Lördagskväll

Idag har jag spacklat tak nästan hela dagen och maken har skruvar skivor. Han börjar bli less på att sätta skivor som tur är är det snart över.



Den konstiga saken i rummet är en saxlyft som han har gjort. Man använder den när man sätter skivor i taket så man slipper hålla upp skivorna. Man lägger skivan på ramen som sedan pumpas upp med en form av domkraft tills skivan når taket sedan är det bara att skruva. Det fattas någon skiva här och där eftersom skivorna i en viss längd tog slut på affären så det är bara invänta ny leverans.



Hålen för lamporna i hallen är upp sågade så nu gäller det att få det bra spacklat så det inte syns några skarvar eftersom lamporna ger släpljus efter taket.



Det är jag som har snickrat ihop lådorna ovanför takskivorna som lamporna ska sitta i.

Även ett hål långt uppe på en vägg är upp sågad och en kontakt är satt i hålet, det kommer senare att täckas med ett galler åt båda hållen på väggen.



Vi kommer att ha rotern för det trådlösa nätverket i väggen så man slipper ha den framme även ett rör där bredbandskabeln ska dras till den finns på plats i hålet. 

Ikväll blir det en tidig kväll för imorgon ska vi upp tidigt och iväg till Ikea för stor handling. Jag har gjort en lång lista på vad som ska köpas. Vi kommer inte att rymma allt i bilen trots att vi har tagit bort det bakersta sätet utan får lägga in en beställning senare. Men det är alltid bra att ha sett och klämt på det man ska beställa innan så att man vet färger och sånt. Så ha en bar lördagskväll ni som ska vara uppe några timmar till.

 

Kommentarer
Postat av: Anna H

Hur händig karl har du då som bygger en lyft? Inte illa! Hust börjar minsann arta sig och det verkar bli såååå fint!

Ha en fantastisk dag på IKEA önskar att jag satt i er bil nu.....

Kram Annah

2008-09-07 @ 08:45:28
URL: http://ljuvligahem.blogg.se/
Postat av: Karina

aaajjj jag får träningsvärk i armarna av att bara se bilderna..skruva å spackla sådär mycke gipstak kan inte vara roligt...Ha de bra på ikea

2008-09-07 @ 20:13:01
URL: http://karrekarras.blogspot.com
Postat av: Tjohalias blogg om inredning

Vilket jobb!



Svar: Inte jag heller, den skulle gärna få hänga här hemma också. Kram Sandra

2008-09-08 @ 01:18:09
URL: http://tjohalia.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0