Internet strul

Jag har haft lite problem med internet och varit utan internet i två dagar. Det hela berodde på en felaktig siffra i ett nummer som styr routern. Men nu är det fixat som tur är jag vill ju inte vara utan internet i helgen. En fördel med datastrulet är att man får lite annat gjort när man inte kan gå ut på nätet. Jag har bl a fått upp bokstäverna på väggen mellan köket och vardagsrummet, så här blev det.I morgon är det halvdag och jag har varit och handlat mat inför morgondagens middagsbjudning redan idag för att slippa morgondagens köer. Jag ska prova en ny maträtt som jag inte har gjort tidigare. Blir den väl mottagen av familjen och gästerna så lägger jag ut receptet. Tyvärr kommer inte dottern hem i helgen för hon har åkt till Stockholm med två kompisar. De bor hemma hos mamman till en av dom andra som bor i Vasastan.  De har åkt dit för att shopa kläder. Jag minns när man var i den ålder så åkte man flyg för en hundring till Stockholm, sista minuten. Så man har själv gjort samma sak. Nu hoppas jag på att det ska bli bra väder när man ska ut och titta på majbrasan. 
 

Första veckans höjdare

Jag är med i utmaning som heter Veckan höjdare och som startar nu i maj. Det är bloggen I mitt gröna hjärta  som har kommit på denna utmaning och så här skriver hon om den:
Sommaren närmar sig och det är, som ni vet, tusen saker som ska göras i trädgården. Jag tänkte att vi på söndagar skulle dela med oss av det vi är mest stolta över att ha fixat under veckan. Det kan vara en rabatt som rensas, en balkonglåda som planterats, ett plank som målas, ja helt enkelt något "sommarfix" som ni kan dela med er av. Men ingen prestige, det kan lika gärna vara en blomma som slagit ut eller ett frö som grott och som ni är extra stolta över och vill visa oss andra.
Med andra ord - veckans höjdare!

Jag vet att det inte är den första söndagen i maj ännu men jag kan inte låta bli att starta redan nu. Jag bor på gränsen till zon 6 men vi räknar oss till zon 5. Snön har ännu inte smält utan det är pågång och där snön har tinat är det blött fortfarande. Men vissa rabatter har kommit fram bl a den mot garaget och idag får jag se att alliumlöken har börjat att växa och är ca 7 cm.Den har mer knoppar men de andra var bara 1 cm långa så de syns knappt. Jag vill inte ta bort löven från rabbaten för dom skyddar mot kylan. Det är fortfarande minusgrader på natten. Så det här är min höjdare att det har börjat att växa i rabatterna  Så det är min veckas höjdare och till nästa vecka hoppas jag att vi ska få komma igång med krattning och annat trädgårdsfix och att all snö ska ha tinat bort.

Vad är på gång?

Jag vet inte vad som är på gång men igår var jag helt slut. Tog mig inte för någonting när jag kom hem igår. Jag hade lite känningar mot bihålorna och var allmänt urlakad. Idag är det bättre men det kanske beror på att jag har halvdag idag och slutar kl 12.00. Eftermiddagen har bjudit på solsken och jag har hängt ut årets första tvätt på torkning. Just nu sitter jag och väntar på att maken ska grilla klar så att vi får äta.  Ännu har vi inga blommor som blommar i trädgården så det blev en  bukett med rosor till helgen. Så här ser veckans bukett ut i ljustgult, blommorna i mitten är från förra veckan.Imorgon väntar en dag med risdragning och trädkapning inför kommande majbrasa.

Som svar till Sofie: Pallen är köpt på Duka men det var en utgående vara så jag vet inte om de har kvar den i sortimentet.

Vårtecken

Idag har det varit  en härlig varm och solig dag. Dagen blev inte sämre när jag kom till mitt eftermiddagsjobb och möttes av en grupp tussilago vid ingången som lyste gul och riktigt strålade. Som tur är har jag en jobbarkompis som brukar ha med sig sin kamera och som tog dessa bilder på tussilagotuvan.


Fotograf Janne H. Bild privat


Fotograf Janne H. Bild privat
 
Det var allt från mig ikväll. Ha det bra. 

Hässjestörar och stolpar

Igår var vi och hälsade på ett familj som har lantbruk. Dom hade massor med hässjestörar och stolpar som man använde förr för att torka höet på. Vi fick en massa ( tre stolpar och tjugo stänger tror jag det blev) som vi nu ska använda oss av i trädgården. Det första jag ska göra är att härma min stora syster som har gjort så här i en blommrabatt.Jag har tidigare fått en skata av henne som jag nu ska ha sittande på samma vis. Sedan funderar jag på om man ska bygga ett hörn där klätterväxter kan få klättra upp efter stolparna och ha en trädgårdsgrupp framför. Något i stil med en annan av stora systers ideer .Eller så kan man göra som svärfar har gjort.Något kommer det att bli för dom ska användas i våran trädgård. Till helgen ska vi rensa lite bland buskar och träd för att lämna på majbrasan. För snart är det dax för den, tiden bara rusar iväg. Ha en bra kväll.

Sommargardiner

Igår satte jag upp sommargardiner i vardagsrummet. Så här såg det ut före..och så här blev det med dom nya gardinerna.

Är solen för stark så drar man för och ser ändå ut.De grönbladiga längderna fick sitta kvar för att få lite färg.

Jag hade tänkt göra annat men eftersom jag behöver lite hjälp och gubben hade inte tid så blev det gardinbyte istället.
Det är så att gubben håller på med att sätta upp solpaneler på taket. Vi ska börja ta vara på solljuset så att vi får varmvatten och husvärme. Det ska bli spännande att se vilken värme som det blir av solljuset.   

Blommor

I morse såg jag en annons om att de hade 50 % på allt i en större blommsteraffär. Glad i hågen åkte jag dit när jag slutade kl 12.00 idag. Jag tänkte att nu ska jag inhandla lite blommdekorationer som oasis och annat och några nya växter men vände när jag såg kassakön. Att stå i kö i en timme eller så är inte mitt fredagsnöje så jag åkte vidare till en annan affär. Jag var ute efter något att sätta i mina mini växthus istället för ljusen (nu börjar det vara så ljust på kvällen att blockljusen hinner inte brinna nog länge för att må bra). Det här är vad det blev (lite tantvarning)... 

Efter veckohandlingen åkte jag till badhuset där jag skulle hämta sonen. Där träffande jag en vän som rekomenderade en liten blomsteraffär som har fina blommor. Så jag åkte dit och köpte en helgbukett eftersom jag inte hittade något på den stora affären som föll mig i smaken.Nu ska jag se om blommorna håller sig minst en vecka och om det gör det så kommer jag nog att fortsätta köpa mina blommor på den affären.  Ni kanske undrar varför? buketterna var inte dyra, lite folk, jag gillar att stödja lokala företag istället för stora kedjor och ett stort plus var att jag såg växter som jag inte hade sett på andra affärer samt att det inte är så långt ifrån mitt andra jobb. Det var allt från mig idag ha en bra fredagskväll.

Städning pågår

Nu har jag plockat bort påskriset och allt annat påskpynt. Städat  ut barnens klädkammare så att det ska kunna gå jobba där inne. Det är väggen mellan deras klädkammare som ska upp, sen ska det spacklas och målas innan jag kan montera ihop garderobsstommarna. Jag får se om gubben har tid att regla upp väggen i helgen så att jag kan fortsätta skruva spånskivor så att det går att spackla och måla. Jag visar inga bilder därifrån ännu utan istället visar jag en bild på ljuslyktorna jag köpte på Ikea. Det är en nyhet de fanns rökfärgade också.Bild från IKEA

Det blev även höstgardintyg till vardagsrummet ett mörklila. Det kan nog dröja lite innan jag får tid till att sitta vid symaskinen och sy men det är ju ett tag kvar innan de ska användas. Jag har inte sett hur färgen stämmer mot fönsterlamporna men jag vet att kuporna är ljusare änn tyget men jag tror det blir bra. Nu är de full fart mot helgen.

Jag är även med och tävlar om en inspirationsbok som heter Stilrent utomhus hos Moderna 2a
Gillar ni trädgårdsböcker så passa på nu för tävlingen avslutas i morgon fredag. Lycka till.

Mera från Ikea

Det blev att köpa lite kuddar till dotterns säng. Hon hade önskat sig det och det passade bra nu när vi var där tillsammans. Så här ser kuddarna ut som vi valde.Förutom kuddar så har jag hamstrat blockljus och värmeljus inför kommande höst och vinter. Jag förbrukar en hel del av den varan så nu ligger jag på ett litet lager. 

Det känns som om denna vecka kommer att rasa iväg det är ju redan onsdag imorgon. Ha nu en bra kväll för nu blir det lite tv tittande för min del. 

Nu är påsken slut

Sitter här och önskar att man vore ledig i några dagar till, det vore inte så dumt för helgen har gått så fort. 
Fredagen tillbringades i Piteå tillsammans med släkten. Det blev mycket mat, pussel och andra sällskapsspel med många skratt och psykningar.  Det blev sent innan jag och dottern åkte vidare hem till henne i Luleå. Efter några timmars sömn åkte vi vidare till Ikea i Haparanda. Nu fick jag reda på varför det inte gick att beställa den 35 cm djupa garderobsstommarna de ska nämligen utgå ur deras sortiment. Så jag fick tag i dem två sista stommarna ( skulle ha haft en till men det fans inga kvar). Tyvärr så var alla hyllplan slut så det fick bli trådbackar och de med hyllplan med fack istället. Något som också var slut var lådfronterna som jag ska ha det fattas två lådor till vårat dressingroom så jag får nog beställa efter dom. Så här börjar det att se ut med lådorna som jag fick tag på.Vi var hemma vid 18.00 och efter middagen var man ganska slut så det blev en tidig kväll. Söndagen (påskdagen)  var det strålande sol så vi passade på att sitta ute och njuta av solen tillsammans med maken syster med familj. Något som jag pysslade på med utomhus är att göra vattenrännor i gruset för att leda bort allt vatten till diket. Det tycker jag är roligt man blir som barn på nytt. Idag har det också varit soligt ute så vi har varit ute stora delar av dagen. Det syns att man har fått lite sol på sig man hettar i ansiktet när man kommer in. Jag har sett tre svanar som flög över huset idag så jag hoppas det är ett bra tecken på att nu har våren kommit och att det är slut me

Glad Påsk

Nu har jag börjat påskledigheten, äntligen jag har längtat. All mat och godis är in handlat. Vi gjorde bort det igår för att slippa de långa köerna som brukar uppstå på skärtorsdagen. Har lite planer för helgen som jag återkommer om senare. Jag vill bara önska min läsare en GLAD PÅSK.


Så här blev lamporna

Jag visade i ett tidigare inlägg två glaskupor för vägglampa som jag ville göra om till fönsterlampor där kuphålen var för stora  för de hållare som finns att köpa. I det inlägget frågade jag om någon kände till hållare som skulle fungera för 7 cm stora hål. Linn som har bloggen Livet i Norrland  tippsade mig om att vända sig till en glasmästare så skulle nog dom kunna fixa det. Sagt och gjort så följde jag rådet och nu har jag två fönsterlampor som ska användas till hösten i vardagsrummet. Så här blev resultatet.Men nu när dom är klara så undrar jag om jag inte måste ha gardiner i samma färg också hmmm. Jag får nog hålla ögonen öppna ifall jag ser något lämpligt tyg. Jag har ju gott om tid att kolla runt och skulle jag inte hitta något innan hösten så finns det fler höstar att leta till.

Nu till något helt annat: Jag och gubben funderade på varför påsken infaller vid så olika tider ibland har det varit i mars för att som i år vara i mitten av april. Svaret är om jag kommer ihåg rätt att påsken infaller första söndagen efter fullmånen efter vårdagjämningen. Jag hoppas det där blev rätt nu men det har att göra med vårdagjämningen, fullmånen och söndag vet jag. Det finns kanske någon som kan det där bättre och kan rätta mig om jag har fel. Men igår var månen stor iallafall. Ha nu en bra kväll.

Ett år har passerat

Idag fyller min blogg 1 år och under det här året har jag hunnit med 239 inlägg. Det första inlägget handlade om hur vi höll på att riva på övervåningen i det gamla huset. Så här såg det ut hemma hos oss för exakt ett år sedan.

      

I helgen satt jag och tittade igenom gamla inlägg. Det var roligt att se för det är mycket man har glömt men som man blir påminnt om nu när det finns bevarat med både bilder och text. Tiden har gått fort och vi skulle inte vilja vrida klockan tillbaka och börja om igen. Nu ser vi framåt och längtar till nästa vår när vi beräknar att vara klara med huset. Men då väntar trädgården som vi kommer att behöva ändra på. Förra hösten innan vi började riva så flyttade vi alla perenna växter som var ivägen för det nya huset till tillfälliga rabatter. Så det finns en del kvar att fixa med så vi kommer inte att bli sysslolösa den första tiden.

Påskris

Igår var jag på jakt efter fjädrarna och äggen till påskriset. Jag visste inte vart jag hade stoppat det så det blev att leta ett tag. Var just på väg att ge upp när jag kom på vart jag hade stoppat undan det.  Så nu är riset pyntat nu är det bara lite äggmålning kvar att göra.

Jag har bara enfärgade fjädrar i brunt och melerade ägg i brunt och beige. Något som inte kommer att förvåna dotterns pojkvän. Han säger att är det inte vitt, brunt eller svart så åker det ut eller målas om. Förstår inte var han har fått det ifrån?

Gårdagens planer om att fortsätta kakla i torkrummet blev inte av utan jag får se om det blir idag istället. Men det ser ut som om vi kommer att få en solig dag så det blir nog att sitta ute och njuta av solen en stund.

En rejäl avhyvling

Igår fick jag en ordentlig avhyvling och som resulterade i blodiga spår. Ni kanske undrar vad som har hänt. Så kan jag berätta att jag var och fick fotbehandling igår för mina hälsprickor. Jag har tidigare bara varit på pedikyr utomlands men nu kände jag att det var dax att uppsöka en här hemma. Jag har problem med mina hälar som jag får sprickor i. Dom har förvärrats på senaste tiden och sen förra helgen har en spricka blivit så djup att det har börjat blöda så jag sökte hjälp. Så nu sitter jag här med mjuka fötter men behandlingen gav mig två sår en under foten som gör lite ont när jag går den andra är sprickan som blöde sen tidigare. Jag fick även lära mig att man inte ska slipa fötterna ofta utan högst var fjortondedag.  Så nu blir det fotbad en gång i veckan med några droppar olja i och fotsaltet ska kastas för det är inte bra för mina fötter.  Det var inte så dyrt med tanke på att behandlingen tog över 1 timme, det kostar mer att gå och klippa sig. Så jag bokade en till tid för behandling om 6 veckor sen ska jag nog klara mig själv.

Det blev även nya blommor inför helgen även om de ljusgröna nejlikorna fortfarande är fina som jag köpte den 20 mars.
Jag gjorde en mindre grupp av dom och kastade dom rosa som hade vissnat så här blev det.Blommorna jag köpte igår gjorde jag en påskgrupp av som jag hoppas ska stå sig över påskhelgen. Så det blev att duka lite påskigt till gårdagens middag. Så här blev gruppen.

Idag ska jag leta efter påskpyntet som jag inte vet var jag har lagt så det blir att slita och riva i kartonger på vindan. Hittar jag igen fjädrarna så blir det att ta in ris och pynta. Annars är vädret inte så bra så det blir inte att sitta ute och njuta av solen utan det får bli kakling innomhus istället.

Gummikorg

Idag har jag varit förbi ICA Maxi och köpt mig en korg av återvunnet bildäcksgummi. Jag var så sugen på att köpa en förra sommaren men blev lite snål och så idag såg jag i en annons att ICA sålde dom till ett lägre pris så jag åkte dit. Så nu står de en hemma hos oss och väntar på att få komma ut till uterummet när det är byggt. Jag har tänkt förvara filtar i korgen så att de finns nära tillhands ifall man blir frusen när man sitter och myser i uterummet. Har tagit kort på korgen men kameran ville inte vara med ikväll så det blir inga bilder.

Ikväll har jag bakat Cupcakes för att ha med mig till jobbet eftersom det är min tur att bjuda på fredagsfika. Det är första gången jag provar att göra frostings och det var inte så svårt så det blir nog fler gånger. Vi i familjen har provsmakat och alla gav dom godkänt. Nu är det dax för mig att gå och lägga mig för jag känner mig så trött ikväll jag vet inte om det beror på dom nya glasögonen som har en annan styrka än tidigare eller så är man bara trött.


Oj så synd..

..att vi måste åka till Ikea om någon vecka. Det som är så tråkigt (ironi). Varför vi ska åka beror på att igår satt jag med både katalogen och Ikeasidan igång för att beställa lite varor. Men det gick inte så bra för att dom saker som jag skulle ha gick inte att beställa. Det jag hade tänkt att köpa var Pax garderobsstommar som är 35 cm djupa men endast de på 60 cm går att beställa så jag gav upp och övertalade gubben om att vi ska ta en tur till Haparanda istället. Vi har dom i dressingroomet och så här ser dom ut.
 


Det är till barnens klädkammare som vi behöver stommarna för att få klart där inne. Sen fattas det även några lådor till våra garderober och någon lucka i tvättstugan. Det blir nog inte till helgen och sen är det påsk så i slutet av april kanske det blir att åka dit.
I morgon ska jag på Bygg & Interiörmässa på Folkparken. Det är en mini mässa med några olika företag. Tro inte att det är  möbler, textilier eller lampor på mässan . Nej det är mer trappor, fönster och dörrar, golv, isolering och annat byggmaterial. Men det är roligt att gå och se ialla fall. Nu har Roomservice börjat så det är dax att sätta sig i soffan och se en stund.

RSS 2.0