Full fart mot helgen

Det har varit fullt upp hela veckan mycket att göra på jobben och så ska man även försöka hinna med lite hemma också. Jag har bl a varit till tandläkaren måste laga en gamal lagning som har börjat att släppa men annars var det helt ok. Har beställt kakel i både tvättstuga och kök. Kaklet kommer till veckan så då kan vi börja kakla i köket. Vi har hållit på med fönstrerna i vardagsrummet i veckan jag har målat och gubben har satt lister. Så här börja fönstrerna nu se ut.Gardinerna är inte riktigt klara men nästa vecka kanske jag får upp dom och till det någon julstjärna. I morgon bär det av till Ikea och andra trevligheter så nu är det full fart mot helgen. Jag återkommer med inlägg efter helgen med vad vi har gjort för trevligt. Ha en bra helg.

Mera kök

Nu har vi fått bänkbelysning i köket.  Det är satt under skåparna samt på båda sidorna av halvväggen (bardisken).Men det är en hel del jobb kvar innan köket är klart men det börjar att likna något och det är så mycket bättre att tillaga mat i nu när bänkskivorna ligger där dom ska. På utsidan av halvväggen eller bardisken (vet inte vad jag ska kalla det för) ska vi fortsätta med golvet upp på väggen.Vi får se hur mycket vi hinner i veckan för nästa helg kommer inte ägnas åt bygget kan jag säga utan då väntar bara en massa trevligheter.
Jag är fortfarande lite styv i nacken och har lite svårt att sova hittar ingen bra ställning för att huvudet. Gick och la mig vid nio i går kväll för att vakna vid ett när frysen stod och larmade. Vet inte varför den plötsligt gick ner i temp och när vi köpte den hade vi ingen anning om att det gjorde sådana saker. Jag hoppas det här var första och enda gången den gör något sådant. Maken tycker jag ska skaffa fryssignalen till min mobil eftersom jag hörde den, jag brukar inte höra min mobil. Jag tror att det har blivit ett ljud som man inte vaknar till så som gubbens väckarklocka, den hör jag aldrig fast den står och ringer någon meter ifrån mig när jag sover.
Det blev ingen skyltsöndag för min del fast jag åkte ner till stan och såg alla som gick mot centrum. Jag åkte ner för att jobba lite istället och för att skjutsa dottern till sitt extra jobb. Annars håller vi på att tömma pannrum och garage på prylar så att ved och bilar ska få plats. Det var allt från mig ha en bra avslutning på denna vecka.

Nackspärr

I går fick jag en förfärlig nackspärr så att jag har nästan inte kunnat sova. Så det första jag gjorde kl 8.00 var att ringa massören, jag hade tur han hade ett återbud så jag fick komma dit 1,5 timme senare. Så både gårdagen och dagen har inte varit så effektiva vad det gäller fix här hemma. Nackspärren kommer av att jag halkade till när jag gick genom stadsparken och gjorde då ett plötsligt ryck, är väll lite känslig fortfarande sendan mitt fall för någon vecka sedan. Men nu är låsningen borta så det ska bli bättre. När jag kom hem så väntade tre inredningstidningar i postlådan och jag som hade köpt BoBedre också så nu har jag mycket skön läsning när jag vilar. Inte dumt alls.Gubben har varit ledig idag så nu har han lagt in de flesta bänkskivorna det är bara bardisken som fattas. Så här ser köket ut nu.Men som ni ser så fattas det en hel del fortfarande men det är på god väg så till jul ska köket nog vara klart.
Ha nu en bra fredagskväll jag räknar med en tidig kväll för min del.

Prickigt

I går var jag till frisören och blev lite ompysslad. Först ögonbrynsplockning och färgning, att få hjälp med det är ett måste sedan jag började behöva glasögon när jag ska se något på nära håll. Det var något som hände när jag passerade 40, dottern pratar om förslappade ögonmuskler. Det låter inte så upplyftande att man även ska förslappas i ögonen efter 40. Gubben har också börjat klaga på att han har börjat se sämre när han ska läsa (fyllde 40 förra året). Min gubbe är tre år yngre än mig så han har alltid haft så roligt åt mina första grå strån tills han fick själv och likadant var det med synen.

Efter ögonbrynsfixet var det hårets tur jag blev nöjd med klippningen och till helgen ska jag få hjälp att färga håret. När jag efter arbetsdagens slut kom hem så var jag just på gång med att börja måla när jag fick syn på eländet. Våran katt fan hade varit uppe på bordet i vardagsrummet och spytt upp värdens hårboll på mitt nya gardintyg som jag håller på att sy. Så kvällen fick ägnas till tvättning istället för målning och annat fix.

Gubben har börjat att tapetsera i tvättstugan men han missade lite i mönsterpassningen. Men klagar jag får jag göra det själv så jag är så nöjd med hur det blev.

Bänkskivorna har kommit så nu börjar det vara hög tid att bestämma oss för vilket kakel vi ska ha i köket. Har varit och lånat hem två allternativ jag tror redan det är klart vilken det blir men ni kan få se vilka vi funderar på.Båda är vita matta den mindre är 2,5 x 5 cm och den fyrkantiga är 5 x 5 cm.
Det var allt från mig ikväll, ha det bra.


Spegel, spegel på väggen

Nu har äntligen spegeln på taoletten kommit upp och överskåpen. Så nu kan man stå och fixa till sig framför en spegel.Nu håller vi på med att få klart runt fönstrerna i köket och vardagsrummet. Gubben har satt dit fönsterfoder och nu spacklar vi och slipar för att få klart så att det går att börja måla imorgon. Jag har även plockat fram symaskinen och börjat med att sy gardiner.  Tyvärr har jag en som gärna hjälper till att ligga och pressa tyget. Både när man syr och stryker. Ni kanske gissar vem det kan vara med hjälp av bilden.Det var allt från mig i kväll, ha det gott.

Dukning

I kväll kom dottern hem med två av sina klasskompisar (läsgruppen). Så det blev att duka upp till middag ( jag tycker det är roligt). Till middag blev det flygande Jakob något som de flesta tycker om. Nu fick jag använda min vinst för första gången adventsljusstaken från Munka Sweden. Så här såg det ut ikväll...Annars har jag försök färdiställa saker som är påbörjade men inte klara här hemma. Jag längtar tills vi får bänkskivorna så att köket ska bli någolunda klart. Vaknade redan kl 4.00 på morgonen och har varit vaken sedan dess så jag räknar med en tidig kväll eftersom jag inte är värdinna så kan jag gå och lägga mig tidigare. Ha nu en bra kväll och helg.

Julutmaning

Julutmaning

Jag har blivit utmanad med en riktigt julig utmaning av min granne K, så här lyder den:

1. Blossa eller någon annan glögg?
Blossa, finns det något allternativ?

2. Hackade eller hela nötter?
Hackade nötter eller flan om jag får välja fritt.

3. Adventsljusstake eller stjärna i fönstret?
Det blev svårt att välja, jag använder mig av båda sorterna (och inte bara en av varje) men jag får säga stjärna om jag måste välja.

4. Grön eller vit mossa?
Tidigare har jag använt vit mossa men de senaste åren har det blivit grön mossa. Så grönt får det bli.

5. Riktig gran eller plast?
Plast sen många år tillbaka.

6. Lussekatter med eller utan saffran?
Självklart ska det vara saffran i lussekatterna.

7. Lussekatter med eller utan russin?
Med såklart och djupt in petade så dom inte är hårda och brända.

8. Julen vill jag läsa om i......
Nån fin inredningstidning med mycket inspiration gällande juldekorationer och någon bra mattidning med allt från mat och dukning till godis.

9. Julgröten äter jag helst med.....
Kanel och mjölk och till en smörgås med julskinka och senap.

10. Köttbullar eller prinskorv?
Köttbullar om jag måste välja.

11. Vitt eller rött när jag dekorerar?
En blandning men det har blivit mer i vitt de senaste åren.

Nu är det dax för att skicka utmaningen vidare och efter 6 timmars fogning i tvättstugan så skickar jag den vidare till den som känner sig manad svara på frågorna. Nu är det dax för att inta ryggläge i soffan med chips, dipp och ett glas rött. Så ha en bra fredagskväll.

Lite nyheter

Jag vill bara berätta att idag står julgranen med belysning (uppsatt idag men inte påslagen) på plats i stadsparken. Det är alltid roligt att se när de ställer upp granen. Jag har även hittat en ny blomsteraffär idag det är en Interflorabutik som ligger i Arkaden bredvid Hemtex. Skulle bara in och se utbudet och kom ut med en bukett. Jag hoppas den ska stå i två veckor som blommorna jag köpte till Allhelgona. Det blev vinröda blommor, kanske man har påverkats av alla röda saker som dyker upp vid den här tiden.I morgon måste jag ut och se om jag hittar några ljus i samma färg till helgens middagsdukning efterson dottern kommer hem med två av sina nya klasskompisar och alla ska sova över här. Då är det trevligt att man åtminstone kan duka lite fint mitt i all vår byggröra. Jag är så sugen på att få använda min nya ljusstake från Munka Sweden som jag vann på inredningsbloggen.Det var allt från mig ikväll. Ha en bra kväll.

Väntar och väntar

I går ringde de från Ikea och talade om att bänkskivorna till köket som vi väntar på kommer först nästa vecka. Fy vad tråkigt det kändes eftersom jag hade trott vi skulle få dom i veckan. Nu blir det ännu en vecka vi får vänta. Men det är inte bara bänkskivorna som ska komma nästa vecka utan även vägg trädet som ska användas som klädhängare i hallen.Bild från Swedese

Sen väntar jag på julledigheten, tar jag semester i 6 dagar så blir jag ledig från den 20 december till den 11 januari. Men nu börjar Roomservice så det behöver jag inte vänta längre på. Ha en bra kväll.

Farsdag

Idag har det inte hänt så mycket här hemma. Jag har lite ont i armbågen så jag har tagit en vilodag. Det passade bra eftersom det är farsdag så jag har varit och uppvaktat min pappa. Det blev årets Blossas vinglögg och ett Puzzel från oss döttrar. Puzzlet var ett nyhet det är inte bilden på kartongen som blir på puzzlet utan vad som händer sedan. Låter jätte roligt ett sådant puzzel vill jag också ha. 
Till gubben här hemma blev det två barstolar som vi har tittat på och skulle köpa när köket var klart. Men när jag var in på Duka i veckan så hade dom extrapris på stolarna så det blev att köpa dom nu istället som farsdags present. Så här ser stolarna ut.Nu är maten klar så jag måste sluta blogga. Ha en bra kväll.

Dans i blodet

Ni måste kolla in min otrolikt duktiga syskonbarn som tävlar för första gången idag.  Jag har provat att länka men det går inte bra så här är hela adressen. http://www.norran.se/nvtv/?iframeurl=http%3A%2F%2Fnorran.abcdn.net%2FabPlayer2%2Fdefault.html%3Fpath%3Dnorran.abcdn.net%2FTV-ARKIV%2FInslag%2F%26playfile%3D20081108_guldsnurren_750k.flv
Har inte hört hur det har gått för mina andra syskonbarn som tävlar ikväll. Jag håller tummarna.

Kapning och stapling

I dag har vi varit ute mest hela dagen och kapat och staplat ved. Maken kapar och jag staplar men han får även hjälpa till med staplingen det tar lite längre tid. Det har varit en härlig dag ute lite rått men ingen blåst och ingen kyla för att vara i november.Vi har även passat på att elda lite träbyggrester.Det är skönt med en brasa och lite glögg när man jobbar utomhus. Vi gjorde en upptäckt i skogen där jag har planterat lite överblivna växter var det en liten en som måste ha trott att vinten var över för den stod där i knopp på väg att blomma ut.Jag vet inte riktigt vad det är för det syntes inte till några blad. Jag kommer inte ihåg hur Tidlösan såg ut om det kan vara den? Lämna gärna en kommentar om ni känner igen blomman. Den är lila syns lite dåligt på bilden.

Vi började morgonen med att bära in hallgarderoben så att vi kan få lite ordning i hallen. Maken hade tidigare i veckan tapetserat i hörnet där garderoben nu står. Resten av hallen får vi ta senare. Men så här ser det ut nu.Sitter och väntar på att bastun ska bli varm det är så skönt att basta efter en dag utomhus. Har även maten på gång det är heta kotletter som ska vara i ugnen och puttra i 1,5 timme så en bastu och ett inlägg hinner man med innan maten är klar. Ha en bra lördagskväll.

Skafferi

Jag tänkte visa lite av vad jag håller på med för tillfället. Det är skafferiet i köket som jag nu mest arbetar med. Jag har målat  insidan i helgen och nu under veckan är det hyllplanen som målas. Jag hade tankar på att använda mig av vaxduk på hyllorna men har sedan ändrat mig så de blir vitmålade istället. Skafferiet är ganska stort eftersom vi har byggt det i ett hörn. Så här ser det ut för tillfället ..


höga dubbeldörrar..vitmålad insidaoch vita hyllplan. Jag hoppas kunna måla ett andra varv ikväll så att de kan monteras i morgon. Det skulle vara så bra om man fick bort alla skafferivaror som står i backar i köket. Vi ska även sätta diodlampor under varje hyllplan så att man får lite ljus i skafferiet. 

I går medan jag väntade på att det skulle torka mellan varven så gjorde jag en tygtavla av Spiras tyg Staden. Jag vet att jag inte är ensam om att ha som tygtavla för jag har sett den här och där. Tavlan ska inte bara stå lutad så där uppe på skåpet utan jag väntar på att gubben ska hjälpa mig att sätta upp den.
Nu börjar det bli dax att sätta sig i soffan för att se Roomservice. Ha en bra kväll. 


Utmanad

Jag har blivit utmanad av Hemma hos Razzel reglerna är följande;

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.
_________________
  Sju saker om mig.

 1. Jag målar mig sällan på helgerna utan mest på veckodagarna när jag jobbar.
 2. Jag har åkt tunnelbana själv i New York.
 3. Jag tittar gärna på konstutställningar. Besökte en senast idag.
 4. Jag äter sällan frukost hemma på morgonen utan det blir sedan på jobbet måste ha en viss tid på morgonen innan jag får i mig frukost.
 5. Jag mår dåligt av sötsaker, får ont i magen.
 6. Jag tycker december månad och julpyntningen är en härlig tid.
 7. Jag somnar oftas när jag ska försöka se någon film på Tv.
 

Utmaningen skickar jag vidare till 1. Huset på backen
 2. Fyra rum och en alkov
 3. Anniebo
 4. Ljuvliga hem
 5. Karrekarras
 6. Tapeter och teak
 7. Skrivanne

Fiffigt bord

I det föregående inlägget talade jag om att jag skulle visa mer om vårat soffbord. Jag tycker det är ett fiffigt soffbord som man enkelt kan förvandla till ett matbord med gott om plats för 8 personer. Bordet kommer ifrån min Mormor och Morfar som hade det i sitt hem så det har bra många år på nacken. Det har funnits i deras hem så länge jag kommer ihåg och nu mer finns det hemma hos mig. Fotöljen bredvid bordet kommer också från deras hem. Det är inte så att jag bara har hämtat möbler från deras hem utan det är så att de inte längre finns bland oss. Mormor lämnade oss -81 och Morfar något år tidigare, så jag tror de är glada att deras möbler används fortfarade. Nu till bilderna på bordet så här ser det ut som soffbord..

och när man vill ha det som matbord drar man ut sidorna och hissar upp bordet med en spak som sitter under bordet.Då har bordet blivit dubbelt så stort och fyrkantigt  och i en bra sitthöjd för att äta. Sen är det bara att ställa dit stolar (sofforna ska inte användas då) och duka upp för middag.
Ikväll hade jag tänkt att måla hyllorna i skafferiet men det tog sådan tid innan maten var klar att jag väntar med det till imorgon för jag vill se vad Simon och Tomas hittar på ikväll. Så ha en bra kväll.

Mer från vardagsrummet

Idag har vi stökat på lite till i vardagsrummet vi har bl a satt upp tavlor och tavelbelysning. Ovanför soffan hägel denna tavla.På en annan vägg hänger denna tavlaDet stora skåpet är också flyttat till sin rätta plats. I skåpet förvarar jag porslin, dukar och annat som jag brukar använda vid dukningar. Skåpet ska målas vitt till sommaren.Vi har även burit in ett till skåp som jag ropade in på auktion för två sommrar sedan. Då var det inte så vackert men med lite slipning måla och nya knoppar så blev det bra.Brickbordet och skålen som jag fick när jag fylde år sist har också hittat en plats.Annars har jag hållit på att måla i skaferiet idag medan gubben har sågat skivor till fönsterna. Just nu sitter jag och väntar på att dottern ska bli klar med maten. Ha en bra kväll.

RSS 2.0