Snön ligger vit på taken

Dagens inlägg kommer att handla om all snö som har kommit ner siglande från skyn. Det började snöa i fredags och snöade hela natten och fortsatte under lördagen. Så när vi klev upp på lördagsmorgonen insåg vi att det var bara att gå ut och skotta. Så fort det började ljusna var det på med skoteroverall och högskaftadeskor och greppa spaden. Vi har traktor så maken får skotta gården men där det inte går att använda traktorn får jag handskotta. Så här såg det ut lite före och efterbilder.

 







Även träden måste skakas för att inte brytas sönder av den tunga snön. Så det var bara att plumsa runt i en halvmeter djup snö för att försöka rädda trädgårdens träd. Tyvärr så var det försent för bollpilen på baksidan av huset jag får nog räkna med att den kommer att behövas ersätta till sommaren. Lite mer före och efter bilder.



Som ni ser så är den vikt och så här ser skadan på stammen ut.



Så ut och skaka bort snön från träd som ni är rädda om innan de bryts sönder.

Men det var inte bara på träd och tak som snön låg tung på utan även elledningarna. Här ute på landet/skogen har vi luftledningarna som ställer till problem när det snöar så mycket. Så vi blev utan ström i går i ca 8 timmar. Till middag blev det fram med campingköket och steka köttfärs vi åt tacos eftersom då är det inte så mycket som behöver tillagas på spisen.  Så det blev inget gjort på huset igår utan vi tände många ljus och tog det lungt, armarna var ganska möra efter all skottning under dagen. Men det verkar bli en vit jul i år så här till tredje advent.


Kommentarer
Postat av: Åsa

Ja himmel så mycket blötsnö som kom ....

nog blir det en vit jul alltid..

2008-12-14 @ 10:11:34
URL: http://fyrarumochenalkov.blogg.se/
Postat av: stora systeryster

Bollpilen går nog att rädda men den blir nog mer som en buske då än uppstammad. Såga ner den så kommer den ganska säkert att skjuta nya skott.

2008-12-14 @ 23:12:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0