Grävning

Jag ska berätta lite om vad vi har haft för oss i helgen. I fredags åkte vi iväg direkt efter maten och tittade på ett hus som vänner är spekulanter på. Det är ett hus där det inte finns vatten eller el. Tidigare har det varit ett åretruntboende, jag kan tänka mej vilket jobb det har varit att hämta vatten varje dag. Vännerna har tänkt att ha det som fritidshus och kunna vara där vinter som sommar. De ville ha hjälp med att kolla skicket på huset så maken var både under huset och kröp samt på vindan och uppe på taket. Det är lite fix med huset för att få det i ordning men det tror vi dom klarar av. Så vi gav dom tummen upp.

Lördagen började vi med att gräva. Det är verandan på framsidan som ska gjutas. Den ska löpa längst hela framsidan lika långt ut som taket. Har tagit lite bilder.





Höjden verandan kommer att bli just under panelkanten. Nu är det formen för kantbalken och balkar in mot husgrunden som ska byggas innan vi kan ta hit betongbilen. Efter att det har stelnat ska insidan fyllas innan vi kan ta hit betongbilen en sista gång för att gjuta det översta lagret. Vi får se om vi tar hela sträckan eller tar det i två omgångar. Jag tycker vi kan ta den sista biten framför ytterdörren till våren för där ska trapporna också gjutas. När det är klart får vi äntligen ta bort alla plank som ligger på gräsmattan framför huset som traktorn och betongbilen ska ha för att köra på.

Idag tror jag att jag kommer att stanna inomhus och sy på gardinerna om inte maken behöver hjälp där ute med form byggandet. Jag skulle vilja få gardinerna klara i helgen. Så det är nog dax att sätta igång. Ha det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0