Tavlor

Jag har äntligen satt upp tavlorna jag köpte för några veckor sedan. Jag köpte dom av en som ska flytta till mindre bostad och behövde göra sig av med lite saker. Både jag och min lillasyster köpte 4 st tavlor var. Det blev även lite fina glas också. Men åter till tavlorna. De är målade av konstnärerna som har Skellefteå anknytning.

Jag börjar med att visa två små akvareller målade av Kerstin Travis.Nästa är en akvarell av Gunnar Enqvist det är den övre tavlan av lador.Den fjärde tavlan är en lifografi av Mats Svensson som heter kommunaldasset.Jag hängde den i hallen ovanför väggstolen brevid lilltoan.  Våran egen väntplats.Jag har även fyndat några statyer på loppis i sommar. Dom tre som står på tavellisten är tunga, jag vet inte vad dom är gjorda av.Men även andra tavlor som jag har haft sedan tidigare har kommit upp på väggarna.

I köket hamnade Harriet Ådell.I lill hallen satte jag upp Margareta Larssons tavla.Och en tavla av Berndt Wennström.Han är inte någon lokal konstnär utan en tavla som jag har fått när jag slutade jobba på Televerket.
Det var allt från mig ha en fortsatt bra dag. Själv har jag tänkt att gå ut i trädgården och göra ordning inför vintern.Frost

Vinterns första frost slog till på söndagsmorgonen. Som tur var kände jag på lördagsaftonen att det skulle bli en kall natt så jag stälde in alla krukor med blommor som ska vinterförvaras i uterummet. Där ska dom få stå i någon vecka innan de åker ut i garaget. Uterummet är full med blommor så här ser det ut.

Det enda som vi inte har tagit in ännu är vårat första päron. Det sitter kvar i trädet och plockas nog in till helgen.På måndagen fick jag börja morgonen med att skrapa rutorna på bilen. Det kändes som om vintern kommer att bli lång om man redan nu ska börja med att skrapa rutor. Till helgen blir det att städa ur garaget på min sida så man kan köra in bilen. Men även om det var frost i helgen så åkte vi iväg och tittade på träd och buskar på en handelsträdgård. Det blev inget men jag har tänkt att köpa lite vårlökar och få ner i jorden innan snön kommer. Så jag får åka iväg en annan gång för att se om det finns något som jag gillar. Ha en fortsatt bra vecka.

Ljus i trädgården

Har fått en förkylning så jag har inte varit på topp den senaste veckan. Men vad är en lite snuva att klaga på när det finns dom som tacksamt skulle ta en förkylning i utbyte med annat som dom kämpar med. Mina tankar går till en i min närhet som har fått bröstcancer.  Bröstet är redan borttaget men kvar är det stora ärret och all behandling som ska pågå fram till jul. Just nu genomgår hon cellgiftsbehandling med allt som det innebär med håravfall och annat. Detta tänker jag på varje morgon jag tittar mig i spegel och ser mina stora påsar under ögonen efter en natt med dålig sömn när huvudet känns ömt av fylda bihålor. Då säger jag till min spegelbild var glad det är bara en förkylning du har det går snart över.

Sen senaste inlägget har jag varit till Ikea i Haparanda och inhandlat mera ljus, servetter och annat. Att dom ska öppna ett varuhus i Umeå togs tacksamt emot. Det blir så mycket närmare. 
Det har varit födelsedagskalas för dottern som har blivit 22 år.
Jag har bytt arbetsgivare och börjat lära mig nya arbetsuppgifter och fått en del nya arbetskamrater.  
Här hemma har vi satsat på att belysa trädgården mer nu när höstmörknet närmar sig. Ni som har läst min blogg vet att jag har en svaghet gällande lampor men vad det gäller utelampor så är det maken som är den som inhandlar och planerar belysningen. Så här ser det ut nu i vår trädgård.Det är svårt att ta bra bilder på belysningen för när det syns som bäst är det för mörk att ta bilder.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra har inga planer. Maken är ute och målar räcket på verandan. Han har gjort överliggaren och stolparna men hur det ska räcket ska se ut mellan stolparna är inte klart. Jag hade en idé men maken tyckte det var allt för mycket jobb med min design så vi får se hur resultatet blir. Så här ser det ut nu.

Ha en bra dag.

RSS 2.0