Jag fick chansen

För några veckor sedan bjöd jag på två lampor som jag ville ha. Jag hade redan sett ut platsen var dom skulle sitta. Men det var inte bara jag som var ute efter lamporna och så budet blev för högt, långt över värderingen. Så att det var bara att inse att dom inte skulle bli mina. Men jag tänkte att det kanske kommer en ny chans en annan gång. Men att den gången skulle komma så fort viste jag inte då. Den högstbjudande kanske har ångrat sig för lamporna kom tillbaka på auktionen. Den här gången fick jag det högsta budet som låg under värderingen så nu är dom mina och jag får sätta upp dom på väggen som jag hade planerat sedan tidigare. De kommer först om några dagar men jag kan visa hur mina nya Pistillino lampor ser ut.När jag har fått dom på plats så kommer det nog nya bilder.

Jag vet att jag har en svaghet vad det gäller lampor och nu har jag lovat maken att jag inte ska köpa några flera på ett bra tag. Detta visste mina jobbarkompisar idag när en av dom försökte lura mig att JT:s hade storrea för att se min reaktion.

En underbar påskhelg

Så synd att denna underbara påskhelg är slut. Här hemma har vi både hunnit kratta gräsmattan och rabbater som att sitta och mysa i solstolen och fått färg i ansiktet. Det är otroligt att vi har kunnat sitta ute och solat i bara bikini i april.

Så här ser det ut nu hemma i våran trädgård när både vitsippor och krokusen börjat att blomma hemma hos oss.

Det enda som känns ovanligt är att dottern inte har varit hemma och firat påsk med oss. Hon är på en studieresa i Rom och kommer hem först till valborg. Jag skulle gärna följa med henne om jag fick för jag tror hon kommer att få en intressant vecka framöver. Men jag får vänta en vecka till innan jag får höra hur veckan har varit.
Nu hoppas jag att nästa helg ska erbjuda lika bra väder som denna helg.

Anneli

Glad Påsk

Flygresan gick jättebra fast det var kraftiga vindar. Det blev en intressant dag och jag tog en hel del bilder. Men jag kan inte visa dessa för sonen raderade dom innan jag hade lagt över bilderna på datorn.
Men jag kan berätta lite om resan. Jag börjar med flygningen. Det var ett litet jetplan med plats för 7 pasagerare plus flygkapten och piloten. Det var ett mycket fint plan. Vi kunde se ner på marken och man såg hur Sverige förändrades ju längre ner vi kom. Här uppe var det snö och is på sjöarna där vi landade var de öppna sjöar och åkrarna var plöjda samt gräset var grönt.
Framme vid fabriken bjöds vi på fika medan guiden berättade om företaget sedan fick vi gå vidare till ett museum. Efter det blev det en rundtur på möbelfabriken där vi fick följa möbeltillverkningen. Därefter blev det lunch och möbelvisning i utställningslokalen. Dom har mycket fina möbler och det är synd att jag inte kan visa er bilderna jag tog. Vid 15.30 lämnade vi området och vi begav oss hemmåt.

Resten av veckan har rullat på i snabb takt. På onsdagen var jag till posten och hämtade ut mitt paket med de senaste lamporna jag har köpt.  Lampan heter secto och jag har tänkt att de ska sitta ovanför bardisken i köket. 


Igår var jag ledig hela dagen så den tillbringades utomhus med att räfsa gräs och rensa i blommrabatten. Känner mig lite mör i kroppen idag. Det kommer inte bli så mycket jobb idag för mina systrar med familjer kommer hit samt mina föräldrar med respektive. Vi brukar träffas varje påsk för att umgås och äta gott. Så till er alla önskar jag en Glad Påsk.


Flygrädd

Det känns lite oroligt i magen när det blåser så mycket och enligt väderprognosen så ser det ut som om morgondagen också ska bli blåsigt med friska vindar. Det är så att imorgon ska jag iväg och flyga med ett litet plan. Planet kanske rymmer 10 st med piloter. Jag hoppas flygningen ska gå bra för jag tror det blir en intressant och trevlig studiebesöksdag på en möbelfabrik.  

Utedag

Idag har jag varit ute och stökat. Började dagen med att gräva om i de sista snöhögarna medans maken bytte däck på bilarna. Så här ser det ut nu hemma hos oss den 16 april.

.
Baksidan

och på framsidan ser det ut så häroch så här på västrasidanSom det blåser idag så blir det nog krattning till veckan.
Jag har även varit och vattnat på de vintergröna buskarna eftersom de får bruna blad annars. När jag gick runt i trädgården så såg jag att lökarna med vår blommorna är på gång.

Efter lunch så gick vi på rishögarna som vi lade ihop i höstas när vi röjde framför huset. Nu ligger högarna på majbrasan det känns skönt. Men när vi satt och åt middag kom jag på att vi hade en till hög på ett annat ställe så den får vi ta imorgon.


Andra vårtecknet

Idag fick jag syn på mitt andra vårtecken nämligen tre små söta tusslilago som växte i en grupp.

 

Senare på aftonen när vi satt och åt middag så flög en fjäril förbi så nu dyker det upp tecken efter tecken på att äntligen är våren kommen.

Det blev lite sen middag eftersom det blev strömlöst mitt under matlagningen. Det var tydligen ett större fel för det drabbade även de som bor i stan.

Påskris eller vårris

Idag har jag varit ute och och klippt mig lite björkris. Det är ju en vecka till innan påskledigheten för maken och sonen börjar. Så man kunde ju vänta till nästa helg men jag tycker att påsken är så sen i år. Så jag tog in både ris och tuppar idag.

Påskäggen får vänta till nästa vecka.

Första vårtecken

Underbart väder vi sitter ute och njuter av solen men man måste sitta i lä eftersom det blåser. Idag såg jag det första vårtecknet en liten nyckelpiga som hade vaknat upp. Bilden är inte bra men den lilla röda pricken är en nyckelpiga.Gubben tyckte jag hade slöat till mig eftersom jag inte hade varit och skottat ut snö för att det ska tina fortare så det blev att göra en insatts så snart är det snöfritt framför huset. Sedan har vi provat att äta något nytt idag till lunch. Nämligen blodplättar det är nog första och sista gången. Det är maken som ville vi skulle prova själv anser jag att blodplättar är något som finns i kroppen.

Igår åt vi i uterummet sedan satt vi kvar en stund till och spelade gamla LP-skivor.

 

Plädarna passade bra till Mateus servisen.

Det blev inga nya blommor till helgen för de gamla tulpanerna sedan föra helgen står sig ännu. Istället blev det en fin bukett till min pappas fru som har fyllt år.


Överbud

Igår var jag lite deppad för att jag inte fick lamporna som jag var ute efter. Jag hade väntat i en vecka på att auktionen skulle vara. Visste precis var dom skulle sitta. Det var nästan som de redan satt på plats. Men det var inte bara jag som var ute efter dessa lampor. I slutet var det jag och en till som bjöd över varandra men det gick så högt över värderingen att det var bara att låta den andra få bli högstbjudande. Jag får nöja mig med att jag äger en guldfärgad Pistillino lampa. Men helt klart skulle jag vilja ha dom två silverfärgade lamporna som försvann till någon annan igår. Men det kanske kommer fler chanser, man ska inte ge upp bara för man inte lyckas alla gånger.

Pläd rea

Det var som om Jysk hade hört min önskan om att ha några plädar i uterummet att lägga runt ben eller axlar när det blir kallt. För på måndagen så reade dom dessa plädar endast för 25:- styck. Så det blev en för varje stol.Dom fanns även i andra färger men just nu är jag inne på denna färg i uterummet.

Jag har även köpt en ny handväska på loppis affär. Det blev 40:- för denna tantväska. 

 

Stämmer inte så bra till mina senast köpta skor.Helt olika stilar men man behöver ju inte använda båda två samtidigt. Nu hoppas jag att det snart ska kunna börja ha vår- och sommarskor så man får lägga undan vinterskorna.

Ha en fortsatt bra kväll.

Mateus

Sedan jag fick hem mina Mateus tallrikar och skålar så dukar jag med dem på helgerna. På bilderna syns de turkosa delarna men jag har även två rosa tallrikar. Jag funderar på att köpa någon till rosa tallrik.Igår tände vi många ljus i uterummet så att vi skulle kunna äta middagen där.Det blir lite för kallt att sitta där hela kvällen. Jag ska nog skaffa några plädar att ha ifall man börjar att frysa.

Nu är alla knölar och lökar planterade i krukor. Jag har dom stående i uterummet.Inne har jag mini påsklijor som blommar. Det är ju ett tag kvar till påsk men när vi var nere i Stockholm så blommade snödropparna och krokusar jag blev så sugen på vårblommorna.  Själv har jag blivit blond under veckan. Jag hajar till varje gång jag passerar en spegel. Det är roligt att förändra sig lite.

Dottern försökte med ett aprilskämt som jag inte gick på. Hon har varit en vecka uppe i Riksgränsen och åkt skidor. Hon vet att jag är orolig eftersom dom åker off pist. Så hon ringde och sa att hon hade pajat knäet. Annars är det bara vädergudarna som har blåst mig för jag trodde det skulle bli vackert väder denna helg. Men fredagen började med ett rejält snöfall. Så nu hoppas jag att solen ska titta fram idag. Ha det.


RSS 2.0