Minusgrader

Inatt visade termometern på 2 minusgrader, det känns att vintern är på väg. På morgonen vaknade vi till ett frostigt landskap utanför fönstren. Men morgonen övergick till en solig höstdag. Så här ser det ut i trädgården nu i sin höstskrud.Löven skiftar i olika färger och de börjar att falla ner från träd och buskar. Har inte varit ute så mycket utan jag har hållit på att torka bort fogmassa från kaklet i badrummet. Det har dammat en hel del men nu är väggarna klara. Det firade vi med att sitta ute på verandan i solen och dela en flaska jordgubbsbubbel.

Annars har dottern varit hemma och hälsat på. Det blev en tur på stan för att inhandla lite nya kläder till mig. Det går så mycket bättre och är så mycket roligare när man får ha ett smakråd med sig. Ha nu en fortsatt bra kväll.

Kokböcker

Just nu är jag inne i en period då jag lånar och köper framförallt kokböcker. Om det är höstkylan eller allt regnande som gör att jag vill sitta i soffan och bläddra i böcker.
Dessa böcker har jag lånat på biblioteket ...Roten till det goda har olika recept på rotgrönsaker vilket var ett bra lån nu när rotgrönsakerna är billiga. Det finns en hel del recept som jag är sugen på att prova. Den här boken kan jag tänka mig att ha i bokhyllan. Den andra boken om 70-talets mat var mer av en nostalgitripp.

Men jag har också beställt böcker som jag hämtade ut igår och har inte hunnit att titta i alla böcker ännu.Boken Sommarfester har min lillasyster, när jag bläddrade i den så ville jag ha den direkt för där var det mycket som jag gillade. Sommarens söta är skrivna av två systrar som jag redan har andra bakböcker av och som jag gillar så jag tror inte att jag ska bli besviken. Den boken som jag inte vet något av utan föll för beskrivningen var Fredagkväll med mat och vin. Så vad jag tycker om den får jag återkomma med. 
Den sista boken Trädgårdsdesign har jag tidigare lånat på biblioteket och som jag nu har köpt för den tror jag att vi kommer ha nytta av i vinter när vi ska planera trädgården. Den handlar om vad man ska tänka på när man planerar sin trädgård och hur man ska rita upp sina planer. Så den kommer jag nog att läsa från pärm till pärm.

Imorgon börjar Åhlens sin lilla bokrea och jag har hittat 3 st kokböcker som jag vill ha så det blir nog mer receptläsning för min del. Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa lite sedan blir det att åka ner till stan för att hämta dottern som kommer hem och hälsar på i några dagar. Ha nu en fortsatt bra kväll. 

Sommarledighet

Jag har haft bloggledigt över sommaren men nu är jag åter.
Under den här tiden har jag varit på loppisar och auktion.
Trädgårdsvisningar och handelsträdgårdar.
Plockat svamp och rensat ogräs och mycket annat. 

Men vi har även jobbat på här hemma så nu är verandan nästan klar det som fattas är trappan, räcket och sättsand. Men sättsanden som ska ner mellan markteglet ska vi vänta med till nästa sommar ifall det blir sättningar under vintern. Det är lättare att lyfta stenarna och fylla på med sand om man inte har sättsand mellan stenarna.

Var ute i går kväll och tog lite bilder på hur det ser ut nu hemma hos oss.

Annars tillbringar vi kvällarna med att sitta och mysa i uterummet. Nu när mörkret faller så tänder vi ljus och sitter och lysnar på gamla LP-skivor. Det är lite imma på fönstren så jag får ta mer bilder från insidan och visa i något annat inlägg.Idag hoppas jag på att det ska bli en fin höstdag. Jag ska inte dröja så länge till näst inlägg. Ha det.

RSS 2.0