Så här blev lamporna

Jag visade i ett tidigare inlägg två glaskupor för vägglampa som jag ville göra om till fönsterlampor där kuphålen var för stora  för de hållare som finns att köpa. I det inlägget frågade jag om någon kände till hållare som skulle fungera för 7 cm stora hål. Linn som har bloggen Livet i Norrland  tippsade mig om att vända sig till en glasmästare så skulle nog dom kunna fixa det. Sagt och gjort så följde jag rådet och nu har jag två fönsterlampor som ska användas till hösten i vardagsrummet. Så här blev resultatet.



Men nu när dom är klara så undrar jag om jag inte måste ha gardiner i samma färg också hmmm. Jag får nog hålla ögonen öppna ifall jag ser något lämpligt tyg. Jag har ju gott om tid att kolla runt och skulle jag inte hitta något innan hösten så finns det fler höstar att leta till.

Nu till något helt annat: Jag och gubben funderade på varför påsken infaller vid så olika tider ibland har det varit i mars för att som i år vara i mitten av april. Svaret är om jag kommer ihåg rätt att påsken infaller första söndagen efter fullmånen efter vårdagjämningen. Jag hoppas det där blev rätt nu men det har att göra med vårdagjämningen, fullmånen och söndag vet jag. Det finns kanske någon som kan det där bättre och kan rätta mig om jag har fel. Men igår var månen stor iallafall. Ha nu en bra kväll.

Kommentarer
Postat av: K

Superläckra!! Vet inte om du brukar besöka den "lokala" tyg och garnaffären (väster om oss)Men där finns det endel fina tyger som jag inte sett hos andra. Eller är du sugen på Spiratyger kan jag rekommendera "5 rum " i nordöstlig riktning;)

Ha en skön påsk!

2009-04-07 @ 20:45:29
URL: http://husetpabacken.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jättefina lampor !!!!

2009-04-08 @ 08:12:44
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: Cornelia

De blev ju skitsnygga! Det finns många andra färger som passar ihop med den lila färgen, det ända man kanske kan tänka på när man letar e att hitta färger i samma nyans, om du förstår hur jag menar :-)

2009-04-08 @ 09:36:11
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: Cornelia

Sv: Jag får faktiskt påskägg av min mamma fortfarande ;-) Fast jag har passerat 30 :-)

2009-04-08 @ 23:00:11
URL: http://mitthemochmintradgard.blogg.se/
Postat av: stora systeryster

lamporna blev jätte snygga.

2009-04-09 @ 10:41:21
Postat av: Linn

Snyggt! Bra att dom kunde hjälpa dig!

2009-04-09 @ 11:27:03
URL: http://livetinorrlans.blogg.se/
Postat av: Viktoria Karlsson

Hej!

vilka fina lampor! Jag är själv på jakt efter fönsterlampor i den färgen. Hur fick du tag i dessa glaskupor? Förstår att det var lite trix med att fixa dem till fönsterlampor, men om jag bara hittar kuporna, så kanske även jag kan fixa resten med hjälp av glasmästare, eller hur var det du gjorde? Såg också oragne rislampor på din blogg... Var kan man köpa sådana? Hälsningar/ Viktoria Karlsson

2012-10-01 @ 10:59:28
Postat av: Petra

Hej! Är på jakt efter ett par lila lampor och stötte på din bild när jag googlade och blev helt fast i dom..Vart har du köpt de lila kuporna och allt de andra som tillhör lampan du gjort? Som sagt så är de helt i min smak, jättesnyggt! /Petra

2013-07-02 @ 20:16:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0