Gott nytt år

Ikväll blir det nyårs firande här hos oss så jag vill bara önska alla en trevlig kväll.


Vilodag

Idag har vi haft lite av en vilodag med mycket tittande och hejande på alla svenska skidåkarna på tv. Vi skulle igentligen behövt vara ute och kapat mer ved men det har varit så blåsigt idag att vi får ta det någon annan dag.
Jag tänkte istället visa er lite hur hallen börjar se ut nu. Trädet har vi satt upp men utan belysning. Jag har köpt slangen men vi måste även ha någon bra till och från knapp på belysningen för att inte behöva dra ut kontakten när man ska släcka ljuset.

 



På andra sidan av hallen är familjeingången den dörr som vi använder när vi i familjen kommer och går. Där har vi satt upp en väggstol som vi köpte på QL i Luleå när vi var där sist.
 


Det finns en hel del listning kvar innan hallen är klar. Jag har även tänkt ställa in ett gamalt skrivbord mellan barnensrum men den ska målas så jag får se om det blir före eller efter målning den kommer in.  Det var allt från mig ikväll återkommer en annan dag, ha det bra.

Fogning pågår

Nu är den stora julhelgen över. Som för våran del har varit tre dagar med mat och och umgänge med släkten. Vi firade julaftonen hemma hos makens systersfamilj tillsammans med hans mamma. För att på juldagen åka hem till min mamma för att träffa min sida av släkten. Det blev mycket mat och spelande (sällskapsspel) vilket jag tycker är roligt.
Annandagen blev det middag hemma hos oss med våra bådas pappor med respektive. Så det blev en till sen kväll med mycket mat och trevligheter. 
Idag har vi dragit igång igen med att fixa till det här hemma. Maken har mest varit utomhus och i garaget medan jag har fogat i köket. Så här börjar det att se ut nu i köket.



Men jag blev inte klar med fogningen eftersom det tog slut så det är en liten bit kvar att foga. Jag får vänta med det tills jag har varit och handlat mer.



Ikväll blir det grillat till middag, gubben tyckte det var så skönt väder ute att han tog fram utegrillen vilket jag inte tackar nej till. Så det blir ännu en dag i matfrossande mums för magen. Ha en bra lördagskväll. 

God Jul

Det har varit lite dåligt med inlägg de senaste dagarna för att det har inte fungerat att föra över bilder från kameran till datorn. Men nu har jag hittat igen den gamla kameran och kan föra över via den.
Här är lite bilder på lamporna vi har satt in i garderobsstommarna. Lamporna är från Zero.





Det är lite till att göra innan det är klart men nu börjar det likna ett dressingroom.

Idag är det julafton och vi har sovit länge och ska snart äta lite risgrynsgröt innan det börjar vara tid att fixa till sig. Vi kommer att fira julaftonen hemma hos makens syster med familj. Nästa år har vi tänkt ha jul hemma hos oss för då ska vi förhoppningsvis vara klar med allt. Så jag vill önska alla en riktig god jul.


Kan man få för mycket ljusstakar ?

Sitter här hemma och väntar på att barnen ska komma hem efter skolan. Själv slutade jag kl 12.00 vilket jag brukar göra på torsdagar. I vanliga fall är det veckohandling och städning som gäller men idag blev det sängen en timme eftersom jag hade svårt att sova i natt p g a min förkylning. Nu är det bara en dag kvar till julledigheten, jag längtar.
Idag fyller jag år och har fått min första present som är från maken. Jag har tur att fått en sådan händig  att man kan göra en ritning på vad man önskar så tillverkar han det. Det här är min födelsedagspresent från gubben.



Det är en adventsljusstake för stora blockljus.



Jag hade först tänkt att sätta julstjärnor runt men de var för höga måste i så fall ha mini julstjärnor. En annan tanke var julgransbollar men jag tror att den ska få vara som den är i år och till nästa år kanske jag pyntar den mer. Han gjorde inte bara en utan fem stycken så det kan nog bli en present till någon annan eller kanske en i varje fönster i vardagsrummet. Vi får se hur det blir med det. Ha en bra torsdagskväll så här 6 dagar före jul.

Dear Deer

Jaha ikväll var det bara att ta tjuren vid hornen och ringa runt och avboka morgondagens födelsedagsbesökare. För jag vill inte smitta mina nära och kära så här några dagar före jul. Min näsa rinner och jag känner av bihålorna. Har fått en sådan där snygg röd näsa också så jag funderar om jag ska extraknäcka som Rudolf till jul om tomten behöver hjälp. 

Jag fick en liten julklapp idag som jag gillade skarpt. Om ni undrar hur jag kan veta vad paketet innehöll så är det så att jag har svårt att hålla mig från att öppna och se vad det är när man får julklappar via jobbet. Det var ett passande rim till så här stod det bland annat.
Nu är ett år till ända. Tid att minnas vad vi har hjort under året....... rimmet avslutades med. 
Men ta nu ett par dagars vila. Häng upp arbetskepsen och på med tomteluvan. Stanna uppe lite längre, skär en lite tjockare bit ur skinkan och lukta en gång till på glöggen. Glöm allt du borde ha hjort innan jul. Det tar vi efter nyår. 

I paketet fanns denna härliga hängare i form av ett hjorthuvud.  Den heter Dear Deer och är designad av Jorine Oosterhoff och är ca 7 cm i höjd, bredd och djup.



Jag tror den ska få sitta i dressingroomet bredvid spegeln så att man kan hänga halsband på den. Om det inte blir där så finns det säkert en annan plats för hängaren.  Jag hoppas att jag inte har avslöjat ett paket för någon annan som har karaktär att vänta med att öppna till julafton. 
Nu är det bara 1 1/2 arbetsdag kvar till ledigheten så förhoppningsvis klarar jag mig från feber så att jag hinner med allt som ska göras innan ledigheten börjar. Det är tur att jag har eget kontor på båda jobben så jag kan sitta och snyta mig ifred utan att störa någon annan. Ha nu en bra onsdagskväll.

Uppåt väggarna

Idag tänkte jag visa er lite mer vad som har hänt i köket. Det är halvväggen som har klätts med samma material som golvet. Så här ser det ut mot matplatsen diskbänken ligger på andra sidan. Helt underbart att kunna stå och se ut genom fönstrerna eller prata med de som sitter vid bordet när man diskar eller håller på att stöka med annat i köket. Så här blev det.



Det är maken som har satt upp golvet och jag som har skruvat ihop barstolarna. Det blev lite högt upp men man får sitta och hänga lite det är ju inte meningen att man ska sitta och äta där, utan mer att prata och titta på medan maten lagas.

Själv har jag drabbats av en förkylning näsan bara rinner och jag känner mig trött. Jag hoppas det ska försvinna lika fort som det har dykt upp för någon förkylning står inte på min önskelista. Det är bara några få dagar kvar innan julledigheten inträder och jag har en del kvar att göra på jobben innan ledigheten. Så peppar peppar klarar jag mig från att bli värre så ska det nog gå bra, jag har tagit förkylningssprutan i höstas så jag hoppas den ska börja verka nu och göra mig frisk igen. Nu väntar sängen och en god natts sömn som ger nya krafter till imorgon. Måste försöka baka lite inför födelsedagen. Ha det bra.

Köket

Jag har varit lite dålig på att uppdatera med vad vi håller på med att göra i huset. Det är köket som vi håller på att få i ordning. Igår bar vi in kökssoffan från garaget eftersom det är tapetserat klart där den ska stå. Så här ser det ut med soffan och tavellister jag är lite osäker om jag ska sätta upp orden på väggen bredvid så jag väntar till maken kommer hem innan jag börjar klistra upp dom. 

 

Sen har vi lite funderingar hur vi ska göra hyllan bakanför hörnspisen. Vi hade tänkt en fyrkantig hylla men maken börjar tycka vi ska ha den lite kupad upp till. Så vi får fundera lite till ni får se senare hur det blev när det är klart. Nu börjar det bli dax för sängen jag känner mig lite mör i kroppen efter lördagens snöskottning så det ska bli skönt att vila kroppen i några timmar. Så sov så gott.

Festfin

Igår under strömmavbrotten kom dottern hem på en snabb visit. Hon kommer hem varje helg eftersom hon städar på ena av mina jobb och har gjort det i tre år. Men hon kommer att sluta med det efter jul så att hon inte ska behöva åka hem varje helg utan kan stanna i Luleå vissa helger. Som tur var hade hon varit till frissan som hade gjort henne festfin inför balen som var i Luleå på lördagen dit hon och hennes pojkvän skulle. För här hemma hade det inte fungerat att locka håret utan ström. Däremot hade hon inte hunnit måla sig så det blev att ställa sig vid fönstret för att försöka få lite dagsljus. Jag passade på att ta lite kort medan hon fixade till sig. 









Jag ska även passa på att gratulera hennes pojkvän J som har kommit in på läkarlinjen och börjar i januari. Grattis och lycka till med studierna.  

Snön ligger vit på taken

Dagens inlägg kommer att handla om all snö som har kommit ner siglande från skyn. Det började snöa i fredags och snöade hela natten och fortsatte under lördagen. Så när vi klev upp på lördagsmorgonen insåg vi att det var bara att gå ut och skotta. Så fort det började ljusna var det på med skoteroverall och högskaftadeskor och greppa spaden. Vi har traktor så maken får skotta gården men där det inte går att använda traktorn får jag handskotta. Så här såg det ut lite före och efterbilder.

 







Även träden måste skakas för att inte brytas sönder av den tunga snön. Så det var bara att plumsa runt i en halvmeter djup snö för att försöka rädda trädgårdens träd. Tyvärr så var det försent för bollpilen på baksidan av huset jag får nog räkna med att den kommer att behövas ersätta till sommaren. Lite mer före och efter bilder.



Som ni ser så är den vikt och så här ser skadan på stammen ut.



Så ut och skaka bort snön från träd som ni är rädda om innan de bryts sönder.

Men det var inte bara på träd och tak som snön låg tung på utan även elledningarna. Här ute på landet/skogen har vi luftledningarna som ställer till problem när det snöar så mycket. Så vi blev utan ström i går i ca 8 timmar. Till middag blev det fram med campingköket och steka köttfärs vi åt tacos eftersom då är det inte så mycket som behöver tillagas på spisen.  Så det blev inget gjort på huset igår utan vi tände många ljus och tog det lungt, armarna var ganska möra efter all skottning under dagen. Men det verkar bli en vit jul i år så här till tredje advent.


Långt mellan inläggen

Nu har hela arbetsveckan gått och jag har inte hunnit med att göra något inlägg. Det har varit fullt upp på dagarna och när jag har kommit hem har jag varit så trött att jag inte har orkat med att ta bilder och skriva någon rad. Det har varit informationsträffar om vilka nyheter och förändringar som träder ikraft 2009, julluncher/fika och annat som har sugit musten ur mig. Igår var jag för första gången på våran ombyggda ishockeyhall. Jag var bjuden på en kvinnlig hockeyafton med middag före ( plankstek som var supergod) kvällens hockeymatch. Vi fick sitta och se matchen uppe i en egen loge. Det är bra stämmning bland suporterna med trummor och hejarramsor,  kvällens matchvinnare var Skellefteå AIK.  

Här hemma har vi fått upp gardiner i vardagsrummet. Det är konstigt vad det kändes som om rummet krymte men samtidigt blir det så mycket mysigare med textilier.



Idag har jag gjort en till blommgrupp till en viss födelsedagsbarn som fyller jämna år idag. Vi har redan varit förbi och önskat en trevlig födelsedag. Så här blev resultatet.



Tapeterna som syns i bakgrunden är de som sitter i hallen som nu är färdigtapetserat. Vi får se hur mycket och vad vi kommer att göra i helgen det beror på väder och ork. Vi får planera lite ikväll vad vi ska hitta på att göra i helgen.  Ha en bra fredagskväll.

Andra advent

Det känns som om denna helg har varit väldigt effektiv vad det gäller hemmet. Här hemma har barnen bakat saffransbullar ( Bara mitt lilla hems recept) som är supergoda och dekorerat pepparkakshuset.



Inget hemma bakning men roligt för barnen ändå. Medan barnen bakade gjorde jag lite julgrupper.



Hyacinter för doften..



och två för ögat en med ljus och en som bara blommar.



Ni som uppmärksammar så är det julgranen som lyser i bakgrunden. Ja jag vet vi är tidiga men det är nu som man behöver julstämningen när det är lite stressigt och en julgran som lyser skapar mycket julstämning.

Jag och gubben har mest hållit på och monterat stommar och inredning till vårat dressingroom/walk in closet. Det som fattas är lådorna (de var slut på Ikea när vi var där) och kläderna som jag hoppas få dit under veckan som kommer.







Det som hänger är gubbens kläder och skor som vi provar om det ryms eftersom han är lite större än mig. 

Annars går det mycket tid till att flytta runt saker. Ska man göra en viss sak så måste man flytta något som inte ska vara där men man har tillfälligt ställt det där och som senare måste flyttas igen och igen. Så nu har vi satt köpstopp vi måste först  använda allt (det mesta) som vi redan har köpt så som tapeter som inte är tapetserade, lister, gardiner och annat som inte sitter där det ska innan vi påbörjar nästa projekt. Så nu håller jag på med att sy färdigt gardinerna i vardagsrummet så att dom kommer upp och kan strykas från icke färdig listan. Så nästa vecka kommer att handla om att färdigställa mycket som är påbörjat sedan tidigare. Men jag vet att jag har den ganska fullbokad genom jobben sedan tidigare så jag vet inte hur mycket som jag hinner med. Men nu tänder vi det andra ljuset i advent och glömmer alla måsten och tar det lungt i trafiken.

Julstjärnor

I dag missade jag erbjudandet om billiga julstjärnor på en blomsteraffär i stan bara för att jag inte hinner läsa tidningen på morgonen. Jag som skulle behöva en hel del av dom så det var lite synd, jag får passa på att köpa hyacinter i morgon istället. I går hittade jag igen pappers stjärnorna så i dag gick jag för att köpa en till så att vi har en stjärna i alla tre stora fönster i vardagsrummet men de var slut. De kanske skulle få hem ett fåtal i morgon men man fick inte lägga undan så risken är nog att det blir bara två stjärnor i år.   



Har satt ihop den första garderobsstommen och det var inte lätt när man inte har hjälp av gubben så resterande garderober får vänta till helgen på montering. Just nu snöar det och julmusik ljuder i huset har veckohandlat och städat. Det är min lediga eftermiddag i dag så jag tror jag ska krypa upp i soffan och läsa en tidning och dricka lite varm alkoholfri glögg och bara mysa. Ha det så bra.


Julstress

Just nu känner jag hur julstressen börjar sätta in. Det är så mycket man skulle redan ha gjort som man ännu inte har tagit tag i och det är redan den 2 december. Normalt brukar jag redan vara klar med julklapparna vid den här tiden och även julpyntat klart. I år är det helt annorlunda inte en klapp är köpt har bara tagit fram någon julprynad och inget är bakat. Nästa vecka vet jag är ganska fullbokad så jag får se hur mycket som är kvar att göra när jag börjar jul ledigheten. I kväll tänder jag ljusen i lilla granen och spelar julskivor för att komma i stämning och känna att även om jag inte hinner allt som jag har tänkt så blir det jul ändå så det är bara att flyta med och göra det bästa av det man hinner. Så att nu är det dax att börja prioritera vad som är viktigast att man hinner med och det blir julklappar till barnen.



Idag har jag träffat mina två av mina högskoleklasskompisar. Vi hade en egen liten studiegrupp som arbetade och läste tillsammans. Det är roligt att höra vad de har för sig nu efter skolan.  Vi har försökt att träffas då och då till lunch eftersom vi jobbar i stan. Nästa träff blir i januari och då hoppas vi att även den som inte kunde idag har möjlighet att komma. Nu är det tid att se Äntligen hemma och slöa ett tag så ha en bra kväll.

Helgen som har varit

Det har varit fullt upp i helgen. Det började med att vi på fredagen satte av till Ikea i Haparanda. Väglaget var kanske inte vad man önskar sig när det handlar om långkörning. Vi fick stanna efter vägen och skrapa rutorna eftersom det var underkylt regn så rutorna frös till is. Väl framme så var det inte så mycket folk på Ikea det kan bero på att vi kom dit först vid 15.30. Vissa avdelningar skynda vi igenom för att komma till det vi skulle ha vilket var garderobs stommar. Tyvärr så fans inte allt vi hade på vår lista så det blir att beställa det sista. Vi blev kvar på Ikea till de stängde så det blev inte något besök på de närliggande affärer. Jag måste bara berätta om kommentaren jag fick av en ung manliga expedit. Vi börjar från början: De har en kampanj på Ikea för varje tusenlapp man handlade för så fick man ett presentkort på hundra kronor. När jag stod där med mina kvitton (två st eftersom jag kom över 100 artiklar) och skulle få presentkortet utskrivet så frågade jag hur länge presentkortet räcker. Han tittade på mig och mina kvitton och sa: ja hur länge det räcker för dig vet jag inte men det fins ingen tidsgräns på det. Han var rapp i munnen jag skrattade gott när jag berättade för maken om vad han hade svarat på min fråga.

Vi åkte vidare därifrån till Luleå där vi besökte dottern och sov över.  På morgonen blev det ett besök på QL och Casa Wikström för att sedan åka till Pite Havsbad. Där var det bad, mat och uppträdande. Vi firade en 40 åring så vi var 12 st som träffades och hade det trevligt. På söndag var det hem och lasta ur bilen och försöka få lite ordning innan en ny vecka börjar. Jag har ännu inte fått upp några julstjärnor men en ljusstake i fönstret.



Ha en bra vecka.

RSS 2.0