Fönsterlampor

Idag har det varit en solig härlig dag jag har suttit ute en stund och mått gott. Vaknade i morse med ont i halsen och känningar i bihålorna. Men nu känns det mycket bättre så jag hoppas att det inte ska bli något mer av förkylningen. Maken har varit sjuk i några dagar så jag håller tummarna att jag ska slippa. För att pigga upp maken blev det en tulpanbukett i fredags när jag handlade mina första tulpaner i år.Idag har vi satt upp nya brandvarnare i huset. Såg Plus (tv-programmet) för någon vecka sedan där dom testade olika varnare och då talade de om att man skulle byta ut gamla brandvarnare för att dom fungerade inte lika bra efter ett antal år. Så våra 20 år gamla varnare kändes osäkra nu så det blev att inhandla 4 st nya, en till varje sovrum och en mellan kök och vardagsrum.  Jag har varit med om att bli väckt mitt i natten för att huset har brunnit och fått springa ut  med kläderna som man ryckte till sig i all hast. Det var en kall februarinatt 1981 branden började hos grannarna och spred sig över till vårat hus eftersom vi bodde i kedjehus. När brandkåren kom fick de gå in och rädda våra husdjur. Vi hade fiskar, marsvin, underlater och en papegoja som var lös och som dom som tur hittade igen och inte släpte trots att han bet brandmannen. Nog om detta men brandvarnare är en billig livförsäkring.   

Vi har även hängt upp dom nya fönsterlamporna i vardagsrummet. Dom här blev det...det är konformade lampor från Arctica mellanstorleken. Jag har valt att bara ha i två fönster och ha tomt där dubbeldörren är för det kommer bara att vara iriterande att ha en lampa där när vi ska börja gå in och ut genom dörrarna.Annars ringde dottern idag och frågade om jag ville beställa något för hon var på Ikea. Så det blev att ta fram katalogen och titta. Visst är hon god och rar som tänker på mamma när hon är där.  Ha en bra lördagskväll.

Mera kuddar

Nu har jag blivit klar med fler ny kuddar. Det blev 4 st kuddar 40 x 40 cm av gardintygs resterna. Så nu får det vara nog med kuddar ett tag framöver. Så här ser dom ut det är de enfärgade med veck som jag har gjort.Annars har veckan gått fort som vanligt och i morgon är det helg igen. Igår var jag och hämtade ett stort paket. Det var lamporna som jag köpte på nätauktionen som kom. Dom var lite smutsiga på insidan annars var det inga synliga fel på dom. Det är bara synd att vi inte kan sätta upp dom ännu eftersom uterummet där de ska sitta inte är byggt ännu. Men andra lampor som ska sättas upp är mina nya fönsterlampor i vardagsrummet. Måste bara köpa några rejäla krokar för dom eftersom dom är ganska tunga. Jag hoppas det blir i morgon vi får upp dom. Nu väntar soffan och lite tidningsläsning så ha en bra kväll.

Klar

Nu har jag stickat och sytt ihop den lurviga kudden. Det blev både fram och baksida i samma. Jag är sugen på att sticka en till så att man har en i varje soffa. Måste nog förbi garnaffären och se om det finns garn kvar i samma färg. Den här färgen blev det eftersom jag inte hittade något grönt garn.Men jag har även tänkt att sy nya kuddar av linnegardintyget som blev över så då får jag nya gröna kuddar. Det blev 1,5 m kvar av tyget så jag har tänkt göra kuddar med veck och då bör det räcka till minst 3 kuddar.  Så nu är det bara fram med symaskinen och sätta igång få se om det blir idag eller imorgon.

Sovrumsfönstret

Idag har jag satt upp gardiner och pyntat i vårat sovrum. Det är tunna svarta gardiner och en rullgardin i svart. Bilderna blev inte så bra det var nog för mörkt inne mot utomhusljuset. Så här blev det.Fönsterlampan är från Arctica det är en glaslampa med en svart plåtkupa över.  I fönstret står det ljuslycktor i olika höjder och ståltrådsdjur i svart.
Här snöar det många stora flingor så det kommer nog att bli snöskottning senare ikväll. Men före det ska vi åka på födelsedagskalas och fira min yngsta systerdotter. Så ha en bra eftermiddag.


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Malin. Utmaningens regler är följande:

Den som blir utmanad skriver ett blogginlägg om sina 8 fakta/ (o)vanor. I slutet av inlägget skickar man utmaningen vidare till 8 personer som man utmanar.

Så här kommer mina 8 fakta/ (o)vanor. Jag börjar med morgonen för det är då jag har mina flesta ovanor.

1. Snozar alltid en till två gånger innan jag får mig upp. Har svårt att kliva upp direkt när klockan ringer.
2. Dricker bara kaffe hemma har svårt att äta när jag är nyvaken. Frukost blir senare på jobbet.
3. Måste alltid göra en extra koll att perkulatorn är av...
4. att locktången också är utdragen...
5. att dörren är låst . Måste känna på dörren att den är låst. Det är likadant på jobben om jag är den sista att lämna kontoren.
6. Har ofta något projekt på gång oftas är tankarna på något nytt innan jag är klar med det jag håller på med.
7. Vill planera i förväg så jag vet hur mycket tid, material eller annat som kommer att behövas.
8. Tillslut kommer jag till min största ovana, jag snusar.

Jag skickar utmaningen vidare till alla som känner för att ta sig ann den.Lite vidare ska jag berätta vad vi håller på med här hemma. Maken sätter uppr lister och jag målar spikhuvuden och täpper till skarvar med målarsilikon som jag sedan målar över. Här kan man se att både taklist och dörrlister har kommit på plats. Det tar tid för vi pausar och ser skidor mellan varven.
I afton blev det ingen utegrillning som planerat eftersom det blåser så mycket ute. Det fick bli en bastu innan maten istället.

Mina små..

När jag skulle börja sticka kuddfodralen var jag på jakt efter mina sticknålar. Jag vet att jag har dom i en gamal röd hattask tillsammans med restgarner. Men frågan var var fans hattasken. Jag letade i pannrum och garage men hittade inte hattasken så maken var snäll och gick upp på garagevindan och letade. Naturligtvis var det där den var lagrad och det första som ögonen såg när jag öppnade asken var ett fotografi på barnen när dom var små som låg övers i asken. Nu har jag börjat att fundera om jag ska överföra bilden till en duk och ha som tavla. Jag vet att jag på en blogg har sett ett tips om att gå in på en japansk/kinesisk sida där man kan omvandla bilden till mer svart/vit och gamaldax foto men jag kommer inte ihåg var jag såg tipset. Det är en inredningsblogg där det finns bilder på stövlar med snörning så om någon kan komma med tips om bloggen så är jag tacksam. Så här såg mina barn ut när de var ca 4 - 5 år.Det är bara 1 år och 4 månader mellan barnen så det är därför de ser lika stora ut.

Annars har vi varit och uppvaktat min faster som fyller år idag och i morgon fyller min minsta systerdotter år. Men kalaset för henne blir på söndag så imorgon hoppas vi på mildare temeratur ute för vi har tänkt grilla.


Påskfynd

Idag var jag till Kupan på lunchen. Förra gången så fyndade jag en glöggkaraff med ställning så jag tittade förbi idag igen när jag var i närheten. Nu hade de tagit fram påskpynt och genast föll jag för en tupp och en höna.
Hönan har jag varit sugen på att köpa tidigare men det har inte blivit men för 30 kr var det inget att fundera på.Tuppen i plåt har jag aldrig sett något liknande förut men jag föll som en fura och de tog bara 25 kr för den.Så nu har jag lite nytt till påsk att pynta med.
Stickningen går framåt och jag har stickat ca 7 cm igår så ikväll. Så ha en bra kväll nu väntar min stickning.

Stickning pågång

Nu har jag köpt garn och ska börja sticka lurviga kuddfodral. Det blev inte i grönt som jag hade tänkt eftersom jag inte har lyckats hitta den färgen fast jag har provat tre olika Ica affärer. Vilken färg det blev visar jag när dom är klara. Men däremot har jag hittat dessa ljuslycktor i grönt.Ett verkligen nödvändigt köp eftersom jag som har så få lycktor (ironi). Nu väntar en tv-kväll med stickning det riktigt kryper i fingrarna att få sätta igång för det var ett tag sen jag stickade. Ha nu en bra kväll.

Jippiii

Nu ska jag berätta vad jag har gjort. Jag har för första gången varit in på en auktionssajt och lagt ett bud på en vara. Jag gjorde det i fredags och den skulle klubbas idag kl 12.24 så det har varit spännande om jag skulle få varan. Det jag har bjudit på är 6 st Arne Jacobsens Munkegårdslampor. Det är samma sorts lampor som jag har i min hall som ser ut så här uppsatta.


Bilden är från tidigare i höst så hallen ser inte längre ut så här.

Det var med stor spänning jag följde de sista minuterna innan klubbslaget för att just innan var det en som började bjuda på lamporna. Men de blev mina så nu väntar jag på leveransen.  Vi kommer att sätta upp lamporna i uterummet som vi ska bygga i sommar. Det blir två rader med tre st i varje rad. Vi kommer att sätta dimmer på dom så att man kan styra ljuset som vi har gjort i hallen. Hallen är 8 meter lång och där har vi fyra st uterummet blir 4 x 5 meter så det blir nog bra med 6 st lampor där. Jag tror inte det här är sista gången jag provar att bjuda på en vara som jag gillar hos auktionssajten www.lauritz.com. Har ni inte besökt dom och gillar lampor och stolar så tycker jag ni ska kolla in vilket utbud dom har. Själv sitter jag här och ler och känner mig supernöjd med att få fler av dessa lampor som jag älskar till ett så bra pris. Ha nu en bra avslut på kvällen.

Alla hjärtans dag

Igår var det alla hjärtans dag och det firade vi med att duka fint och äta en god middag tillsammans. Tog lite kort men det blev inga att att visa för minneskortet var i den andra kameran.  Så istället visar jag en bild av min lilla hjärteduk som jag har fått av mina systrar.Det har varit en solig helg så jag har passat på att sitta ute både på lördag och söndag och njutit av solen i någon timma.
Vi har även hunnit lite innomhus, maken håller på med lister medan jag målar där de är uppsatta. Jag har även provat på något nytt som jag aldrig har gjort förut. Resultatet vet jag först på tisdag så jag håller tummarna på att det ska gå bra. Vad det är återkommer jag med senare. Ha ett bra slut på denna vecka.

Fredag den 13

Idag är det fredag den 13 vilket jag inte har tänkt på tidigare. Men min dag har inte varit olycksalig utan full med trevligheter. Jag började dagen med tårta och ett  glas champange. Det är inte min födelsedag utan vi firade en sak på jobbet. Till lunch gick vi ut och åt tillsammans i det stora tältet som är uppsatt på torget nu när det är melodifestivalyra i staden. Jag har bytt dag för min lediga eftermiddag till fredagar så efter lunch var jag ledig. Det blev att besöka lite affärer men det var inget som föll mig i smaken idag så inget nytt att visa. Jag och sonen fick hämtning på stan av maken så att vi kunde veckohandla tillsammans. Nu hoppas jag på sol i helgen så att man kan sitta ute och njuta av ljuset en stund.
Lite nya snittblommor till helgen har jag köpt eftersom det är alla hjärtans dag i morgon.Ha nu en bra kväll och nu håller jag tummarna för en solig helg.
  

Mera önskningar

Här kommer en till lampa som jag har sett och som jag skulle vilja ha i vårat sovrum på väggen. Lampan heter Mars och är en stor svart vägglampa på 80 cm i diameter.Bild från MIO

Eller så skulle man ha haft 3 st mindre liknande lampor på ca 30 cm som man kunde sätta i en grupp. Såg att det fanns några vita vägglampor på Åhlens hemsida. Men tyvärr så finns de inte på affären i stan så att det går att se hur lamporna ser ut i verkligheten.

Eller kanske en eller två av den runda vägglampan Switch från Ljusihus. Som jag också gillar.Bild från Ljusihus

Eller kanske ett gäng med ljusflugor på väggen. Den läckra flugan heter Mademoiselle Filou också från Ljusihus.Bild från Ljusihus

Som ni kanske förstår så är jag svag för lampor. Tycker det finns så många snygga lampor så det kommer nog att komma flera bilder på lampor som jag skulle vilja ha. Nu börjar det vara dax att se Arga snickaren så ha en bra kväll.

Ny kategori

Jag har lagt in en ny kategori som jag kallar skulle vilja ha/önskelista. Här har jag tänkt samla olika saker som jag skulle vilja ha i mitt hem. Just nu är jag inne i en period där jag hittar både ett och annat som jag tycker är snyggt eller praktiskt. Att önska kostar ingenting och bara för att jag gillar en sak så innebär det inte att jag kommer att köpa det.
Först ut får bli golvlampan Foto som jag har suktat efter ett tag. Så här ser den ut


Bild från Zero

Lampan finns även som bordslampa och som spotlights och i olika färger men det är den vita golvlampan som jag vill ha. Vi har en på jobbet och varje gång jag passerar den så kan jag inte låta bli att titta på den. Den har dimmer och flikarna är ställbara så att man kan rikta ljuset. Jag skulle vilja ha den i vardagsrummet som läslampa.

Idag har det kommit ännu mer snö och det är fortfarande kallt ute. Så det blir att kura ihop i soffan och tända några ljus. Har spacklat på fönsterfodren som vi satte dit i går och det måste torka till i morgon då det är dax för slipning och den första strykningen av färg.  Så ha en bra måndagskväll.


Listning på listan

Här snöar det fortfarande och det ser inte ut som om det ska sluta heller. Igår var jag ute i kylan och skottade av släpen så att gubben skulle kunna fara och köpa list. Gubben får ont i ryggen av att handskotta så det är min uppgift. Vi har tidigare bara plockat ut säterna på Chryslern och kunnat lasta i den istället för släpen. Men på annandagen vägrade den att starta så den står nu bara på gården. Vi har en annan bil nu för två bilar måste man ha när man bor ute i skogen med någon mil till jobbet. Det är en Skoda kombi som jag kör. 
Men nu är det inhandlat list som ligger i hallen och ska torka lite grann innan uppsättning. Det är inte så roligt om de krymper när de är uppsatta.Det är både tak och golvlister. Så snart kanske man kan börja bocka av rum som är klara. Nu är det dax att göra något så ha nu en bra söndag.

Pallen

Här har det snöat och blåst så att man inte har velat gå utanför dörrarna. Det började redan igår det snöade och blåste och jag var den sista att lämna jobbet. Vad händer jag kör fast i snön på innergården på jobbet. Alla andra hade redan gått hem så det var bara att ringa gubben som var på väg in till stan så han fick komma till min undsättning så som en riddare i rustning (Audin). Vi skulle på middag hos hans syster så det var därför han var i närheten.  I morse satt jag fast igen och jag bannar snön och undrar hur det står till med plogningen när man kan fastna mitt på en gata ska det inte vara plogat efter ett dygns snöande. Att parkera på jobbet (innergård) var bara att glömma eftersom det var stora drivor som var ivägen. Naturligt vis var det jag som stod för fredagsfikat så det var bara att plumsa fram med ett stort fat med semlor på som jag hade gjort på morgonen.
Men nog om snön det jag skulle berätta var att jag blev med pall/trappstolen. Skadan satt som tur var på baksidan och längst ner på ett av benen så med lite färg på så kommer man inte att se den. Jag fick 40 % på priset så det var bara att slå till för jag ville ju ha pallen. Så här ser den ut en högblank svart trappstol..Det nedersta trappsteget viks in när man inte behöver kliva på den.Där längst ner på baksidan är skadan..med lite färg så kommer det inte att synas. Jag har provat och nu når jag det jag har i skåpen ovanför kyl/frys och även takgardinskenorna. I like it.


Utmaningar

Jag har blivit utmanad av två stycken och idag är det hög tid att ta tag i dom.
Den första fick jag av LissanI samband med utmärkelsen ska man lista fem saker som man inte klarar sig utan,  här kommer mina 5 saker förutom familjen och vänner är det...

1. Snus min last sedan många år
2. Bilen vilket jag behöver när man bor ute i skogen med någon mil till arbetet
3. Kaffe på morgonen
4. Morgondusch
5. Dator vilket jag behöver både i jobbet och hemma.

Den andra utmaningen fick jag av Erika 
Denna utmaning består av att man ska gå in i mappen Mina bilder. Öppna den sjätte mappen och sedan välja den sjätte bilden i den mappen. Sen ska man lägga upp bilden på bloggen och skriv något om den.

Eftersom jag köpte mig en ny dator i september så har jag inte så gamla bilder i den här datorn så det här är min bild.Det är från vardagsrummet hemma hos min dotter i Luleå som hon och två kombosar delar. Tvåan är en bäddsoffa som jag och maken har sovit i när vi har hälsat på.
Sedan är det meningen att man ska utmana andra men eftersom jag är så sen med mina utmaningar så vill jag utmana den som känner för det att ta ann denna utmaning. Nu är det dax för middag och lite fredagsmys med familjen.

Rea

Det pågår många reor och idag när jag gick mellan jobben passade jag på att slinka in på affärer mellan jobben. Hittar man något klädesplagg som man gillar så finns inte storleken. Så det är ganska hopplöst att hitta kläder på rean och när det gäller prylar så är det inte storlek utan färger som brukar vara problemet. Men idag hittade jag Margarethe skålar på rea det är 1,5 och 2 liters skålar i vitt. Har större storlek sedan tidigare som jag gillar så det var bara att slå till.
 


Jag brukar inte springa så här på affärer i vanliga fall men det har varit så bra väder att man gärna går en omväg mellan jobben. Imorgon ska jag baka mera semelbullar för det är jag som har fredagsfikat och då ska jag passa på att använda dom nya skålarna. Ha en bra kväll själv ska jag se Arga snickaren och Grand design.

Dagens fynd

Idag passade jag på att gå en liten sväng på stan. Jag var in på affärer som jag inte besöker så ofta. På den först affären blev jag sugen på ramarna som man sätter in sina gamla vinylskivor i så att de blir som tavlor. Men priset var lite väl mycket så det är något som får hamna på min önskelista. Sedan var jag in på en loppisaffär. Där gjorde jag ett fynd tycker jag. Det är en glöggkaraff med ställning för värmeljus från Boda Nova för endast 30 kr.Jag har 24 st små glöggglas men ingen karaff så den här kommer att användas nästa år. Jag skulle bara ha hittat en till så att man kan ha en för alkoholfriglögg och den andra för vinglögg. Det är bara att hänga en etikett runt halsen med vilket alternativ som är i karaffen. Men nu åker den in i ett skåp och får stå där till advent.

Har även varit och tittat på soffor och det finns de som gärna får flytta in till oss istället för de vi har nu. Jag tror jag ska göra en ny kategori som heter önskelistan eller det vill jag ha. För just nu hittar jag så många saker jag skulle vilja ha. Igår var jag in på Duka där jag tidigare (i december) hade sett en trappstol som jag skulle vilja ha. Jag fick pengar av min mamma till födelsedagen så nu tänkte jag gå och köpa den. Men dom har slut och dom kommer inte heller få hem den för den har utgått ur deras sortiment. Men som tur var finns det kvar en i Luleå så på torsdag skulle den nog komma. Men den hade en skada så jag får se hur den ser ut om det gör något eller inte. Så jag håller tummarna för att skadan inte ska vara så synlig.

Söndag

Vilken härlig dag det har varit idag. Solen har strålat och värmt, fåglarna kvittrade och snön smälte på taket härligt.
Jag har suttit ute och njutit av de första solstrålarna som värmer och mumsat på en nybakad semla. Drömmer om nästa vår när verandan ska vara klar så man kan sitta där en sådan här härlig dag. 

Så idag har det inte hänt så mycket här hemma så jag tänkte visa hur byrån blev som nu är klar efter målningen. Nu hoppas jag på att vi ska få avnjuta fler sådana här dagar. Ha det.  


En utomhusdag

Igår var vi ute och kapade och staplade ved hela dagen jag och maken. Det var lite blåsigt ute så man fick rosiga kinder. Vi tog någon paus och värmde oss med glögg som är kvar sedan jul. När vi var klara så blev det bastun med ett skönt fotbad. Idag har solen börjat lysa så jag är sugen på att göra en liten brasa och sitta och njuta av de första solstrålarna. Har satt igång en deg som först ska bakas ut, det ska bli semlor.

I fredags var jag på blomsteraffären för att köpa lite fina snittblommor till helgen. När jag stod i kön så log jag igenkännande. Det står en mamma bredvid med sin ca 5 åriga barn som har stannat vi kaktushyllan.
Mamman ser hur barnet står och tittar och säger rör inte dom för dom sticks.
Barnet tittar på mamma och så fort hon vänder bort blicken så lägger hon genast dit handen. Man ser hur hon rycker till och underläppen börjar puta ut och darra.
Mamman du har väll inte rört dom.
Barnet skakar på huvudet men minen säger annat. Man ser hur hon är sugen på att prova en gång till.  Är det trotsåldern eller...
Så här blev helgens bukett.Det är ljuslila rosor som jag inte kunde låta bli hade tänkt köpa tulpaner men det får bli en annan gång.

Ha en skön söndag.

RSS 2.0