Senaste dagarna

Jag har varit dålig på att göra nya inlägg den senaste tiden så här kommer en liten sammanfattning av helgen.

Torsdag:
På lunchen åkte jag iväg på elkedjan eftersom jag tidigare på morgonen läst i tidningen att det var 50 % på fläktar. Det skulle vara fyra olika modeller och jag tänkte att det är nog inte lönt att åka dit för chansen att just en av modellerna skulle vara en 90cm bred fläkt var liten. Men som tur var åkte jag dit i alla fall. Det visade sig att det var bara 90cm fläktar som de hadde på rea och alla var rostfria och gick att ha med kolfilter precis som jag var ute efter. Så det blev ingen Ikea fläkt utan en Franke specialkupa istället. Vi har inte satt den på plats ännu men den står här hemma fläkten som jag valde att köpa till uteköket. Bild kommer senare på hur den ser ut.

Fredag:
En riktig lyxig dag med hårklippning, fotvård på dagen och till middag ett restaurang besök. Jag hade beställt tiderna innan jag började jobba heltid så jag tog ledigt en stund för att hinna med dessa efterlängtade besök. Stannade kvar på jobbet tills resten av min familj dök upp så gick vi tillsammans en sväng på stan för att bland annat köpa blommor till min svärmor som har fylt år. Vi skulle träffas på en restaurang senare för att fira henne där tillsammans med makens systersfamilj. Dottern kom körande från Luleå för att vara med och fira men hon stannade bara någon timme sen bar  det av tillbaka till Luleå igen.

Lördagen:
Städning och tvättning dessa ständigt återkommande sysslor. Men jag hann även med lite spackling slipning och målning också. På kvällen ringde lilla systeryster och meddelade att hon var redo att åka till Ikea på söndag. 

Söndag:
Hämtade upp lillasyster vid 7.30 sen bar det av mot Haparanda. Vi stannade till vid Piteå för att se hur det går för våran storasyster med byggnationerna av fritidshuset. De har börjat att bygga sovstugan. Utsidan är nästan klar och insidan är påbörjad. Jag hade ingen kamera med så det blir inga bilder.

Framme på Ikea så tog vi det lungt och kikade runt i lugn och ro. Det blev både det ena och det andra för oss båda så vi lyckades fylla bagaget och baksätet. Jag kan berätta att nu är första julklappen inhandlad. Vi var hemma först vid 20.30.

Måndag:
Kvällarna är korta när man jobbar så hela kvällen gick åt för att packa upp och fixa med det jag hade köpt. Så här blev våran säng med nytt svart överkast och kuddar.I kväll har jag tänkt att se superstar tävlingen som jag började se förra veckan. I morgon är det kalas för makens systerdotter som har fyllt 16 år. Det var allt från mig ikväll ha det så bra.  

Små snuvig

De senaste dagarna har jag inte varit på topp på grund av en snuva. Det är ingen feber eller så men lagomt snuvig så att jag tappar orken och blir liggande i soffan efter middagen. Men nu börjar det lätta så till helgen är man kanske igång igen som vanligt. 

Jag tog lite kort i helgen på rabatten bredvid uterummet som vi har flyttat lite på för att den var lite ivägen. Stenen som ligger i rabatten är från torpargrunden på det gamla huset som vi har sparat som minne. Vi fyllde på med jord och ändrade lite i planteringen under helgen. Men den är inte klar utan vi kommer att fortsätta att förlänga den så att den går längst hela gaveln på uterummet. Så här ser det ut nu.

Imorgon väntar en fullspäckad dag med olika trevligheter så jag återkommer och berättar om det senare. Ha nu en fortsatt bra kväll nu väntar soffan och superstarstävlingen som jag har följt under veckan.


Höstplantering

Nu har hösten kommit. På torsdagskvällen visade termometern 1 plusgrad kl 20.00 så det blev att täcka mina Afrikanska liljor som jag brukar vinterförvara. Det blev också att klippa av två grenar av nejlikerosen som var full av blommor. Se bara vilka blommor och knoppar.På fredagsmorgonen var det frost ute så det blev till att skrapa bilrutorna innan man kunde köra på jobbet.

Idag har jag tagit upp liljorna och gjort höstplanteringar istället i betongkrukorna samt i krukan vid bron. Silver njurvindorna är kvar sen sommarplanteringen. Så här blev det vid bron.Den lila färgen har även hittat ut på bron.

Planteringen i betongkrukorna skiljer sig inte mycket från bara lite större höstkål och annanfärg på ljungen och ingen cypress.Så här ser det ut på håll.Växterna som ska vinterförvaras har fått flytta in i växthuset där de kan vara någon vecka till innan det blir att flytta dom vidare in i garaget.Imorgon ska jag fortsätta fixa i trädgården med att rensa ogräs och annat som ska göras innan snön kommer.

Jag kan även berätta att vännerna slog till och köpte huset som vi var och tittade på förra fredagskvällen. De har dragit dit sin husvagn och har börjat fixa med huset. Det blir nog att göra ett besök där om någon vecka för att se hur de går för de nya stugägarna.

Det var allt från mig ha nu en fortsatt bra helg.

Mitt lila vardagsrum

Nu har jag tagit nya bilder på mitt vardagsrum som nu mera går i lila nyanser. Vi börjar med att se hur det har sett ut i fönstrerna under sommaren.Nu har nya gardiner, lampor, kuddar samt pläd i olika lila nyanser som gränsar mot ceris tagit över vårat vardagsrum. Så här ser det ut nu.Det är enfärgade gardiner på ytterkanterna och blommiga i mitten. Vi tittar närmare på det blommiga.Det enfärgade gardintyget syns här tillsammans med fönsterlamporna.När man tänder lamporna så blir det en synvilla det ser nämligen ut som det hänger ett litet nystan av glödlamptråd under glödlampan. Jag har aldrig sett det tidigare. Så här ser det ut.I soffan ser det ut så här med nya kuddar.Kudden med öglor såg jag för första gången hemma hos min lilla syster och blev så förälskad i dom.Även rumsbordet har fått en släng av den lila färgbombningen i vardagsrummet.Det blev stor skillnad i känslan när man kommer in i rummet det känns mer ombonad som det är dax att tända ljusen och krypa upp i soffan och låta höstens stormar blåsa där ute. Fast idag har vädret varit underbart en riktig solig och varm dag. Så jag kan vänta med att mysa innomhus om jag får mer av dagens väder. Det var allt från mig. Ha det. 


Utomhusbelysning

Jag hade tänkt att visa er hur gardinerna blev men det blev inga bra kort så jag ska göra ett nytt försök imorgon. Istället så visar jag er lite utomhusbelysning nu när de mörka kvällarna har kommit. Jag börjar med växthuset där maken har satt in lite lampor så det lyser där inne. 

 

Vi har även satt upp takspottar längst hela framsidan. Det är så man ska se bra när man går på verandan som sträcker sig hela vägen på framsidan. Men vi har inte satt några takspottar på uterummets takutsprång som syns längst bort till vänster i bild.Det här blev ett kort inlägg men det var ju inte det här som var planerat som jag skulle visa. Så imorgon hoppas jag kunna återkomma med bilder från det nu mera lila vardagsrummet. Det var allt från mig, ha det. 


Grävning

Jag ska berätta lite om vad vi har haft för oss i helgen. I fredags åkte vi iväg direkt efter maten och tittade på ett hus som vänner är spekulanter på. Det är ett hus där det inte finns vatten eller el. Tidigare har det varit ett åretruntboende, jag kan tänka mej vilket jobb det har varit att hämta vatten varje dag. Vännerna har tänkt att ha det som fritidshus och kunna vara där vinter som sommar. De ville ha hjälp med att kolla skicket på huset så maken var både under huset och kröp samt på vindan och uppe på taket. Det är lite fix med huset för att få det i ordning men det tror vi dom klarar av. Så vi gav dom tummen upp.

Lördagen började vi med att gräva. Det är verandan på framsidan som ska gjutas. Den ska löpa längst hela framsidan lika långt ut som taket. Har tagit lite bilder.

Höjden verandan kommer att bli just under panelkanten. Nu är det formen för kantbalken och balkar in mot husgrunden som ska byggas innan vi kan ta hit betongbilen. Efter att det har stelnat ska insidan fyllas innan vi kan ta hit betongbilen en sista gång för att gjuta det översta lagret. Vi får se om vi tar hela sträckan eller tar det i två omgångar. Jag tycker vi kan ta den sista biten framför ytterdörren till våren för där ska trapporna också gjutas. När det är klart får vi äntligen ta bort alla plank som ligger på gräsmattan framför huset som traktorn och betongbilen ska ha för att köra på.

Idag tror jag att jag kommer att stanna inomhus och sy på gardinerna om inte maken behöver hjälp där ute med form byggandet. Jag skulle vilja få gardinerna klara i helgen. Så det är nog dax att sätta igång. Ha det. 

Den gamla fällen

Nyss hem kommen från jobbet och känner inte för att göra något mer ikvälll efter att jag har jobbat över så det får bli ett nytt inlägg istället. Igår när vi kom hem efter jobben så var vi utan elström och det är inte så konstigt med den blåst som var och alla luftledningar. Så det blev till att fixa maten med hjälp av gasolgrillen i uterummet. Eftersom det nu har blivit lite kallare utomhus och vi ännu inte har satt igång golvslingorna i uterummet så har det varit lite kallt på golvet om man sitter där ute länge på kvällarna eller kalla dagar. Jag tycker inte om att frysa om fötterna så därför har vi lagt dit den gamla fårskinnsfällen under bordet.

Det är en fäll som kommer ifrån min mormor och morfar. På ena sidan är det fårskinn och på den andra sidan ett hemvävt ulltyg som min morfarsmor har vävt.Jag ska också visa en av buketterna jag fick av min mamma i söndags. Buketten med dom röda Dalierna har börjat visna så dom är inte så roliga att lägga ut på bild. Men dom rosa Dalierna står sig fint ännu.

 

Blommorna kommer från mammas trädgård.

Det känns skönt att det är fredag imorgon och jag hoppas att jag kan åka hem lite tidigare eftersom jag jobbade över 2,5 timmar idag. Det var allt från mig ikväll, ha det.


Kuddar och gardiner

Dagens inlägg får bli utan bilder för att batterierna i kameran är urladdade. Jag håller på med att sy nya plommonlila gardiner i vardagsrummet. Så jag har varit på jakt efter lite nya kuddar och annat till vardagsrummet som ska passa till gardinerna. Kuddarna som jag såg på Hemtex är inhandlade och även två till från Åhlens som nu har 20% på kuddar och gardiner. När jag var på Åhlens så hittade jag en så fin färdigsydd gardin som skulle passa så bra i färgen med kuddarna och gardintyget jag håller på med så det blev lite ändring. Nu får det bli blommigt i mitten fönstret och enfärgade i de andra fönsterna. Visst är det så, att som kvinna har man rätt att ändra sig? Har en hel del kvar att sy eftersom vi har hållit på med veden de senaste dagarna så jag hoppas på den kommande helgen att gardinerna ska hinnas med. Det känns som om hösten har kommit med stormsteg de senaste dagarna så det skulle vara roligt att få in lite mer färg i huset. Jag får återkomma med vårat höstvardagsrum när jag har satt upp gardinerna och piffat till det med de nya kuddarna. Har nu en fortsatt bra vecka.


Utan anmärkning

Igår var jag på bilprovningen med bilen som maken använder. Det är oftas jag som åker dit med bilarna för att maken brukar få så ont i magen för han vet att det kan kosta kulor efter ett sådant besök. Förra året hade vi glömt att smörja den löstagbara kulan så det blev ombesiktning för att den inte gick att lossa (fast rostad). Men i år så smörjde vi upp den så nu gick bilen igenom utan minsta lilla anmärkning.
Idag har jag varit och köpt lite nya blommor till helgen. En del av blommorna från förra veckan var fortfarande fina så jag bara kompletterade med lite nytt. Så här såg det ut från början innan jag satte igång.

Jag bestämde att det skulle bli en blommgrupp så att jag plockade även fram lite sparade dekorationssaker. Resultatet blev så här. Jag ska passa på att varna för nu kommer flera bilder tagna från olika håll.

Vi ska ha kalas här i helgen så gruppen får stå som bordsdekoration på bordet. Det är dottern som fyller 20 år som ska firas. Så det blir att fixa både smörgåstårta och gräddtårta i helgen. Nu får vi hoppas att morgondagen bjuder på vackert väder. Jag har tänkt gå ut och plocka lite mossa för juldekorationerna. Älgjakten sätter igång på måndag och då vill man inte vara ute i skogen och störa jägarna. Det var allt från mig, ha det.


RSS 2.0