Höstlov

Jag har tagit lite höstlov och är ledig torsdag till söndag vilket känns jättebra. Dottern hämtade jag från busstationen i går afton så nu är hela familjen samlad här hemma.
Helgen som har varit gjorde vi annat än fixade med huset. Vi började lördagen med att åka till Piteå där vi bland annat åkte ut och tittade på stugan som min storasysters familj håller på att bygga. Sen var det frågan om att få något i magen och lite shopping innan vi skulle börja fixa till oss inför kvällens Rockparty. Vi hade en rolig kväll med god mat och mycket dans och skratt. På söndagsaftonen var det barnkalas och eftersom det var party kvällen innan så blev det inga byggnationer den dagen utan bara vila. Det här var lite från helgen som har varit jag har en bild på hur vi såg ut men den visar jag inte. Men jag kan säga att vi var hårdrockare med mycket smink och tatueringar.

Jag ska istället visa er hur den nya lampan ser ut nu när den är uppsatt i sovrummet.



Jag är så nöjd och tänder den direkt när jag kommer hem så att jag ska se den varje gång jag går förbi vårat sovrum. 

Idag blir det städning och annat om inte jag och barnen kommer på att vi ska hitta på något annat roligt nu när vi är lediga. Imorgon är det middag hemma hos oss vi blir nog 15 st om alla kommer. Resten av helgen går nog åt till hemmafix.  


Ny lampa

Igår morse läste jag tidningen och fick se att JT:s elservice hade 30% rabatt på allt i butiken. Jag som älskar lampor visste direkt att dit måste jag på lunchen. Dom har så många snygga lampor och jag skulle kunna tänka mig flera stycken om det inte kostade så mycket. Bland de första jag såg var min önske vägglampa Mars som jag nu mera är ägare till. Så här ser den ut.



Denär 80 cm i diameter så den tar upp en hel del av väggen. Genast när jag kom hem så skruvade jag upp den i vårat sovrum. Först på makens sida av sängen men såg att där blev den inte riktigt bra så jag bytte plats till min sida istället. Jag har ingen bild från resultatet eftersom jag ännu inte har hunnit sätta upp tidningskuberna som jag var tvungen att ta ner. Jag ska fixa till det hela och ta bild senare. Men jag kan säga att jag är supernöjd med lampan.
Nu väntar en fullspäckad lördag vad vi ska göra återkommer jag om en annan dag så ha en fortsatt bra dag.

Rockfest

Vi är bjudna på en större fest med tema Rock (utklädning på gång). Så nu under veckan har jag börjat jaga kläder och annat att ha på mig. Har besökt myrorna och kupan men hittade inget där. Men som tur är har de börjat sälja pants som ser ut som skinn/lack byxor.  Mitt leende på affären när jag köpte dessa måste ha varit från öra till öra. Jag undrar vad den unga expediten tänkte om 45-åringen som köper sådana kläder. Det här är min outfit för festen vad tror ni, duger det?



Tatueringar, nitar och rödhårfärg. Jag ska ha mina gummistövlar till kläderna. Ni som inte har sett dom så kommer en repris.



Sen gäller det att måla sig mycket och använda mycket hårspray. Jag får nog ta någon till hjälp med det sista fixet. Jag tror det kommer att bli en rolig fest. Ha nu en fortsatt bra kväll.


Goda kakor

När jag var ute och sökte presenter förra veckan så sprang jag på dessa två böcker som var på rea. Började bläddra i dom och efter det kunde jag inte kunde motstå att köpa dom.



Det är systrarna Eiseenman två bakböcker eller rättare sagt kakböcker. Två systrar söta har många kakrecept medan Vinterns söta inehåller också godis lämpliga till julen. Jag har börjat fundera på hur mycket man ska vara ledig till julen. Tar man ut 8,5 dagar ledighet så är man ledig hela skoluppehållet. Jag har inte så många semesterdagar sparat men det går ju att ta tjänstledigt också. Det skulle vara skönt att vara långledig.

Jag ska visa en dålig bild (suddig) på hur det börjar att se ut i barnen klädkammare. Bilden är från sonens klädkammare, dotterns ser nästan ut på samma sätt fast hon har en 50 cm bred garderob först.



Det som fattas är en klädstång och två hyllplan längre in i kammaren, golvlister och taklampa sen är det klart.

Det var allt från mig ikväll.

Fläkten

Nu sitter fläkten på plats i uterummet. Vi sitter fortfarande där ute och äter på helgerna. Det är bara att öppna dörren dit ut och sätta igång en massa ljus så blir det varmt och skönt. Jag visar två bilder den ena är från igår kväll när det är mörk ute och den andra är tagen nu på morgonen. Så här är vår nya fläkt.





Den här helgen är en riktig födelsedagshelg. Min mamma fylde år igår och en kompis fyller 50 år idag så vi ska dit i afton. Även min svåger fyller år idag och deras yngsta son i morgon, dom ska vi fira senare.
Annars håller vi på som vanligt. Jag ska montera fast garderobsinredningen i barnens klädkammare. Maken har påbörjat det sista rummet våran toalett. Det gäller att få så mycket klart som möjligt innan den nya soffan kommer för sen är risken att vi blir liggande i soffan för den var så skön. Ha nu en fortsatt bra helg. 


Ny tavla

Nu har en ny arbetsvecka börjat efter en helg som rusade förbi. Söndagen bjöd på ett härligt väder så vi passade på att vara utomhus och stöka bort det sista inför den kommande vintern. Vi har bland annat försökt att packa in formen för verandan som maken hade påbörjat, eftersom vi har beslutat oss att vänta med gjutningen till våren. 
Jag har målat barnens klädkammare ett tredje varv så nu väntar listning innan vi kan börja sätta garderobsstommarna. 

Idag har jag varit och hämtat ut tavlan som jag bestälde för någon vecka sedan. Motivet är ett svart/vit foto av dottern som är taget för några år sedan.  



Jag har även beställt soffan idag. Vi bestämnde oss i helgen för vilken vi skulle ha. Nu får vi se hur länge vi får vänta på den. Det lät som om det kunde bli först efter jul. Men så är det när man ska krångla till det och välja annat utförande och tyg änn standard. Ha nu en fortsatt bra vecka och så håller vi tummarna för att det fina vädret ska fortsätta i några fler dagar.  

En gåva

I vanliga fall brukar jag besöka en blomsteraffär för att köpa någon blomma inför helgen.



Men så blev det inte idag. Utan jag gav istället en gåva till Annibos nystartade insamling till barncancerfonden " Jag vill leva" om du också vill hjälpa till med en gåva så är länken denna.
 http://www.barncancerfonden.se/Gavor-Bidrag/Egen-insamling/Insamlingar/Jag-vill-leva-/

Så klicka på länken och hjälp till med att stödja forskningen du med. 



Soffor

Vi har funderat på att köpa en ny soffa så igår besökte vi två möbelaffärer för att se på olika modeller. Det vi är ute efter är en stor tygsoffa med plats för minst 3 st liggande vuxna. Den ska vara mörkgrå till svart i färgen men en snyggt brunt tyg fungerar också. Tyget ska gärna bestå av ull och ha en martindale på minst 30 (30 000). Det är dom byggbara vi tittar mest på för då kan vi skapa den som vi vill. Här är lite olika typer på soffor som vi väljer bland.


Bild från Svenska Hem


Bild från Europamöbler


Bild från Europamöbler

Vi ska titta vidare på andra möbelaffärer innan vi bestämmer oss. Så har ni sett en snygg soffa så tar jag gärna emot tips.

Imorgon ska jag träffa några av mina gamla jobbarkompisar hemma hos en av dom och fika. Ska bli roligt att höra vad dom har för sig nu för tiden. Ha en fortsatt bra kväll snart ska jag sätta mig och se den arge snickaren för att sedan fortsätta se Grande Design direkt efter.


Snön har kommit

Ja då hade metrologerna rätt det blev snöfall idag. Regnet övergick till snö som dalar rikligt ner från skyn. Jag hoppas att det inte blir liggande kvar utan tinar bort för det är ju bara den 4 oktober. Så här ser det ut ute hemma hos oss.





Det snöar ännu så vem vet hur det ser ut imorgon. Ha nu en fortsatt bra söndag. 

Söndag

Vaknade till ljudet av regn som slår mot fönstret. Det är ändå skönt att nederbörden är i flytande form istället för snö som de har sagt på väderleksrapporterna. Idag kommer det att bli en riktig kurar dag med tidningsläsning och slö tittande på tv. Jag känner inte för att dra igång så mycket få se om jag målar ett varv till i barnens klädkammare. 

Maken var iväg igår till vännernas stuga för att bland annat prova elda i spisen och hjälpa till med att bära möbler så jag skickade med han kameran.  Så här ser stugan ut nu. Jag får ta mer kort om ett år för då har stugan fått färg och blivit tillfixad inomhus. Nu har all färg på södra sidan bränts bort av solen.

  





De har tagit bort linoliummattan som låg i köket och under mattan låg ett trägolv.  Stugan är fin och jag tror att de kommer att trivas i stugan och tillbringa mycket tid där. Det var allt från mig denna regniga söndagmorgon.

Frost

Det har varit kallt på morgonen i några dagar så i morse när jag vaknade så gick jag ut med kameran för att ta lite bilder. Klockan 7 så var det -6 grader ute hemma hos mig och det såg ut så här.





Åkern är vit av frosten ser nästan ut som om det ligger snö. Träden har nästan tappat alla löv. Vattnet i tunnan har fått ett tunt lager med is.



Det är dax att tömma växthuset och flytta växterna som ska övervintras till garaget.



Idag blir det att måla i barnens klädkammare som vi inte är riktigt klara med. Sen skulle det behövas klippa gräset en sista gång innan snön kommer. Det var visst risk för snö på söndag jag vill inte att sön ska komma redan. Ha det.


RSS 2.0