Takras

Lite om vad som har hänt under helgen. På torsdagkväll satte vi in en säljanonns på Blocket om timmerstomme säljes. På söndagen fick vi ta bort den för då var den såld. Köparna har tänkt att timmra upp huset på en tomt vid en av våra Väserbottniska älvar, det är roligt. Så här såg anonnsbilden ut.

image34
Foto privat

Annars har vi varit sysselsatta med att ta ner taket på huset. Först tog vi ner takplåten så vi kom ner till nästa lager som består av takspån. Vi beslöt oss för att skicka ner det i sektioner se följande blder. Snyggingen i blåkläder är maken. Själv stod jag på  lämpligt avstånd med kameran.
image35
image36

image37

Det blir en hel del skräp att ta reda på. Så har våran helg varit men vi har även hunnit grilla och smakat av vinet som var jätte gott.

Bilder från min arbetsplats

För tillfället är jag less på att visa hur rivningen går. Så därför kommer lite bilder på hur jag har det på eftermiddagarna när jag jobbar. Mitt kontorsrum har jag visat tidigare så här kommer det bilder på köket och sällskapsrum där vi sitter och fikar och pratar med varandra och andra. På förmiddagarna befinner jag mig på ett annan ställe. Verkar det förvirrande låt mig förklara, jag jobbar halvtid på två olika företag vid lunch byter jag arbetsplats och arbetskamrater. 

Först ut bilr köket på övervåningen.

image27
Foto privat

Barstolarna och borden i köket.

image28
Foto privat

Soffgruppen

image29
Foto Privat

Sittgrupp

image30
Foto privat

Öppen spis

image31
Foto privat

Kolla in listerna och taken och golven jag tycker det är snyggt. Möblerna är ifrån IKEA.
Det var allt för ikväll får visa mer biler en annan dag.

Lilla jag

Jag får väll haka på Saravillfaras uppmaning och visa en bild från svunnen tid. Det här kortet hittade jag på golvet när jag tömde en av våra förråd. Tyvärr har det gått sönder och blivit smutsigt men huvudsakligen är att det finns kvar. Bilden är på mig och min stora syster hemma hos våran Moster ungefär år 1970 skulle jag tro, gissar att jag var 6 år på bilden. Vi har klätt oss fina i Mosters nattskjortor med vita hanskar, slöjor och öronklips.

image26

Vinfynd

Idag var jag och hämtade det beställda vinet. Jag hoppas det smakar bra, har inte provat på det här vinet tidigare. Jag har beställt via Vinfynda.se det är där Systembolagets har sina reaviner. Vinet kommer till Systembolaget så man åker dit och hämtar och betalar där vilket jag tycker är bra. Det var en snygg trälåda till, den kan man säkert använda till något annat. Nu fattas det bara en god middag få se vad det blir tlll helgen.  

image25


Dagsläget

Snart är helgen över det har varit strålande väder och allt går så mycket lättare när solen skiner. Vi har hållit på att riva på utsidan av huset. Först den ny ytterpanelen som vi satte dit för 20 år sedan när vi köpte huset. Sedan är det papp, isolering och regelvirke som måste bort innan nästa lager är ytterpanelen kommer fram därefter är det timmerstommen.   Den ser så bra ut att vi bannar oss att vi inte tog fram den för 20år sedan men nu är det för sent. Vi ska försöka sälja timmerstommen så det är kanske ett alternativ för nya ägare. Så här såg det ut förra lördagen 
image19
Foto privat

Så här ser det ut idag.

image20
Foto privat

Visst skulle det ha varit snyggt med bara timmret framme?
image21
Foto privat

Östra sidan av huset förra lördagen.
image22
Foto privat

Dagens bild
image24
Foto privat

Nu ska det bli gott med mat, det blir grillat och sen blir det rygg läge.

Töväder

Idag har det inte hänt så mycket hemma vid för min del (maken har jobbat hela dagen hemma ). Jobb, firsören till lunch och bubbel och mingel direkt efter jobbet kl,17.00 så man får lite dåligt samvete när man inte är hemma och hjälper till. Nu kommmer äntligen solen och smälter snön nu får vi hoppas på  att det inte kommer mera snö. När det regnar eller är blött ute tar jag fram min stövlar. Blir alltid glad när jag tar på mig dom köpte dom förra året det var kärlek vid första ögonkastet. Helt perfekta stövlar att gå omkring i trädgården med. Dottern är vill inte låna skorna (enda paret jag får ha ifred). Jag tycker det ser ut att var samma mönster som dom använde till sänggavlel i Nytt läge för någon vecka sen. Döskallen med rosenkransen liknar den som finns på You Tube, Achmed the dead terrorist om ni har sett den. image18
Foto privat

Föräldrardelen

Tänkte att jag skulle börja visa lite av hur huset som vi kommer att bygga ska se ut. Börjar med min och makens egna del av huset. Jag har ganska klart för mig hur jag vill att resultatet ska bli men det kan ju förändras med tiden.
Det kommer nog att bli skjutdörrar in till dressingroomet och den lilla hallen istället för vanliga dörrar. Dörren in till badrummet funderar jag om man inte ska ha en etsad glasdörr med ordet badrum i klarglas, jag ska ha ordet  dusch på glasdörren till duschen.  Valet av golv är klart ett mörkbrunt laminatgolv i alla rum utom i badrummen tvättstugan och hallen som blir ett svart slipad stengolv som heter Björkdal. Det golvet kan man också lägga utomhus så det lutar åt att även uterumet kommer att få det golvet.
image17Sängplats

Det blir inga ute bilder idag det snöar för mycket istället tänker jag visa hus vi har det på insidan under rivningen.
Hela familjen har flyttat ner till nedre våningen lite kompacktliving. Våran säng står i vardagsrummet och under sängen förvarar vi golvet som vi har köpt till det nya huset. Hade sett golvet hemma hos tapeter och teaksblogg när vi fann det var det 20% rabatt så vi slog till. Lite väl tidigt med tanke på att nu har vi 117 kvadratmeter att förvara i ett halvår. Nu börjar det bli dags att gå över till grannen för syjunta, har inget handarbete med mig men fika kan man ju alltid, kanske man får se resultatet av deras sovrums renovering. Trevlig söndagkväll önska jag alla. 

image16

Kontoret

Idag har det varit bättre väder och genast så är det lättare att jobba. Maken jobbar eftermiddag så det blir til att syssla med det man kan göra själv. Det blir en hel del spikrensning. Visar inga bilder ifrån rivningen idag utan det tar jag senare. Tänkte visa mitt kontor istället där jag sitter och arbetar på eftermiddagarna. Har satta ihop en hel del av dessa IKEA skåpstomar. image14


Det ligger ett kök på andra sidan väggen så för att få in ljus dit så sitter det ett fönster uppe vid taket. image15

Altan

Nu är snart altanen borta. Det dåliga vädret i veckan har gjort att det har gått lite trögt på hemma fronten. Visst det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder men man är ju lite kräsen också. Har sopat av altangolvet ifrån snö och då kände man sig som Bambi ute på hal is. Det är nog inte meningen att man ska ha lackade golv där det  kan komma snö som tur kunde man stötta sig med kvasten när benen ville glida ut i spagat. Vi ska försöka om det går använda golvet i husvangsförtältet. Golvet är ett betsat lackat trägolv som vi (min man) nåtade för att likna ett skeppsgolv.  Har varit perfekt som golv i våran inglasade altan. 

Var tog taket vägen helt öppet för snöfall.
image12


Här syns våran egen isbana vid snö och is inga skridskor behövs det är bara att glida runt.
image13

Blommor

Idag tog jag med kameran igen till jobbet för att göra ett nytt försök med att ta interiörbilder. Det kommer att komma någon bild då och då. Jag börjar med blombuketten som jag hade lite problem med att fixa igår. Den vi firade igår är en stor Skellefteå AIK suporter så min plan var att buketten skulle gå i gult och svart. Det finns så mycket pinnar strån och andra blomdekorationer som är svarta så jag tänkte det skulle gå bra. På affären var det slut så det blev en runda på stan för att hitta något annat som skulle bli bra i buketten. Hittade 3 svarta sidenblommor som liknade blommorna som var gula som jag gillade på blomaffären. Tillbaka dit och få en bukett av det tillsammans jag blev nöjd med resultatet. image10image11


Födelsedagsfest

Idag har det inte hänt så mycket på hemma fronten för min del. Har varit kvar på jobbet för att fira en som har fyllt år. Tog med mig kameran för att ta lite fina interiör bilder från mitt jobb . Jag fotade flitigt och fylde minnet skulle bara
ta ett kort till på fotöljerna och lampan som jag gillar. Täkte om jag tar bort någon annan bild så ryms det, så jag tog bort ett kort trodde jag. Men det visade sig att jag hade raderat alla andra bilder, så interiörbilderna får bli en annan dag. Men jag kan visa vad jag bara skulle ta som sista kort. Nu hoppas jag på bättre väder så att man får lite gjort här hemma, allt går så mycket lättare när solen skiner.

image9

Mitt nuvarandekök

Jag har varit dålig på att ta kort på hur det såg ut på övervåningen innan vi började riva och nu är det försent.
Visar istället på hur vårat kök ser ut idag. Det ligger åt väster med fönster åt tre håll. Inredningen tänker vi spara till det nya köket men måla det i en ny färg. Det är från Marbodal och är vitkalkad ek gillar modellen men är less på färgen. Har gjort en ritning på det nya köket och vi har luckor och lådor så att det räcker för att kunna använda dessa.

519832-8 
519832-7

Gott med mat

Det är skönt när man har jobbat och kommer hem att står maten på bordet redan. Det här är barnen vad mina pärlor hade lagat till middag. Laxpytt med sallad och gurka med citron som tillbehör. Maten var jättegod jag har aldrig själv lagat laxpytt men dom hade hittat receptet på nätet. Nu när vi håller på så mycket med huset så har dom hjälpt till med matlagningen. Barnen är stora de sista tonåren så det är bra med övning   
image6

Helgens jobb

Vi ska bygga ett nytt hus och håller på med att riva det gamla huset eftersom det nya huset ska stå på samma plats. Så i helgen har jag skottat bort sågspån som låg som isolering mellan övervåning och undervåning. Det är en hel del skottning och jag har lite svårt att arbeta med luftfiltermask. Vi har startat med övervåningen och bor för tillfälligt på undervåningen, lite trångt är det men det fungerar bra ändå. Utsidan är också påbörjad med rivning av ytterpanel. Här kommer lite bilder på hur det ser ut på övervåningen nu.
Övervåning synligt till nock

Det här var tidigare ett sovrum där takstockarna var synliga innertaket låg ovanför. Nu är det öppet ända upp till spåntaket som var vanligt att man la som tak i äldre hus.
Murstocken riven
Här ser man stegen som står där en av två murstockar tidigare har varit. Hålet där skorstenen gick ut är inte förlagt utan man kan se direkt upp i skyn.
Sågspån urgrävning
På den här bilden är sågspånet urgrävt. Många säckar med spån har det blivigt.  

Bloggpremiär

Det här är mitt första inlägg på min blogg. Har funderat i några månader om jag skulle starta en egen eller inte. Jag tycker det är roligt att läsa bloggar och det känns lite dumt när man har  lämnat kommentarer att man inte har en egen. Lite kort om mig själv är gift och bor i hus med make och två tonårsbarn. Gillar inredning och trädgård mer hinner jag inte med för tillfället.  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0