta kontakt. Vi har bara jordade uttag och lampan har en helrund ojordadkontakt. Jag tror jag ska byta hela kabeln också så man får en tygklädd sladd istället för en i plast. Var lampan ska stå vet jag inte men jag ska nog hitta en bra plats för lampan för den är så fin.

Jag hade lovat maken att inte köpa någon mer lampa på ett tag men det är svårt att hålla när det finns så många fina. Kanske blir jag vinnare på de lampor som jag har budat på, så i morgon har jag kanske fått nya fina lampor att hänga upp. Maken vet om att jag har lagt ett bud och han tycker också de är fina. Så jag håller tummarna.


En dagstur

Vaknade på lördagen till ett soldis så vi kom överens om att göra en utflykt. Vi hade sett att det var en två-dagars auktion i Ånäset som verkade intressant så vi bestämnde oss för att åka dit. Väl i bilen så kändes det så varmt så första stoppet blev i Lövånger för att köpa glass. Ju närmare Ånäset vi kom desto mer säkra blev vi på denna dag inte skulle tillbringas på en auktion. Istället blev det ett besök på kläd- och skoaffären i Ånäset. Alla tre jag, maken och sonen hittade både kläder och skor som vi gillade. Det här är vad jag köpte.En tunn tunika som man knyter på höften som det var halva priset på samt ett halsband.Halsbandet är en ledad uggla med lite blingbling. På skoaffären blev det ett par sandaler.

Efter våran shopping blev det att köpa hämtpizza på busstationen som vi tog med till Skäran.
Skäran är en jättefin långgrund badplats vi havet med mjuk sand och varma klippor. Det känndes skönt att ligga och vila i sanden för det blåste lite kallare vindar från havet som svalkade. Det blev inget bad i havet men senare  i en sjö när vi var nästan hemma.

Första semesterveckan

Jag började min semester i veckan och har haft tur med vädret. Så här har jag tillbringat denna vecka.

Måndag: Vaknade redan kl 5.00 klev upp med maken som skulle iväg och jobba. Det såg ut som om det skulle bli en solig dag så jag gick ut i trädgården redan kl. 7. Hade planer att åka iväg på IKEA om det skulle vara dåligt väder. Rensade ogräs och vattnade hela dagen.

Tisdag: En riktig turistdag. Började med att åka iväg till Varuträsk mineralpark efter det blev det Finnfors kraftverksmuseum för att avsluta turen med Bolidens gruvmuseum. Aftonen avslutades med ett besök på en gamalt dagbrott med hopp från klipporna för den som vågade.
Onsdag: Packade kylboxen med fika och sedan åkte vi till badet i Åliden. Badade och solade hela dagen. På kvällen åkte vi iväg för att hämta hem ved. Väl hemma så upptäkte vi att bilen har fått punktering så morrondagen blir utan bil.

Torsdagen: Solande hemma på gården. Vi spelade lite badminton och musiken strömmade ur högtalarna. Inte alls så tokigt att bara ligga hemma på gården. Det är nära till frysen om man blir sugen på glass.

Fredag: Maken tog ledigt så nu är hela familjen lediga. Var till stan för att köpa nya däck till bilen sedan blev det sol och bad resten av dagen. Det är verkligen semester och jag hoppas att de kommande veckorna ska bli lika bra som den här veckan.

 


Juni var tog du vägen ?

Nu har redan juli månad börjat och jag undrar var tog juni vägen. Dagarna har passerat i ett rasande tempo. En stor del av fritiden har tillbringas ute i trädgården men vi har även varit borta på annat håll. Jag har badat i en sjö före midsommar och det kan jag inte komma ihåg att jag har gjort tidigare sen jag fick barn. Det var när man var ung som man badade tidigt på sommaren. Det har varit byaloppis där jag bor så nu har jag blivit av med lite saker som jag inte anväder längre. Pengarna jag fick in är öronmärkta och ska gå till ett fruktträd. Har inte bestämt mig om det ska bli ett plommon eller körsbärsträd kanske blir det båda. Vi har äpple- och päronträd sedan tidigare.

Här kommer lite bilder från trädgården jag börjar med att visa hur det ser ut i blombänken sedan växterna har kommit på plats.Sedan kan jag visa min fina vit snöbollsbuske.

Den har fullt med vita bollar som nu har börjat vissna så det snöar små blommor ner och täcker gräsmattan nedanför. Bilderna är tagna för två veckor sedan innan den har börjat att vissna.

Nejlikerosen med sina rosa blommor står i full prakt.

Nattfrosten är över så blommorna som jag har haft i uterummet har åkt ut på terassen. Olivträdet står vid solstolarna och ger lite medelhavskänsla.Kallorna som jag köpte på trädgårdsmässan som svarta har slagit ut men färgen är gul till att börja med men jag ser att de har börjat att övergå till att bli röda. Jämför man bílderna som det är två veckor mellan så ser man skillnad så de kanske blir svarta senare.Nu får det räcka med bilder. Jag får återkomma med mer bilder i nästa inlägg.

Idag firar vi våran bröllopsdag och jag har börjat min semester så nu fattas bara solen för att göra denna dag något extra minnesvärd. Ha en bra dag.RSS 2.0