Takläggning

I helgen har vi varit och hjälpt svärfar lägga nytt tak på uterummet i hans stuga. Vi och vi det är mest maken som har jobbat. Jag har försökt att hjälpa han med kapning och annan hantlagning. Så det har inte hänt så mycket här hemma under denna helg. Vädret var inte det bästa men det regnade inte. Natten mellan fredag och lördag var det kraftig nederbörd så vi fick vara glad att det kom under natten. Har varit och tittat på lite nya kuddar och plädar till soffan men jag är lite osäker ännu så jag avvaktar. Lite nya snittblommor hit hem blev det innan helgen. Nu finns det inte så mycket att ta in från trädgården längre så det fick bli från Buketten istället.



Nu väntar symaskinen på att trampas igång ifall gardinerna ska bli klara den här hösten. Tyget har redan legat i några månader. Ha en fortsatt bra vecka.

Höstnytt

I våras köpte jag gardintyg när vi var på Ikea och i tisdags så klippte jag till längderna. Så nu kan jag sätta igång och sy nya höstgardiner till vardagsrummet. Det ska bli vanliga raka längder från tak till golv.



Just nu har dom en kampanj på Hemtex (tag tre betala för två) där de visar kuddar och plädar i liknande färg. Jag var påväg dit på lunchen men kom på att tygprovet låg hemma så jag får gå dit imorgon istället. Har redan stoppat tygprovet i väskan så det inte ska glömas bort.

Har varit ut och tagit kort på trappen som vi har hållit på med de senaste dagarna. Så här kommer en osminkad version med formen kvar på översta steget sand och annat bråte på trappstegen och runt omkring. Så håll tillgodo.



Från andra sidan där trappen svänger.



Nu är bara resten av verandan på framsidan kvar så vi är inte utan arbete hemmavid.

Ha en fortsatt bra kväll.


Utan internet

Jag har varit utan internet och telefon efter en IP nummer ändring från leverantören. Jag fick inte det att fungera fast jag gjorde enligt beskrivningen på hur man skulle gå till väga. Men som tur är jobbar jag med några datatekniker så efter att ha tagit med datorn och routern till jobbet fungerar det igen. Jag kan berätta att vi nu har gjutit det sista trappsteget framför uterummet. Bilder kommer senare när vi har tagit bort formen. Det var allt från mig ikväll, ha det.

Lite nytt i garderoben

Sov länge i morse efter en vaken natt med magont. Jag får magknip om jag äter för mycket sötsaker och igår blev det tydligen för mycket lördagsmysgodis ajaj. Nu håller det på att gå över äntligen jag lär mig aldrig. Det är likadant med kakor eller annat som innehåller för mycket socker.

Under veckan som gått har jag varit och inhandlat lite nytt i garderoben. Det blev en stickad klänning från KappAhl och ett par stövlar från den nyöppnade affären Scorett.



Har även skickat in en beställning på HM. Det är roligt att titta på kläder igen efter att man bara har ägnat sig till huset och byggnationer det senaste 1,5 året. Under den mest hektiska byggnationstiden har det inte varit många klädinköp. Nu är jag på väg ut till maken för att stapla ved. Vad det gäller vårat husbygge så har vi gjutit två trappsteg i helgen. Nu fattas det bara ett till. Bilder kommer senare när det sista trappsteget är klart. Ha en fortsatt bra söndag.


Redan torsdag

Dagarna går så fort nu när man jobbar hela dagarna. Skolan har börjat om så vi är åter tillbaka i vardagsrutinerna. Under denna vecka har vi haft fikagäster och varit på surströmmingsfest. Fast jag är född och uppvuxen i norrland äter jag inte surströmming utan jag äter varmkorv eller köttbullar med barnen. Det var min lillasyster yster som ordnade festen för vi systrar med familjer, mamma och pappa med respektive samt min moster och morbror som är här uppe och hälsar på. Det är så roligt att träffas och det blir mycket prat och skratt. Jag glömde ta med mig kameran så jag kunde visa er hur fint hon hade dukat. Men jag kan visa hur det såg ut förra året när jag kom ihåg att ta med mig kameran se här.



Det här är sista månaden jag jobbar 90 % nästa månad blir det heltid för min del. Men lugnar det ner sig så går jag ner till 90% igen. Men nu är det full fart mot helgen, så ha det bra.

Ett orange brev

I fredags när jag kom hem från jobbet så låg det ett stort orange brev i postlådan. Det var inte pensionsbeskedet utan den nya IKEA katalogen. Jippi det var en bra start på helgledigheten. Jag har ännu inte hunnit studera den men i dag regnar det så då kan det bli att sitta och blädra i den. Lördagsmorgonen började med en tur till soptippen men en full släpvagn. Vi räknar med att det blir någon tur till. Närmaste soptipp har bara öppet varannan lördag så det är om 14 dagar vi kan åka iväg igen.


Rysk martorn

Annars har vi haft premiärgrillning på den nya gasolgrillen och i afton blir det grillning igen. Maken har inte riktigt lärt sig hur man får in lämplig temperatur så det blir att öva innan man bjuder gäster. Dottern har flyttat tillbaka till Luleå för att nu vara fösare till årets nya studenter. Så det har blivit lite tommare här hemma.



Vad det gäller husbygget så har jag och maken börjat att gjuta trappan på framsidan nedanför uterummet. Nedersta trappsteget är klart nu är det några till innan vi är klara med det sedan är det verandan på framsidan som ska gjutas. Kantbalken handgjuter vi men sedan tar vi hjälp av betongbilen för resten. Det vore skönt om vi hann bli klar med det innan vintern. Så att vi kan sitta på verandan och njuta av vårsolen. Man känner att hösten börjar närma sig. När maken klev upp på fredagsmorgonen så var det bara 4 plusgrader ute. Brrrr stoppa kylan, jag vill inte att det ska börja frysa redan det är fortfarande en del knoppar i trädgården som inte har hunnit börja blomma ännu.  Bilderna är från min trädgård på vad som bland annat blommar nu. Avslutar med Afrikanska liljan. 

 

Ha det.

Mina loppisfynd

I söndags åkte jag och maken iväg på loppis och vi kom inte tomhänta hem. Det första jag hittade var 12 st gamla LP-skivor från ungdomensdagar 100:- för alla dessa skivor. Jag har inte hunnit lyssna igenom alla ännu men de flesta har jag spelat under veckan.



BoneyM skivorna var roligast att lyssna på för där kända jag igen alla låtar. Det är inte bara en timme man har dansat till dessa låtar.

Nästa fynd betalade jag 40:- för.



Den saknades elsladden men tack vare min pappa så har vi en sådan nu så den går att använda. Jag har tänkt att ha den när det ska serveras mycket kaffe eller varmglögg eftersom det är en värmeslinga i. Men först och främst så får den stå framme och vara dekorativ. 
 
Det var mina fynd så vi får se om vi hinner med någon till loppis i år. Ha nu en fortsatt bra vecka för nu är det full fart mot helgen.

Uteköket

Nu har gasolgrillen med köksho hittat hem till vårat uterum. Det var förra måndagen jag blev högstbjudande på detta utekök på en nät auktionssajt. Problemet var att varan fanns i Danmark så jag var tvungen att ordna transport hit upp i norr. Igår kom varan men det var en transportskada så det var med en orolig mage jag tog emot transporten. Som tur var var det embalaget som hade blivit skadad. Det var väl förpackad med dubbla kartonger och även tunna spånskivor runt kanterna.  Det blev att skruva ihop delarna igår afton så nu står det på plats, så här ser det ut nu i uterummet.



En rymlig gasolhäll med fem brännare plus en brännare på varmhållningshyllan.
 


Så här ser den ut från andra hållet.



Lyfter man på skärbrädan så är sköljhon under.



Vi har ännu inte hunnit prova grilla så vi får se när premiären blir. Jag skulle vilja att vi sätter dit en kolfilterfläkt först innan vi provar första gången men grillen har hjul så det går att rulla ut den så att uterummet inte fylls med grillos.

Som svar till Linn så hittade jag några fynd på loppis men det tar jag en annan dag. Så nu säger jag god kväll och återkommer en annan dag.

Första arbetsveckan

Semestern är slut och jag har jobbat min första arbetsvecka. Dagarna har sprungit förbi så jag har inte haft tid för att göra inlägg. Förutom jobbet så har jag rensat och kokat blåbärsylt. Jag har en så snäll mamma och hennes man som kom förbi med en hink blåbär så nu har jag bär till både pajer och sylt.

Jag har även blivit högst bjudande på ett utomhuskök och var tvungen att ordna transporten från Danmark. Den kommer nog hit under nästa vecka. Längtar till den är på plats i uterummet.

Annars har det varit tvätt och städning sådant som aldrig tar slut. Jag har klippt sonen men de andra i familjen tyckte det inte var helt lyckat. I fredags var jag och fick fotvård så nu är fötterna fina.

Ute i trädgården blommar det så jag visar lite bilder på sådant som jag gillar. Vi börjar med blodsdroppen.



Inte så långt från den växer den Gröna trollkarlen. Den är så lång att blomman (brunaknoppen) är i pilens bladkrona. Jag måste nog flytta på den ett annnat år.



Även liljorna blommar här är dom orange/gula.



Men jag kunde inte låta bli att köpa en bukett Gladiolus när jag var på stan i torsdags fast jag har blommor i trädgården.



Idag funderar jag på att fara och titta på  Folkparkens loppis. Kanske man hittar något roligt. Det var allt från mig, ha det.

Stenläggning

Jag har inte visat hur det börjar se ut nu när maken har lagt lite markstenar vid dörren. Det är inte klart eftersom stenarna tog slut. Så vi måste köpa mycket mycket mer stenar för vi har tänkt att lägga en eller två stenrader efter husväggen också. Men vi var sugna på att se hur det skulle börja se ut och det blir även mindre sand och grus som dras in med skorna när stenarna ligger framför dörren.



Igår blev det en riktig slöardag eftersom det regnade hela förmiddagen. På aftonen klarnade det upp men då kände vi inte för att dra igång något. Idag lyser solen så vi får se vad vi hittar på. Det är min sista semesterdag och nästa långa ledighet blir först till jul. Så vi får se om vi bara tar det lungt idag också för det brukar vara svårt att sova sista natten. Ha det.

Shoppingdag

Igår var jag och dottern på stan och sprang runt i flera timmar. Det var in och ut i olika affärer och provrum och kortet fick jobba och gå varmt. Vi har ganska lika smak vad det gäller kläder vilket är roligt för då blir det att man spanar åt varandra.
Det var lite nya vardagskläder att ha på jobben som jag köpte. Det här är vad jag kom hem med.



Långt linne fån Gina Tricot.
Leggings som ser ut som jeans från Vero Moda.
Scarf från H&M den har olika blåfärger samt rosa i tyget,  jag kan visa lite tydligare.

 

Till leggingens blev även detta som alternativ.



En marinblå lång skjorta och en småblommig scarf från Lindex.

Nästa bild är en grå långkofta med svarta byxor från Kappahl.



Och som sista bild visar jag scarfen från Gina Tricot som jag har tänkt att ha till jackan eller kappan i höst som halsduk samt ett svart halsband frånVero Moda.



Sen handlade jag även en present och lite underkläder men det visar jag inte upp på bild.
Vi avslutade dagen på stan med att gå ut och äta för man blir ganska hungrig och det är skönt att sitta ner en stund och prata också. Dottern drog sen vidare upp till Luleå eftersom det är Lulekalaset där i helgen med olika artister och andra trevligheter. Själv åkte jag nöjd hem till de andra i familjen med mina nya inköp. Jag kan säga att dottern handlade ungefär lika mycket som jag. Det var allt från mig, ha det.

RSS 2.0